28. nov 2009 21:41
spela je napisal/a: |
V
Bo pa to zelo razvajeno dete, če ga še sedaj, ko se že plazi, podojiš vedeno, ko si on to želi. Tudi tako veliko dojenčki bi že morali imeti svoj red in imeti 2-3 ure med obroki. Vsaj moji sta ga imeli.
Spela |
Brez zamere, ampak moram še jaz pristavit svoj mlinček. Kot trenutno doječa mati, namreč.
Tudi jaz dojim mojega otročička, takrat, ko to sam želi. Ima 5 mes. In dojiva se kar pogosto, ponavadi na 2h, včasih pa tudi po eni uri. Tako sem se pač odločila. Moje razmišljanje... tudi sama ne jem po nekem ustaljenem urniku, tudi sama enkrat pojem ogromno, drugič le kak prigrizek. Prilagajam se potrebam otroka. Ampak pustimo to.
Ne vem, zakaj bi bil tak otrok potem razvajen... pa tudi če bo bil, kaj to sploh koga briga. Tako smo se pač nekatere mame odločile.
Glede gostilne... no, tukaj pa se strinjam s Špelo, jaz otroka ne bi jemala s seboj, sploh pa ga ne pustila kobacati po tleh. V gostilni po tleh sigurno ni tako čisto, še posebej ne zdaj, ko je zunaj mokro, pa ko razsaja polno virusov. Ampak vsaka mama se odloča po svoje in zato je ne gre obsojati.
Tudi moji sodelavci feštajo, pa sem se odločila, da pač letos zaradi dojenja to izpustim. Očka mi namreč ne more pripeljat otroka, ker je fešta oddaljena od nas cca 1h vožnje. Da bi dali otroku mleko po steklenički ali kako drugače, pa ne gre, moj otročiček ne zna jesti na flaško-cucelj, po žlički pa mu mleko tudi ne gre. Je pač zaenkrat navajen samo na mamo. Ko bomo začeli z uvajanjem goste hrane, se bomo pa navadili še na žličko. Postopoma, pa bo šlo.
Tako moje mnenje.
p.s. saj vem, zdaj bo pa spet cela gora "nasvetov"...pa upam, da ne... v bistvu smo že zgrešili temo!!!!
cukrpekrca