21. okt 2009 21:01
Evo, danes sem v naši vasi pogledal, če bo morda kaj na sporedu film, pa nič, kaže, da ga ne bo kmalu. Izpadlo je pa tako, da sem nujno mogel it v metropolo po en material, pa si rečem, če sem že tam, lahko si še film ogledam, pa itak še nisem bil v koleseumu. Zberem projekcijo ob 16-ih ( saj veste, mi s kmetov, moramo še živali nafutrat, pa pomolzt )in kupim vstopnico, tudi v Ljubljani brihtni imajo cenejše vstopnice, sam moraš iskat vstopnico za brihtne, reče se " vstopnica za seniorje ". Grem še kavo spit ( da me ne premaga kakšen spanec, nikoli se ne ve ). Ob štirih vstopim, se že veselim, da si bom ogledal film brez reklam. Po enih desetih minutah se začne: seveda s reklamami ( jaz pa naiven, sem mislil, da bo šlo brez ). Reklamam nikoli konca, po enih dvajsetih minutah se film začne. Jaz pa fotoaparat, da posnamem kakšen lep prizor. Seveda naštimam bliskavico na max. saj je v dvorani čista tema. začnem slikat, gledalci pa žvižgat. Bolj jaz slikam, bolj oni žvižgajo, pa primitivc, pa kaj se to pravi......zmerjanje s vseh strani, kdo pa je njim kriv, če so pozabili fotoaparate, pa so meni fovš. Kaj pa čem, neham slikat. Pozneje pogledam, le en uspešen posnetek, takrat ko je skuhala " curled leaf kale stew with pork ribs and pomme de tere " ( to mi sicer ne zveni preveč francosko, nekakšno zelje s nekakšnimi jabolki ). Evo tega posnetka:
Drugač, film se da gledat, rekel bi: zanimiv.
ežoj