22. okt 2009 9:36
ežoj je napisal/a: |
. Pozneje pogledam, le en uspešen posnetek, takrat ko je skuhala " curled leaf kale stew with pork ribs and pomme de tere " ( to mi sicer ne zveni preveč francosko, nekakšno zelje s nekakšnimi jabolki ). > ežoj |
22. okt 2009 9:36
ežoj je napisal/a: |
. Pozneje pogledam, le en uspešen posnetek, takrat ko je skuhala " curled leaf kale stew with pork ribs and pomme de tere " ( to mi sicer ne zveni preveč francosko, nekakšno zelje s nekakšnimi jabolki ). > ežoj |
23. okt 2009 7:59
Meni je bil film super všeč:) Sem potem še cel večer oponašala njen Bon Apetit:)) Igralki sta bili idealni, sploh Meryl... To knjigo bi z veseljem imela, ampak je itak predraga... Dvomim, da bom naredila kakšno njeno jed, ker ne maram predolgih receptov in sestavin, zaradi katerih se moraš odpeljat v Ljublčjano in iskat sestavine kot budalo:). Sem pa dobila celo kiblo zagona za peko in kuho. Že dva tedna spet pečem kot nora:)). Ta ideja z blogom je super! Glede ideje o izdaji naše velike slovenske kuharice je pa takole: vsak bi rekel :"Kaj se pa ta gre?? A misli, da je kej novga pogruntal/a?!" Saj veste, slovenska foušarija...:) Oproščeno ti je samo, če si nuna:)) l e a Sporočilo je spremenil(a) l e a dne 23.okt 2009 07:59 Sporočilo je spremenil(a) l e a dne 23.okt 2009 08:00
23. okt 2009 16:45
Lea, veliko receptov Julie Child lahko najdeš kar na internetu; ko jih boš prebrala, boš videla, da se za večino lahko založiš kar pri vaškem mesarju in v bližnji samopostrežni (no ja, z živimi jastogi najbrž res ne....) - potem pa malo iznajdljivosti in - bon apetit! lep pozdrav Sonja
24. okt 2009 20:59
Joj, hvala zlata Sonja:) Bom preverila tole:) Ja tale fora z jastogi je bla pa res super prikazana v filmu:)) Bon apetit tudi tebi:) l e a
2. dec 2009 13:09
Mene zanima, če se da dobiti omenjena knjiga v slovenščini. Hvala! helena27
2. dec 2009 14:57
Helena27, kolikor vem, omenjena knjiga (Mastering the art of french cooking) ni prevedena v slovenščino.
Miroslav Vulović
Sporočilo je spremenil(a) sarabande dne 02.dec 2009 14:58
10. jan 2010 13:36
Opozarjam kar v tej temi:
Danes (ali jutri?) ozirma v noči z nedelje na ponedeljek je ob 00.24 na TV Slovenija 2 film Babettina gostija ....
Mamamia
mamamia
10. jan 2010 13:59
Bojan je napisal/a: |
Joj, parkrat sem se fino nasmejal...tista vaja v rezanju čebule je bila super. Izgleda, da gresta kuhanje in bloganje odlično skupaj in upam, da tudi nam na KulSlo uspe še letos vzpostaviti BLOGe [bojan] Bojan Administrator |
10. jan 2010 14:57
Anelim, dobrodošla. Napisala si ".................. iz lastnih izkušenj vem ", a bi ti to mal razložila, tukaj je nekaj firbčnih, pa si ne upajo vprašat.
ežoj
10. jan 2010 22:01
men se film, razen teme in meryl, ni zdel nič posebnega, povprečen. bil je predolg in nedokončan. k določenim filmom celo paše kdaj to, sam ne pa k povprečnemu holywoodskemu. bannanna_v_slo ;)Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pohorska gibanica
Najboljši limonini razpokančki