12. dec 2009 8:32
Katarina K je napisal/a: |
................................................................................... ............................................................................................................ Drugače sem pa itak gurman in bi jedla vse po malem. pa ne zaradi depresije, kot nekateri, ravno obratno. Ko se dobro počutim, si kej dobrega privoščim. Na srečo al pa na žalost, je to kar velikokrat, ker sem srečen človek. .......................................................................... ........................................................................... Katarina K http://katarinak.moj-album.com/ |
A se lahko še jaz oglasim, ali sem že pozen ( kot je videti iz prejšnjih prispevkov ).
Drugač, pod tole zgoraj, katarinino misel, se jaz tudi podpišem. Vse jem in vse imam rad ( no ribe nal rajši od ostalega ), potem je problem, kako vse kupljeno porabit, ker delam osnovno napako, da grem kupovat lačen, pa tudi kuham ko sem lačen, to pa pomeni, da je zmeraj skuhanega vsaj za dva obroka. Sem pa tradicionalist: če je piščanec, naj diši kot piščanec, pičšanec s cimetom ( na primer ) mi ne potegne, me ne prepriča ( če bi Bog hotel, da piščanci dišijo po cimetu...................no, pustimo to ).
Sladice so posebno poglavje ( se mi zdi, da polovico sladic imam pod priljubljenimi ). Rekel bi, da mora bit kaj sladkeka ( če rečem sladkega, to tudi mislim, res sladkega ). Torej dokaj pogosto ( in redno ) so urmašice ( dve varianti ) tulumbe in baklave, poleti, ko opadajo jabolka je redno jabolčna pita, vendar to skor ne štejem za sladico. Ostalo ( s seznama priljubljenih ) poskušam, kakšno reč sprejmem in je večkrat na vrsti ( ena takih so po receptu griloške, zelo enostavno, skor bi rekel v pol ure je vse narejeno ). Kakšna komplicirana torta je tudi sem ter tja na vrsti, čeprav me moti gora umazanih posod ki ostane potem ( pravzaprav ne ostane, moram jih pomit ), to ponavadi delam ko pričakujem moje na obisku.
Aja: trenutno najljubše jedi nimam, kot rečeno vse jem in imam rad. Danes bo ( najbolj verjetno ) "krompiruša " ( ali " krompirača " ), ki je spet imam mal rajši od ostalega, pa piroge ( pred kratkim objavljen recept ), ki jih tudi imam mal rajši od ostalega.
ežoj