Dr.sentočnik

katica  

član od: 29.10.2002

sporočila: 57

11. avg 2003 13:43

Po porodu sem shujšala 12 kg po knjigi Živeti zdravo - mislim, da sta jo napisala zakonca Diamond. Notri so recepti za vsak dan, za en mesec. Nekateri recepti so na prvi pogled malo nenavadni, so pa okusni. Pri sebi opazim , da mi, tudi ko ne strogo kombiniram hrane, pri prebavi, s katero imam stalno težave, pomaga že to, da do 12-ih - na tešče torej jem samo sadje. To je super! Silva, jaz moža niti ne skušam spremeniti, ker vem, da mu niti na pamet ne pride, da bi kombiniral hrano ali jedel ne vem kako zdravo, pa tudi težav s težo nima; začela sem kuhati z manj maščobe, zmanjšala sem razna cvretja in jedilniku dodala več zelenjave, že zato, da otroke navadim bolj zdravo jesti, ko že nas niso. No, mogoče bi pa lahko otroke naučila kombiniranja... Včasih sem kuhala zase posebej, pa sem zdržala le nekaj dni, ker se je nabralo en kup loncev. Glede kombiniranja hrane pri "kombiniranju neprijazni družini" pa sem še pred "prehranjevalno krizico", v kateri sem trenutno, naredila tako, da sem možu in otrokom skuhala kopletno: npr. meso, zelenjavo, krompir/riž,..., jaz pa sem jedla le zelenjavo z enim ali drugim. To bi lahko bila rešitev zate - ali beljakovin ali ogljikovih hidratov pač skuhaš dovolj le za ostale ... da te ne bi slučajno kasneje zamikalo, saj veš ... KATJA PRUNK Sporočilo je spremenil(a) katica dne 11. avg 2003 13:47:57 Sporočilo je spremenil(a) katica dne 11. avg 2003 14:04:47

Maya May  

član od: 20.11.2001

sporočila: 55

11. avg 2003 16:52

Z enemonom samim ni nič narobe, tudi jaz ga včasih vmes pojem, ali pa če vem, da si ne bom imela časa pripraviti malice ali kaj podobnega, takrat si ga vnaprej pripravim. Napačen se meni zdi pristop zdravnice: Enotedenski jedilnik z enemonom, ki ga je nekomu predpisala je bil takle (prepisani iz knjižice, ki jo vsak "pacient" dobi ob prvem obisku): zjutraj, zvečer, opoldne: 1 enemon z vodo, dopoldanska in popoldanska malica: 15 dag sadja (ponavadi so določena jabolka). To je bil jedilnik, predpisan za 7 dni, 3. teden diete, ker kilogrami niso šli dol v skladu z računalniško izračunanim planom. Nič nimam proti enemonu, ampak takale dieta je pretiravanje. Ja, kilogrami so šli dol, ampak na račun česa? Ne vem, če je še kdo pri njej doživel tako dieto, ampak sem slišala, da so kar pogoste. Sporočilo je spremenil(a) Maya May dne 11. avg 2003 16:54:09

Maya May  

član od: 20.11.2001

sporočila: 55

11. avg 2003 17:54

Prepisano s Škatle: … Enemon, uravnotežena polnovredna malokalorična hrana Vsebina (na 100 g; sicer en obrok vsebuje 28 g Enemona): HRANLJIVE SNOVI: beljakovine 20 g maščobe 6 g (všteta linolna kislina) (2,3 g) ogljikovi hidrati 54 g * od tega laktoze največ 10 g dietna vlaknina 7,2 g ESENCIALNE AMINOKISLINE: izolevcin 1100 mg levcin 1700 mg lizin 1350 mg fenilalanin + tirozin 1900 mg metionin + cistin 1250 mg treonin 840 mg triptofan 270 mg valin 1220 mg MINERALNE SNOVI: kalcij 530 mg fosfor 430 mg magnezij 280 mg kalij 900 mg natrij 530 mg klorid 760 mg železo 10 mg baker 1 mg mangan 2 mg cink 10 mg jod 0,1 mg VITAMINI: A 1 mg E 20 mg B1 3 mg B2 2 mg B6 4 mg B12 0,004 mg pantotenska kislina 8 mg folna kislina 0,4 mg amid nikotinska kis. 12 mg biotin · 0,3 mg C 80 mg ENERGIJSKA VREDNOST: 100 g enemona je 1500 KJ (360 Kcal), ena vrečka pa 420 KJ (100 Kcal). En obrok pri zdravnici vsebuje 28 g Enemona.

Pika-5  

član od: 16.2.2004

sporočila: 3

18. mar 2004 12:50

Sama sem preizkusila to dieto. Prvič pred sedmimi leti, po prvi nosečnosti in drugič sedaj po drugi nosečnosti. Prvič sem shujšala 20 kg v treh mesecih. Sedaj pa 25 vendar imam težave težo tudi obdržat. Ko prenehaš z dieto dobiš v enem tednu nazaj tudi 5 kg in več. Pa ne rabiš jest sladkarij. Dovolj je čisto normalna hrana. Sedaj sem spet na dieti, ker bi rada shujšala še 10 kg vendar ni napredka. Zanima me, kako je če sedaj dieto zamenjam in preizkusim ločevanje? Je katera to probala? Sicer pa imate prav glede te diete, ni zdrava in tudi trajna ne! Lp, Pika Petra Kosenina Miklozic

ligojna  

član od: 22.12.2003

sporočila: 1501

18. mar 2004 13:31

Moja kolegica se spravi hujšat po nasladnjem postopku. MINEŠTRA "TOPI MAŠČOBE" 8 porov ali čebul,1 velika cvetačna glava,2 zeleni papriki,1 zelena(gomolj in zelenje),1 ali 2 konzervi paradižnika(1/4 kg) Mineštra"topi maščobe"se lahko začini s soljo,poprom,curryem,pekočo papriko ali tabascom in peteršiljem.Po želji se lahko doda špinača ali repa.Zelenjavo zrežite na drobno in jo posodi prekrijte z vodo.Tako naj vre 10 monut močno,nato zmanjšate moč dokler ni kuhano.Mineštro lahko uživate kolikor hočete,ob vsakem času,ker nima kalorij.Več ko jo pojeste,bolj boste shujšali.Če med dnevom niste doma,si jo lahko odnesete s seboj v termovki.Če mineštro predolgo uživate,brez druge hrane vas lahko izsuši.

ligojna  

18. mar 2004 13:45

Nadaljevanje Jedilnik : 1.dan:JEJTE MINEŠTRO IN KATEROKOLI SADJE PO ŽELJI(razen banan).Pijte nesladkan čaj,vodo ali nasladkano črno kavo ali nesladkane sadne sokove. 2.dan:JEJTE MINEŠTRO ALI KATEROKOLI ZELENJAVO PO ŽELJI.Ne jejte suhega fižola,graha, koruze.Za večerjo lahko pojeste en velik krompir,pečen v pečici namazan z malo masla.DANES JE SADJE PREPOVEDANO. 3.dan:JEJTE MINEŠTRO IN SADJE PO ŽELJI.PREPOVEDAN JE KROMPIR.Če ste se diete strogo držali,bi morali v treh dneh shujšati za 2 do 3 kg. 4.dan:JEJTE MINEŠTRO IN TRI BANANE S POSNETIM MLEKOM.Mleko lahko zamenjate z manj mastnim jogurtom. 5.dan:JEJTE MINEŠTRO,GOVEJE MESO IN PARADIŽNIK.lAHKO POJESTE OD 250-300G MESA IN 5 PARADIŽNIKOV.nUJNO JE,DA POPIJETE 6-8 KOZARCEV TEKOČINE.Danes jejte mineštro vsaj enkrat. Trenutno imam druge obveznosti.Se nadaljuje.

ligojna  

18. mar 2004 14:34

Nadaljevanje 6.dan:JEJTE GOVEJE MESO(tudi 2 ali 3 zrezke) in zelenjavo po želji.Ne jejte krompirja in vsaj enkrat jejte mineštro. 7.dan:JEJTE RIŽ INTEGRALE(UNCEL BENS-POLNOZRNATI),PIJTE SADNI SOK NESLADKAN IN JEJTE MINEŠTRO. Če ste se ravnali točno po navodilih,boste po končanih sedmih dneh shujšali za 7-8 kg.Če ste shujšali za več kot 8 kg,morate z dieto prekiniti za dva dni,če hočete še hujšati. To dieto se lahko ponovi večkratin če se držite pravil,se vaše telo prečisti in vam da občuek dobrega počutja. Skrivnost te diete je,da maščoba hitro izgoreva in tako porabite več kalorij kot jih zaužijeta. Med dieto je PREPOVEDANO PITJE ALKOHOLNIH PIJAČ.Alkoholne pijače lahko pijete šele po 24 urah,ko ste prenehali z dieto. PREPOVEDANO.kruh,alkoholne pijaće,gazirane pijače Pijte samo vodo,kavo,sadne sokove brez sladkorja in nemastno mleko.Goveje meso lahko zamejnate s piščančjim.enkrat lahko zamenjate z ribami. Dieta je bila pripravljena v SACHE HEARY MEMORIAL HOSPITAL v San Luisu ZDA za srčne bolnike,ki morajo na hitro shujšati zaradi kirurških posegov. KONEC Vesna Leben

ligojna  

18. mar 2004 14:36

Še to sem pozabila.Moja kolegica mineštro prelije v manjše lončke in da v skrinjo. Vesna Leben

Nataska  

član od: 27.11.2003

sporočila: 186

18. mar 2004 15:07

P U N C EEEEE, Poglejte si kaj je pri Enemonu napisano pod vitamini haloooooooo...... Pa vse ki bi rade shujšale se nam pridružite v debati tu na forumu 90-dnevno ločevanje živil, kjer si spodbudo dajemo same in prou fino se mamo pa kar je najbolj pomembno N E S T R A D A M O PA NIHČE SE NA NAS N E D E R E ..........P O M E M B N O J E D A S I P O M A G A M O S K U P A J N A M B O U S P E L O!!!!!!! Natasa Sporočilo je spremenil(a) Nataska dne 18. mar 2004 15:07:52

Miškolin  

član od: 15.1.2004

sporočila: 128

19. mar 2004 9:59

Dekleta, mogoče katera ve kje bi se dala naročiti kakšna video kaseta za aerobiko ali podobno "razmigavanje".

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti