Ojla,
ta zadeva me je tako zmotila, da ne morem zadrževat le zase.
V našem avstrijskem sosedu naletim pred tednom, zvečer, ko je trgovino že bolj ali manj prazna, na prodajalko pri sirih, ko streže stranki pred mano kruh in kasneje salamo. Ko pridem na vrsto in jo prosim za kos sira, sem opazila, da nima na sebi nobenih rokavic, ne rutke ali čepice, tako na preprosto, kot da ravno odhaja domov.
Vprašala sem jo (ne razumet narobe, sem čisto prijazna stranka, ki tudi pozdravi preden naroča, tudi prodajalka je običajno prijazna), če nima nič rokavic, ko streže tako različne stvari, tako za higieno.
Odgovorila mi je, da ne in da ji ni treba jih nosit. Pripomnila sem še, da tako na splošno in v času nalezljivih bolezni ni ravno to v redu, pa je le skomignila. Nisem vztrajala, ker pravil, kako je z delovno zaščito prodajalk na živilih, ne poznam.
Dogodek se je včeraj zvečer ponovil z isto prodajalko, isto ne-opremo, enakim dialogom. Sklenila sem,da se pozanimam ali ji jaz težim pa nimam nobene podlage ali pa ona mene heca.
Gotovo je tu kakšna prodajalka, ki ve kaj je potrebno kot oprema na živilih ali oseba, ki je s tem seznanjena iz drugih razlogov.
LP
juma