Pokvaril se mi je pralni stroj -kakšnega naj kupim?

matineja  

član od: 21.12.2008

sporočila: 45

22. okt 2009 20:02

Pa še to: možnost hitrega pranja 17 minut, možnost skrajšanja programa pranja za ca. 40% itd. Možnost dodatne centrifuge, izpiranja, dodajanja vode itd, itd, itd... matineja

slavi77  

član od: 20.2.2009

sporočila: 41

24. okt 2009 13:44

jaz imam oba Bosch in Gorenje.Gorenje je star že 12let in smo ga odpeljali v Bosno tukaj v Ljubljani pa imam Boscha in ni toliko dober vsaj meni ne.Preizkus sem naredila prejšnji vikend, ko sem bila v Bosni prat sem dala hčerini jakni,ki sta sicer roza barve v stroj sta šle skoraj črne.Namazala z dash praškom in oprala vse je šlo dol.Tukaj pa pacam z arielom pa vedno nekaj ostane.V nakup Boscha sem šla čisto tko,ker smo adaptirali kopalnico. Ima pa Boschov kratko pranje,ki ga uporabljam veliko in zamik vklopa,za katerega se rabila da sem ga pogruntala cel let.Saj ni umetnost ampak se zgodi. Zadnjič je kolega serviser rekel da današnji porabijo veliko manj vode in je posledično tudi pranje slabše. slavi77

Lakica  

član od: 24.7.2008

sporočila: 254

25. okt 2009 13:55

Trenutno naj bi bili najboljše kakovosti pralni stroji znamke BOSCH. Lakica

žlička5  

član od: 26.2.2009

sporočila: 18

25. okt 2009 19:56

Živijo! No neka tema kjer se lahko razpišem od tega gospodinjskega opravila (slučajno sem pekla buhteljčke po receptu iz te strani pa sem zato še malo poškilila sem na forum) S pralnimi stroji je loterija. Kako naletiš, moj sin tudi kdaj reče da je kaki stranki crknu stroj od Mieleta, (pa nič ne šinfam)...Sama imam doma Candya, Electroluxa in mama ima Gorenje.Vsi super delajo, nimam nič madežev (se ne sekiram če bom na kuhinjski krpi imela madež ki ni šel dol), dobeden ne crkne, perilo lepo diši, vsi ostali aparati pa so mešane firme, edino kar bi lahko bilo boljše je pomivalni stroj Hoover in sušilni stroj Bosch. Imam pa že 15 sušilni stroj od Gorenja in ni še nič crknalo, edino kar se spolnim je to, da je sin s sesalcem posesal notranjost. Tako da če kaj crkne bom dala popravit če se bo dalo če ne bom pa novo kupila, zaenkrat mi nič ne crkuje, trkam na les da upam da nič ne bo. Imejte se lepo! žlička5

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

25. okt 2009 20:15

ojla Res je dan danes,loterija z pralnimi stroji,in ostalo belo tehniko.Vrjamem,da se tud Miele pokvari.Sej dan danes res ni nč popolno.No moji in mamini aparati od Miele,da potrkam na les,do danes,delujejo kot prvi dan.Če se bo pa pokavru,pa servis,in bo spet delu kot ostali aparati. Me pa neki zanima.In sicer me zanima,če ima gdo tuki od Miele pralni stroj W 3985 WPS Navitronic?In kako je z njim zadovoljen?Al pa model W 2888 WPS?Po funkcijah sta popolnoma enaka,sam dizajn so spremenil.Res me zanimajo vaše izkušnje,seveda če ga gdo ima. Lp Miele Miele

miele  

25. okt 2009 20:40

Ker ta model, W 3985 WPS imam jaz, pa me zanimajo vaše izkušnje,kako ste zadovoljne. lp Miele Miele

mazika  

član od: 8.12.2008

sporočila: 39

2. nov 2009 15:10

No da vam povem, kako se stavi pri meni razpletajo. Prejšnji teden sem šla v Merkur in kupila pralni stroj, takšnega kot sem ga že na zečetku omenila, tj. Gorenje WA 60.5. To je bilo v četrtek (22.10.). Drugi dan pa gledam star pokvarjen pralni stroj(tudi Gorenjev). V njem sem imela še vedno cunje za pranje, od taktat ko ni več delal. Nekaj časa ga gledam in ponovno, že destič v tistem tednu, ponovno pritisnem gumb za začetek in ne boste verjeli - stroj je delal. Tako sem bila zmedena, da nisem vedela kaj naj naredim ali grem v trgovino in prosim, da mi denar vrnejo in novega pralnega stroja pač ne kupim ali kaj naj naredim. Iz zagate me je rešil mož, ki je rekel, tako in tako je stari stroj star 14 let in slej ko prej se bo spet ustavil in ti boš ponovno brez, zato ga obdrži. In res so mi v sredo (28.10.) pripeljali nov stroj, ki pa še danes stoji in čaka, da ga priklopimo, ker sedaj stari dela bolje kot je delal prej ko se še ni "pokvaril". No vidite, tudi takšne stavi se dogajajo. Očitno se je moj stari pralni stroj odločil, da noče biti več sam in se je zato za nekaj časa pokvaril. Od srede pa do danes sem oprala zagotovo več kot deset žeht pa še vedno dela. Očitno pa imam preveč denarja ali pa razmišljam tako kot so včasih stari ljudje, ki so morali imeti vse po dvojno, da so bili srečni. Ko pa bom "zalaufala" novega pa vam spet sporočim, kako dela. Sicer bo to moralo biti kar kmalu, ker ga moram preizkusiti še v času ko teče garancija. mazika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. nov 2009 20:00

Mazika, Franjo Bobinac bi ti moral dati ekstraspešl darilni bon za tvojo zvestobo.... Vendelina jr.

miele  

3. nov 2009 8:32

Mazika.Pol se je pa verjetno tvoj pralni stroj ustrašil,da bo končal na kosovnem odpadu,in je raje začel delat.Al pa je rabu počitek,kot si navedla da imaš veliko pranja,da si je nabral novih moči,za pranje velkih kupov perila.Malo heca. Jz upam,da ti bo še dolgo dolgo služil.Ti stroji,stari tok ko je tvoj,so najbolj kvalitetni.Takrat se je delalo na kvaliteto.Zdej pa se dela na normo,in je pol cel kup nevšečnosti.No sporoči nam,ko novega priklopiš,kako ti bo služil. lp Miele Miele

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. nov 2009 8:48

miele je napisal/a:
. Jz upam,da ti bo še dolgo dolgo služil.Ti stroji,stari tok ko je tvoj,so najbolj kvalitetni.Takrat se je delalo na kvaliteto.Zdej pa se dela na normo,in je pol cel kup nevšečnosti.No sporoči nam,ko novega priklopiš,kako ti bo služil. lp Miele Miele
No, ja, no. Za gospodinjske stroje proizvajalci (visokocenovni, srednjecenovni in ostali) večino komponent kupujejo v Aziji. Ali pa imajo proizvodnjo v Vzhodni Evropi in Mali Aziji in Afriki, ameriški pa več-ali-manj v Latinski Ameriki. In proizvodna logika gre takole: aparat bi moral zdržati kakih 5-7 let, potem se pa itak začne vse kvariti in po dveh servisih se bo potrošnik naveličal in kupil nov produkt. Po možnosti tolikanj bolj razvit od prejšnjega, da bo potrošnik spet kupil pri istem proizvajalcu. Podoben štos kot pri avtomobilih. Po toliko in toliko letih nadomestimo star avto z novim in to z eno precej močno zvestobo znamki. Tisto o normi in kvaliteti je pa mit prejšnjega stoletja, iz začetkov nastajanja potrošniške družbe, ko je bilo treba najprej osvajati tržišče in so družine kupovale prve pralne stroje, hladilnike in televizorje. Čim pa je bil prvi val nakupov opravljen, pa se je preskočilo na to, da se potrošnik vrne po nov produkt. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti