25. nov 2009 16:56
rimljanka je napisal/a: |
Kaj pa pomeni, da je dojenčkom prijazna? |
"Dojančkom" oz. "mamam in dojenčkom" prijazni lokali, trgovine, knjižnice, ambulante in drugi javni prostori so tisti, kjer
- je dostop neoviran (mislim na ustrezne klančine za dostop z vozičkom)
- so vhodna vrata dovolj široka, da mama z vozičkom brez težav pride skozi (s problemom ozkih vratnih odp- rtin in hodnikov se, kot vemo, srečujejo tudi osebe na invalidskih vozičkih)
-je kotiček za previjanje oz. je možno otroka v miru podojiti v delu lokala, kjer mama "ne moti" ostalih gostov, oni pa nje ne
- so zaposleni pripravljeni materi z otrokom priskočiti na pomoč pri uporabi sanitarij oz. ko to potrebuje (saj vemo, v večini gostinskih lokalov/trgovin so sanitarije tako majhne, da se še sam človek težko obrne, kaj šele, da bi s sabo vlekel voziček - samega otroka pa tudi ne bo pustil sredi trgovine, a ne)
Verjetno je tega še dosti več, sama se pač spomnim, da sem pred leti na Dunaju naletela na kar nekaj lokalov oz. trgovin z znakcem "otrokom prijazno" ali nekaj takega in se mi je zdelo prav super, da je tudi na ta način poskrbljeno, da mlada mama ni "obsojena" na domačo hišo vse dotlej dokler je otrok še dojenček.
Itta, upam, da ti bo uspelo najti kaj primernega. Morda pa bi s sodelavci raje kot v klasično gostilno odšli v najeto "vikend kočo" ali kaj podobnega in si naročili hrano - catering? Po mojem bi bili tako še najbolj sproščeni in bi si srečanje res lahko ukrojili po vaši želji. Pa veliko užitkov v druženju ti želim.
Mojca