17. nov 2009 15:51
Malo megle je v tvoji trditvi Nasja, tudi jaz nisem vedel v kateri mesnici je salmonela v kateri pa ne. Tudi nisem vedel katera prodajalka ima drisko, menstruacijo in podobne izcedne zadeve samo nekoč, ampak od tega je res že zelo dolgo in moj spomin je malo tako tako sem slišal , da so v eno gostilni na koncu Mesta stregli pleskavice iz ,pomislite, pasjega mesa. Ampak to nikoli ni bilo povsem jasno dokazano ali je res ali pa ne. Morda je kaka konkurenca lansirala novico v čisti škodoželjnosti morda je bilo pa res. Kdo ve. Sem bil pa pred tedni na Madžarskem v Šparu (tudi Hungary je v EU, Špar pa je evropska trgovska veriga ) in pomislite, tam so imeli štruce kruha kar v stelažah sredi prodjalne. Zraven pa nobenih rokavic , vrečk ali kaj podobnega. Tako si lahko mirno prešlatal celo goro štruc, če si hotel, lahko ti je kaka padla na tla, pa si jo pobral in dal nazaj, lahko si si pred tem brisal smrkelj ali držal kak drug intimni del svojega telesa , lahko si..... Vendar tam to nikogar ne moti in kruh kupujejo. Brez kompliciranja in zadržkov. Pa je tudi tam Evropa. Tudi v Avstriji sem videl sobotni sejem npr. v Velikovcu, kjer so imeli suha prekajena rebra in ostale dobrote iz pujska naložene kar na navadni stojnici, kot drva. Nobene hladilne komore, zasteklene vitrine , itd.Bilo je nekaj muh zraven in na mesu, prodajalec jih je včasih šcccc odgnal potem pa si spet naprej vrtal po nosu. Ljudje pa so kupovali. Ali pa sem videl v Bili testo za rolado, pečeno, zvito v svitek , položeno na papir vse skupaj pa enostavno na tleh zraven neke druge police. Pa so Avstrijci ja vedno bili nekak vzor za nas. Mislim da je včasih veljal pregovor, predvsem na kmetih, da mora vsak na leto pojesti toliko in toliko umazanije, da je zdrav . In verjetno ta stvar drži še danes. Kajti evolucija res nenehno spreminja vse živo na tej naši Zemljici ampak ne v dvajsetih letih. LP hedonist