Pokvaril se mi je pralni stroj -kakšnega naj kupim?

sara_k  

član od: 21.4.2008

sporočila: 117

19. dec 2009 9:32

ja,bože,ne ve,miele vendar:)) sara_k

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

19. dec 2009 9:46

Ne to ji je predrago je rekla.Kaj ugodnejšega po izbrala,kaj nimam pojma.Kaj bo izbrala bo imela,a ne? Miele

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

19. dec 2009 10:58

Predvsem naj kupi takehga, da bo lahko z njim prala......je pa tudi tukaj v veljavi pravilo- malo denarja, malo muzike. Moja izkušnja je, da je Gorenje čisto fajn, malo lokal patrioti pa tudi moramo biti, ane. LP hedonist

katarinabarbara  

član od: 24.8.2008

sporočila: 31

20. dec 2009 15:37

Lep pozdrav. Ker tudi jaz kupujem novi pralni stroj me zanima če ima katera izkušnje s Hooverjevimi pralnimi stroji. Nagledanega imam tega, ko pere 10 kg pa je cena 800 eurov, pa se ne bi rada nahecala. Hvala za odgovor katarinabarbara

terakota  

član od: 19.9.2009

sporočila: 469

20. dec 2009 18:56

katarinabarbara je napisal/a:
Lep pozdrav. Ker tudi jaz kupujem novi pralni stroj me zanima če ima katera izkušnje s Hooverjevimi pralnimi stroji. Nagledanega imam tega, ko pere 10 kg pa je cena 800 eurov, pa se ne bi rada nahecala. Hvala za odgovor katarinabarbara
S Hooverjevimi sicer nimam izkušenj,a premisli, če res potrebuješ tako velik boben? Jaz imam 6kg in mi je kar veliko, glede na to, da je vse po kupčkih: belo, črno, barvno...in nemalokrat čakam kar nekaj časa, da se nabere, da je polno. Kolegica ima 8kg in ima težave, pravi, da vseskozi na pol prazno pere in da se ji zdi, da je premalo obteženo...ne vem, morda v razmislek... lp terakota

miele  

21. dec 2009 9:12

Pozdravljeni Sam imam tud 6kg boben.Pa mi je čist ok,da ni stroj prepoln nikoli,ker se tud majn mečka perilo.Je pa tko na stvari.Današnji pralni stroji,ki imajo elektronsko upravljanje.Prilagajo glede na količino,umazanost,kar se tiče porabe vode in energije.Tko da se ne,obremenjujte z tem,da nimate stroj poln 8kg ali 6 kg,odvisn kok velik boben imate.Pa še včje odeje lahk komot opereš v stroju. Hoover,je pa baje mreža z Candy.Tako sem enkrat mimogrede slišal. Lp Miele Miele

simonasovre  

član od: 8.8.2002

sporočila: 101

21. dec 2009 9:36

Hvala za vaša mnenja. Pač sem spraševala, če ja kdo uporabnik Indesit in kako je z njim zadovoljen-na. Takšnega želimo kupiti, ker se lahko vsi programi nastavijo ročno ( uporabljale ga bodo starejše gospe) in ne avtomatsko. Žal smo bili z Gorenje precej nezadovoljni. Simona

_tmickena_  

član od: 20.6.2006

sporočila: 293

21. dec 2009 21:21

Se mi zdi da je z gospodinjskimi aparati, belo tehniko itd.. tako, da vsak priporoča tistega, ki ga ima tudi v tem trenutku (seveda če dobro deluje) in če se je firma tudi v preteklosti obnesla. Moja mati prisega na Gorenje, ker res nikoli nismo imeli nobenih problemov (imeli smo vse od televizije do bojerja, skrinje...) in sem se tudi jaz malo njenega "sindroma" nalezla. Ampak se mi zdi da je dans tehnologija (gospodinjski aparati, računalniki... do avtomobilov) tako naštimana da do garancije deluje, potem pa eh novo kupit. To je potrošniški material ratal, se mi zdi, žal. Kot pravim to je tako kot da vprašaš nekoga katero znamko avtomobila ti priporoča.. Jah jst ti Peugeota, moj brat pa Forda (recimo).. Enako je pri mobitelih, hm jst mam pa unga pa unga pa je zakon, ja fajn jst pa tega pa tega pa je bolši kot tvoj... Vse je pa tudi odvisno kako z aparati ravnaš. Lp & fsm! ;) _tmickena_

miele  

22. dec 2009 8:25

Ja res je.Danes je z temi gospodinjskimi aparati tako,kakor naletiš tako imaš.Takšne aparate,ki so bili pred 20 leti,ne bo nikol več.Takrat se je delalo na kvaliteto,da je stroj držal leta in leta. Danes je pa vse serijsko,na normo in sam da se proda.Pol pa aparat kupiš,pripelješ domov par dni dela,in že halo servis.Mi smo tud imeli prvi pralni stroj čez 20 let od Gorenja.In smo sam programator in motor menjal.Ostalo nč.Bil je čist preprost,si zavrtel programator,dva gumba,in že je pral.Danes pa sama elektronika.Dokler deluje je ok,ko se pa začnejo nevšečnosti je pa katastrofa. Čeprav smo imeli doma pol naslednjega spet od Gorenja,in imeli z njim same probleme.Sem si kupil hladilnik od Gorenja,ko sem se selil na svoje.Morem povedat da potrkam po lesu,deluje odlično.Pralni stroj in sušilni mam znamko Miele,pomivalni stroj Bosch,steklokeramičen štedilnik Bosch.kaminska kuhinjska napa od Gorenja,Deluje vse brezhibno in odlično. Se pa strinjam s tem,kar je napisala Tmickena.Odvisno je tud kako ravnaš z njimi. Lp Miele Miele

tejkica  

član od: 10.3.2008

sporočila: 151

22. dec 2009 9:46

Imela sem Gorenjev pralni stroj 26let, ki je sicer že imel svoje muhe, ampak pral je pa še vedno lepo. Sem se ga že malo naveličala, samo mi ga je bilo škoda, ker je bil v svojih častitiljivih letih samo trikrat popravljan, pa še takrat samo malenkost in mi je nazadnje serviser rekel, da bo zdržal še nekaj let. Je pa potrošil veliko vode in elektrike. Potem sem pa v Merkurju slučajno videla ozek stroj, ki sem ga zaradi majhne kopalnice želela, "leve firme" Beko, samo 250€ in sem se v trenutku odločila za nakup. Energetsko A skupine, nekaj dobrih programov, enostaven in 5 let garancije, servis v bližini. Imam ga že pol leta, zadovoljna in če mi po petih letih crkne, mi ga ne bo žal zamenjat. Od ostalih imam v glavnem Gorenje, kar nekaj pa tudi levih znamk in sem prišla do spoznanja, da so ravno tako dobre kot ostali, saj ravno tako kot pri oblačilih dostikrat plačujemo samo ime.

tejkica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti