Dr.sentočnik

katica  

član od: 29.10.2002

sporočila: 57

tema odprta - 6. avg 2003 8:56 | ogledi: 13.247 | odgovori: 39

Moja tema sicer ne spada v kulinariko, ampak glede na to, da se zadnje čase v forumu pojavlja veliko tovrstnih razprav, me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje s hujšanjem pri dr. Sentočnikovi.

KATJA PRUNK

hana  

član od: 31.8.2001

sporočila: 88

6. avg 2003 10:23

Priznam, da sem po njenem skujšala za 10kg. Samo definitivno preveč računa za obisk. Na kocu si pa že prav obseden s kilogrami. Dokler nisem bila pri njej, sem bila čisto zadovoljna sama s sabo, ok sem bila pač močnejša, potem pa kar naenkrat ne. Če sem šla za 10dag gor, sem bila že zaskrbljena. Mogoče pa imam samo jaz take izkušnje. Najbolj zanimivo je to, da kljub ZELO resni dieti (niti enkrat se nisem prekršila), mi holesterol ni padel niti v zgornjo mejo normale. Ša ne mi rečt, da sem moraš zraven še aktivno ukvarjati z gibanjem. Se aktivno ukvarjam s športom že najmanj 13let. Naj rečejo kar koli, ampak mislim, da ti je tudi malo v genih zapisano, ali si močnejše postave ali ne. Lp, Andreja

katica  

6. avg 2003 10:53

Hana, še vedno hodš k njej? Si se po dieti spet zredila, ali si nadaljevala tudi vzdrževanje teže pri njej? Kakšne pa so cene? V Vivi imajo vsi tako čudovite izkušnje, da že skoraj ni res. Sama imam probleme s prehranjevanjem, ki jih ne morem več krotiti, zato sem se odločila, da poskusim kaj podobnega. KATJA PRUNK

hana  

6. avg 2003 11:17

Tako je. Ne hodim več k njej že vsaj leto in pol. Bila sem pri njej na vzdrževalni teži, pa sem nehala, ker moja denarnica ni več prenesla obiskov. Glede nato, da se na obisku samo stehtaš in te potem nadere, če ne hujšaš po planu, so cene previsoke. Ko sem jaz hodila je bil obisk 6000sit. Vem pa, da se je podražila. Kile so šle od takrat za pribl. 2kg gor oz. malo plešejo. Saj me pravim, da ni ok, samo predraga je. Moram rečt, da res rabiš nekoga, ki te bo resno kontoliral. Če imaš resnično voljo, ti bo uspelo. Sem sklenila, da bom spet začela kar sama po njenem planu hujšati, pa bomo videli. Lp, Andreja

katica  

6. avg 2003 11:25

Kako pa izgleda njen plan? KATJA PRUNK

hana  

6. avg 2003 12:10

Zajtrk - kos kruha (mislim,da je to 4dag) in nesladkan čaj , kava ali mleko (2dcL). Čez približno 2-3 ure imaš malico - jabolko ali jogurt okrog 13-ih imaš spet malico - jogurt 16-17-ih imaš kosilo - 2dcL puste juhe, perutnina ali govedina (mislim okrog 7dag), solata 19-ih - večerja - mleko, kava ali jogurt. To je bilo pri meni. Vem pa, da ima vsak posameznik malo drugače. Lp, Andreja

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4336

6. avg 2003 15:20

ŽIVJO!! TUDI SAMA SEM SE NEKOČ NAPOTILA NA POGOVOR O HUJŠANJU K DR. SENTOČNIKOVI. MORAM POVEDATI, DA SEM SE POČUTILA ZELO NELAGODNO, SAJ ME JE PREPLAŠILO ŽE SAMO OKOLJE, KO SEM STOPILA V STAVBO, KJER IMA ORDINACIJO - VSE JE TAKO "FINO" - VSE V MARMORJU... NO POTEM SEM SE NA SAMEM RAZGOVORU SICER MALO SPROSTILA, VENDAR PA SEM TAKOJ SPOZNALA, DA TAKO HUJŠANJE ZAME PAČ NE BO SPREJEMLJIVO, SAJ ME JE OB PROŠNJI, DA BI PRIHAJALA NA PREGLEDE VSAKIH 14 DNI, KATEGORIČNO ZAVRNILA, Z OBRAZLOŽITVIJO, DA JE TEŽA PREVEČ (25KG) POVIŠANA IN POTREBUJEM ZATO TEDENSKI NADZOR. MOJI DOHODKI IN ODDALJENOST (CCA 60KM OD DOMA) TEGA IZDATKA KRATKOMALO NE BI PRENESLI. IN TAKO JE BILO MOJEGA HUJŠANJA PRI DR. SENTOČNIKOVI KONEC.

janca  

član od: 8.8.2002

sporočila: 111

6. avg 2003 20:38

Tudi jaz imam podobne izkušnje, že kar nekaj let nazaj. Poskušala sem pri njej, moram reči, da je bila do mene zelo fina in prijazna. Tudi pregledala me je in se pozanimala o splošnem stanju. Me je pa zmotilo to, da te asistentka vrže na vago, vpraša za letnico rojstva in potem dobiš individualni plan hujšanja, lepo po tednih. Meni seveda tako ni šlo in potem sem spoznala, da očitno nisem tip, ki plača zato, da ga nekdo nadira, kako nima nobene discipline do sebe. Potem sem poskusila še pri dr. Pirnatu, tam pa je bilo še slabše. Kot zdravo prehrano mi je priporočal hrenovke, zgrozil pa se je ob ribah! Torej sem vzela v roke knjige, spremenila navade in se še zdaj grem ločevanje hrane. Pretirano shujšala res nisem, sem pa zadovoljna s svojim počutjem in zdravjem. To se mi zdi pa najbolj bistveno. Rečem si, da pač nimam prave višine za svojo težo--pa gre!! Taka metoda je bistveno cenejša in četudi učinek morda ni najbolj pretresljiv, kar se teže tiče, je pa velik uspeh že boljše počutje! Kar se tiče holesterola: klin se sklinom izbija in naj bo še tako čudno vse skupaj, je silno učinkovito zdravilo tunina z olivnim oljem. Pa naj bo vložena ali pa sveža, poširana in prelita z žlico olivnega olja. Vsaj 3x tedensko naj bo na jedliniku pa se bo rezultat kmalu pokazal

katica  

7. avg 2003 8:55

Tudi jaz sem kar nekaj časa kombinirala hrano in sem tudi precej shujšala ter svojo težo lepo vzdrževala, zadnje čase pa se je veliko strani zgrnilo name in imam kar uničujoč odnos do sebe; čisto dobro poznam vsa pravila prehranjevanja in kaj mi škoduje, pa počnem ravno to in sem se tudi precej zredila. Volja za hujšanje je, vendar samo do večera, ko se nažrem - ni važno kaj, samo da jem. Tako da sem pomislila, da bi morala hujšati pod nadzorom. Zanimivo pa je slišati tudi drugo plat - v Vivi je vse tako super in bleščeče. Hana, z jedilnikom, ki si ga navedla, se skoraj ne da preživeti! Podoben je navadni dieti, ko pač želiš na hitro shujšati. Meni se zdi kombiniranje hrane še vedno zakon.

hana039  

član od: 3.6.2002

sporočila: 87

7. avg 2003 12:41

Katica, tudi sama sem bila pod kontrolo dr.Sentočnikove in dr.Pirnata (oba sta bila zelo prijazna) in sem izgubila 30kg. Vendar pa sem skoraj bankrotirala...nisem hodila na vzdrževalne diete, tako da sem kaj kmalu pridobila še več kot 30kg...Prvič sem dieto lahko držala, tudi veliko telovadila. Če sem se pregrešila, sem šla dve uri plavat v bazen, da sem skurila odvečne kalorije...Leta pa naredijo svoje...Večni boj, kajne, Katica...LP Tanja

Maya May  

član od: 20.11.2001

sporočila: 55

8. avg 2003 0:44

Izkušnje ene osebe, ki mi je zelo blizu: Tako kot so že rekle mnoge: zelo neprijazna, če ne hujšaš po njenem ritmu. Jedilnik je tak, da dejansko shujšaš, vendar le pod pogojem, da si poleg tega tudi športno aktiven (kar pomeni eno uro hitre hoje na dan / eno uro aerobike, ipd.) vsak dan. Jedilnik je sestavljen iz 5 obrokov na tri ure. Če hujšaš po njenem planu, jedilnik ostane znosen (ker je dovolj hrane, da nisi nikoli "fizično" lačen). Če ne hujšaš, je jedilnik lahko tudi tak: zjutraj/opoldne/zvečer enemon + jabolko, vmes 15 dag sadja (ne katerega koli, le tistega, ki ga ona določi). Pa ne reči, da to ni mogoče, ker sem z lastnimi očni gledala osebo, ki se je s tem jedilnikom dobesedno mučila, zato da ni bila nadrta, da tehta 10 dag preveč. Pri takem jedilniku si seveda hitro privoščiš tedenski obisk, ker - kdo bi pa zdržal dva tedna?! Tedenski obiski so dragi, poleg tega pa od mnogih zahteva, da v času hujšanja hodijo enkrat na teden tudi k njej na rekreacijo. V glavnem... takole bom rekla: če ste močna oseba, ki prenese "teror", potem ste najbrž tudi dovolj močna oseba, da sami vztrajate pri neki dieti. Če pa vseeno potrebujete spodbudo/nadzor, pa se pripravite na hitro praznjenje denarnice in na filozofijo, da ko enkrat začneš hujšati (pri njej), nikoli ne zaključite - po hitrem hujšanju pride vzdrževanje, če vzdrževanje ni zadovoljivo, vas spet naroča na pogostejše obiske, ipd. Pa še nekaj mi pri njenih dietah ni bilo všeč - pravi, da kdor hujša, se mora zavedati, da bo celo življenje hujšal, nikoli se ne sme pregrešiti v restavracijah, vedno mora paziti in razmisliti, kaj bo dal v usta. Ja, se strinjam, toda - POPOLNA ASKEZA?!?!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti