11. avg 2003 13:43
Po porodu sem shujšala 12 kg po knjigi Živeti zdravo - mislim, da sta jo napisala zakonca Diamond. Notri so recepti za vsak dan, za en mesec. Nekateri recepti so na prvi pogled malo nenavadni, so pa okusni. Pri sebi opazim , da mi, tudi ko ne strogo kombiniram hrane, pri prebavi, s katero imam stalno težave, pomaga že to, da do 12-ih - na tešče torej jem samo sadje. To je super! Silva, jaz moža niti ne skušam spremeniti, ker vem, da mu niti na pamet ne pride, da bi kombiniral hrano ali jedel ne vem kako zdravo, pa tudi težav s težo nima; začela sem kuhati z manj maščobe, zmanjšala sem razna cvretja in jedilniku dodala več zelenjave, že zato, da otroke navadim bolj zdravo jesti, ko že nas niso. No, mogoče bi pa lahko otroke naučila kombiniranja... Včasih sem kuhala zase posebej, pa sem zdržala le nekaj dni, ker se je nabralo en kup loncev. Glede kombiniranja hrane pri "kombiniranju neprijazni družini" pa sem še pred "prehranjevalno krizico", v kateri sem trenutno, naredila tako, da sem možu in otrokom skuhala kopletno: npr. meso, zelenjavo, krompir/riž,..., jaz pa sem jedla le zelenjavo z enim ali drugim. To bi lahko bila rešitev zate - ali beljakovin ali ogljikovih hidratov pač skuhaš dovolj le za ostale ... da te ne bi slučajno kasneje zamikalo, saj veš ... KATJA PRUNK Sporočilo je spremenil(a) katica dne 11. avg 2003 13:47:57 Sporočilo je spremenil(a) katica dne 11. avg 2003 14:04:47