2. feb 2010 14:40
Zdravo dekleta in žene....ja pa tudi moški da ne bom krivična...
Ker sem se javila za pomoč pri likanju pa lahko še povem iz katerega konca sem...sicer iz Vrhnike, ni mi pa noben problem se zapeljat po perilo kam tja do 20-25km daleč, vedno mam kakšno pot v Ljubljano, tko da sem mobilna karnaprej.
5€ na uro je res malo malo...in če pomislite da je v to vštet prevoz, elektrika, če je likanje pri sebi doma, pa konec koncev tudi izpad everčkov ob boleznih in še leta ti ne tečejo itd...jaz sem pravzaprav proti temu da ženske delajo pod ceno...ja, je dobro za tiste ki uslugo prejmejo,zaslužka pa praktično ni potemtakem. In če to delaš za preživetje, naredite suma sumarum. Firme ki se s tem ukvarjajo računajo 3,30€ na kg....
Komentirala bi še to ko je predhodnica napisala, kako je neka gospa likala 3-4 ure za petčlansko družino po 5€ na uro konec tedna...kaj je pa likala...jaz imam tudi 5 člansko družino, z zelo majhnimi otroci, najstarejša jih ima 8...iz vrtca in šole pridejo kot pujski največkrat, tako da perem praktično vsak dan. Stroj lahko opere 6 kg...tko piše gor...realnih 4kg s posodo vred suhega perila...sem navagala. Če skrajšam...konec tedna me čaka cca. 7-8 strojev perila, od tega za likanje ene 4. Likam (zase) samo majce, hlače, puloverje na hitro, sarvete, bodije in plenice. pa še moževe srajce občasno. Vse ostalo zložim. Za 4 stroje cca 8kg perila porabim max. 1 uro.
če bi to računala po 5 €....hja kakor za koga, zame to ni zaslužek in to 1x na teden...če si brihten si jih najdeš malo več strank...pol pa mogoče gre...ampak...verjemite, zaradi takih ki računajo po 5€ na uro, to sploh ni lahko.
Brez zamere vsem in vsakemu posebej, to je samo moje razmišljanje...seveda tisti ki veste kaj hočem povedati in še vedno potrebujete pomoč na območju Vrhnike in okolice...pišite na moj mail:
1ninanana@gmail.com
Lep sončni pozdrav
lineza