12. jan 2010 18:18
ežoj je napisal/a: |
Anelim, dobrodošla. Napisala si ".................. iz lastnih izkušenj vem ", a bi ti to mal razložila, tukaj je nekaj firbčnih, pa si ne upajo vprašat. ežoj |
12. jan 2010 18:18
Anelim, dobrodošla. Napisala si ".................. iz lastnih izkušenj vem ", a bi ti to mal razložila, tukaj je nekaj firbčnih, pa si ne upajo vprašat. ežoj |
16. jan 2010 16:57
Pozdravljeni vsi skupaj, Doma smo se navdušili nad filmom Julie & Julia, naročili knjigo iz Amazona in seveda najprej naredili govedino po burgundsko. Prilagam nekaj fotografij kot si sledijo pri kuhanju. lp, Črt. P.S.: Glede prekuhavanja slanine Julia Child v svojem TV showu leta 1963 razloži, da je to potrebno zaradi njegove predhodne obdelave. V USA naj bi bila vsa slanina večinoma dimljena. Prekuhavanje naj bi odstranilo vonj/okus po dimu. crtg
16. jan 2010 18:24
crtg, dobrodošel na kulinariko, čestitam ti za prvi prispevek na forumu, pa takoj foto. Zanima me kaj si dal namesto " 18-24 small white onions " ( brown- braised in stock, p.483 ).
Jaz sem to delal pred novim letom, in namesto te čebule sem uporabil kar mlado čebulo, brez zelenega dela.
Drugač, tipična francoska kuharska knjiga ( gobe dušimo na maslu kot na str.513 ).
Ko sem videl tvoj štedilnik na plin, sem kar vzdihnil.
ežoj
16. jan 2010 18:34
Jaz sem to delal pred novim letom, in namesto te čebule sem uporabil kar mlado čebulo, brez zelenega dela.
Drugač, tipična francoska kuharska knjiga ( gobe dušimo na maslu kot na str.513 ). Ko sem videl tvoj štedilnik na plin, sem kar vzdihnil. ežoj |
Ežoj, Ti kar čebulčke od kakšnih žafranov ali narcis vzemi.
Po receptu na strani 513 še čisto navadni šampinjoni dobijo božanski okus...
Vanja
16. jan 2010 18:46
Vanja, tisto stran sem si izmislil, ni se mi ljubilo gledat v knjigo.
Za tiste čebulčke narcisov se pa nisem spomnil, bom vedel za drugič.
ežoj
16. jan 2010 18:52
Vanja, tisto stran sem si izmislil, ni se mi ljubilo gledat v knjigo.
ežoj |
Jaz sem pa kar za tabo ponavljala kot papagaj. Ampak v mislih imava verjetno isti recept.
Vanja
16. jan 2010 19:11
Vanja, nisem je izmislil, prava je, sem hotel preverit če imaš knjigo.
ežoj
16. jan 2010 19:18
Vanja, nisem je izmislil, prava je, sem hotel preverit če imaš knjigo. ežoj |
Seveda imam knjigo, ni se mi pa ljubilo brskat po straneh....
Kako so ti bile pa gobe všeč?
Vanja
16. jan 2010 19:26
Pravzaprav sem jih pripravljal za ta recept. Princip je isti, kot za melancane: posušene gobe dat na vroče maslo, če pa jih je velik pa delati večkrat. Prej sem delal zmeraj narobe: gobe na drobno narezat ( julia pravi, če so drobne cele, drugač na pol ali na štiri dela ), pol na rahlem ognju dušit, vse ravno nasprotno od tistega kar ona svetuje.
Ja, so res v redu.
ežoj
16. jan 2010 19:38
Lep pozdrav vsem, tudi jaz sem si ogledala ta film in me je čisto navdušil, tako kot mnoge. Glede na to da je veliko govora o njeni knjigi me zanima katera od njenih je najboljša? lp, Barbara bartacKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Poke skleda z lososom
Krompirjevi kroketi Saint-Florentin