Pokvaril se mi je pralni stroj -kakšnega naj kupim?

mazika  

član od: 8.12.2008

sporočila: 39

tema odprta - 22. okt 2009 10:56 | ogledi: 5.483 | odgovori: 56

Lepo vas prosim, da mi pomagate.

Pokvaril se mi je pralni stroj in seveda moram čim prej kupiti novega. Sedaj sem imela skoraj 14 let Gorenjevega, sedaj pa ga skoraj ne upam kupiti, ko pa povsod slišim toliko slabih izkušenj z Gorenjevimi pralnimi stroji.

Ogledovala sem si pa kljub vsemu ravno Gorenjevega in to WA 60.5. Povejte mi ali naj ga kupim ali ne ali mi mogoče predlagate katerega drugega

Hvala za odgovore

mazika

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

22. okt 2009 11:05

Ti ga kar kupi.

rrr

neznan uporabnik

22. okt 2009 11:14

Midva imava Gorenje kaka 3 leta, ne vem na pamet, katero znamko, in nimam niti ene pripombe glede kakovosti tega stroja. Če želiš, lahko pogledam, kateri točno je, ampak mislim, da z Gorenjem nimaš kaj zgrešiti. Midva sva enakega kupila še za taščo in smo vsi 3 zadovoljni. jancka

terakota  

član od: 19.9.2009

sporočila: 469

22. okt 2009 11:30

Jaz imam Candy in sem zelo zadovoljna, odločilno pa je (vsaj zame): -vsaj 1400 obratov (recimo kakšna jopica pride ven res skoraj suha, ali pa jo že kar obesim na hodnik med bunde) -možnost ročnega upravljanja že nastavljenih programov -možnost hitrega pranja (cca 15 min) -pranje brez centrifuge -zakasneli vklop (uporabljam non stop) lp terakota

mazika  

član od: 8.12.2008

sporočila: 39

22. okt 2009 12:22

Ja pred nekaj leti so bili baje Gorenjevi pralni stroji še v redu sedaj pa kar je novega pa tadlajo. Dobro pa je pri Gorenjevih vsaj to, da imaš blizu in povsod po Sloveniji servise. Candy pa tudi ne upam kupiti, ker je to Italijanska roba. Hvala za nasvet Terakota res pa je da pri moji zgoraj omenjeni znamki nisem preverila ali ima možnost hitrega pranja. Ostalo pa mislim, da ima. mazika

Lizzie  

član od: 26.2.2009

sporočila: 504

22. okt 2009 12:23

Jaz bi kupila Bosch. Mama ga je kupila pred kratkim in ga ne more prehvaliti. Lizzie

spela  

član od: 31.8.2001

sporočila: 350

22. okt 2009 12:31

Jaz ima Gorenje in sem zeloooooo zadovoljna. Tudi prejšnji je bil Gorenje in po 14 letih sem kupila novega, ker se mi je pač tako zahotelo in ne, da bi bilo s starim kaj narobe. Spela

matejčica  

član od: 24.8.2005

sporočila: 42

22. okt 2009 13:00

Samo Gorenja ne! Pred tremi leti smo kupili pralni in sušilni stroj Gorenje in se oba kvarita kot po tekočem traku. Novega ne kupimo, ker sta še oba pod garancijo. Zamnjano je bilo že vse razen škatle ne! matejčica

čvekica  

član od: 23.10.2008

sporočila: 62

22. okt 2009 13:00

Jaz imam Bosch-a, prezadovoljna, dela kot urca čvekica

gartner3  

član od: 16.9.2009

sporočila: 66

22. okt 2009 13:03

Mi že dolgo uporabljamo Gorenje s 1600 obrati. Do sedaj večjih pripomb nismo imeli. Večina nas čaka na pranje čez vikend in takrat do maksimuma (cenejša tarifa). Pri strojih s 1600 obrati ali več so motorji bolj obremenjeni in moramo med pranji malo počakati, da se motor shladi. Tudi mikro vibracije pri centrifugi so tu izredno velike. Zaradi neupoštevanja vmesnih intervalov med pranji in stalne uporabe centrifuge na 1600 obratov nam je pregorel motor ter počil križ na bobnu. Ko sem motor zamenjal in povaril (obnovil) nosilec bobna in začel uporabljati centrifugo do 1200 obratov, je bilo do danes vse OK.
Po mojem mišljenju je pri izbiri aparata najpomembnejše: razprostrtost SERVISNE MREŽE, p. stroj z 1200 oz. MAX. 1400 obrati, cena, ime.
Vzemi si čas in temeljito razišči tržišče ker se v današnjih časih isti proizvajalec z istim nazivom modela dobi po izredno različnih cenah. 
LP, Garti   
gartner3

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

22. okt 2009 13:58

Če daš lahko malo več za pralni stroj, potem priporočam firmo Miele. Moj oče ga ima že nekaj let in je zelo zadovoljen. Jaz zdaj čakam, da moj Whirlpool mrkne . Sicer je star šele 5 let in sem načeloma zadovoljna z njim (ok, priznam, da opere ok, čeprav ne vem kako operejo drugi), edini veliki minus je glasnost. Drugače pa jih ima kar nekaj firmo Bosch in so zadovoljni. Lp, Asja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti