17. nov 2009 12:51
rimljanka je napisal/a: |
me pa zanima, kako, da smo preživeli predHACCAP čase..... |
Takrat nam je bilo lažje. Papirnati škrniceljni so bili samo za sadje, moko, cuker (vse je šlo še na vago), štruca kruha se je prijela z golo roko in brez vrečke položila v nakupovalno košaro, kjer se je pred tem lahko valjal tudi Pantakan (drugih škropiv se mi zdi, da sploh bilo ni), zraven si kupil kilo cvekov - ti so bili v škrniclju...in vse so prodajali v eni štacuni. Danes pa smo z mano vred že tako "oprani" , da si kar naprej umivamo roke, prenašamo vlažilne robčke, razkužujemo roke...prišlo nam je "v kri".
Pa bi tudi danes preživeli še po starem...na lanskem potepu po Franciji sem v manjših mestih videla, da ljudje bagete nosijo domov kar pod pazduhoavgusta, v lokalni pekarni je trgovka pred nami kasirala, nato nam bagete nametala kar na pult, kjer so se prej valjali evri (rok si itak ni umila), vrečk pa nimajo, je rekla. Torej, zažimiš, kruh "pod pajsko" pa gremo:). Pa ne vem, če imajo zato kaj več težav z gripo in ostalimi nalezljivimi boleznimi.
Sin je tudi zrastel brez sterilizatorja za flaške in dude; očitno mu ni škodilo, saj ima zaenkrat v zdravstvenem kartonu vpisane le sistematske preglede. Padeš pa v to tako potiho in nezavedno, da si greš v gostilni roke umit še preden naročiš hrano in če je le-to zanemarjeno, nehote potegneš vzporednice s higieno v kuhinji in kar naenkrat nisi več lačen.
Še dobro, da ne razmišljamo o tem, koliko bakterij je v ustih...
LP, V.