Jesenski oblačilni report

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

9. dec 2009 11:22

Mad Men so zakon (rebound fenomen na politično nekorektnost pojavljanja akta kajenja v medijih), tale zadnji modni nasvet si bom pa sprintala in obesila na steno v funkciji zimskih antidepresivov (poleg nečesa, kar sem dobila včeraj po ZSju, pošiljateljica bo že vedela, kaj imam v mislih:))))))) Čeprav mislim, da si pomotoma izpustila Jacka Nicholsona v Čarovnicah iz Eastwicka, tiste njegove cunje so bile tudi zakon :)))))))))

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

9. dec 2009 11:42

proxima je napisal/a:
Mad Men so zakon (rebound fenomen na politično nekorektnost pojavljanja akta kajenja v medijih), tale zadnji modni nasvet si bom pa sprintala in obesila na steno v funkciji zimskih antidepresivov (poleg nečesa, kar sem dobila včeraj po ZSju, pošiljateljica bo že vedela, kaj imam v mislih:)))))))Čeprav mislim, da si pomotoma izpustila Jacka Nicholsona v Čarovnicah iz Eastwicka, tiste njegove cunje so bile tudi zakon :)))))))))

 

Ma punce, na kulinaričarke se pa človek res lahko zanese. In ežoj, a si videl, kako tema lahko lepo zaide od nasveta za silvesrsko toaleto do zimskih antidepresivov ...

mamamia

ursula-ce  

član od: 18.10.2008

sporočila: 542

10. dec 2009 7:11

Ežoj, predlagam dekolte do popka, naprej pa nič. Imaš v rezervi kakšne japonske kroglice (glede na to, da bosta dve dami...)? ursula-ce

mambica  

član od: 29.9.2007

sporočila: 532

10. dec 2009 9:09

Mene pa zanima, kako so kaj letos v modi ponči? Kratkih plaščkov že imam vrh glave (jih nosim celo življenje), dolgi plašči pa mi sploh niso všeč. Hvala za odgovore! ˇ^~ˇ^~ˇ^ˇ~˘˘^^ Sporočilo je spremenil(a) mambica dne 10.dec 2009 09:10

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. dec 2009 9:18

Niso. To ne pomeni, da če ti ta kos ustreza in če ga rada nosiš, da ga pa potem, ker ravno ni posebej moderen, ne "smeš" nositi. Problem tega kosa je v tem, da ni posebej praktičen v smislu, da omeji gibanje rok (da o tem, da je slačenje tega kosa en cel manever) in potem je s pončem težko nositi torbice in vrečke, težko je šofirati...in zaradi tega ga potrošniki malo ignorirajo. S pončem se da lepo sedeti na konju in si ogledovati planote južne Amerike (roke imajo manj gibanja), malo manj udobno je pa ves čas odpirati in zapirati torbico, vleči ven mobilca in ključe in kartice. Drugače pa spadajo ponči, pledi, štole v kategorijo oblačil za prehodni čas oziroma za jesen, oziroma za tam okoli 10 stopinj nad ničlo. Nižje temperature pa zahtevajo kakšen bolj slojevit ali pa bolj kompakten vrhnji kos. Vendelina jr.

cinci  

član od: 19.4.2006

sporočila: 40

10. dec 2009 11:37

a ima katera kako sliko za kakšne "univerzalne škornje" za vsakodnevno nošenje na hlače, krilo.... cinci

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. dec 2009 12:22

cinci je napisal/a:
a ima katera kako sliko za kakšne "univerzalne škornje" za vsakodnevno nošenje na hlače, krilo.... cinci
Cinic, žal mi je.Takega obuvala ni. Tu imaš nekaj blagih usmeritev, če kaj pomaga: 1. H krilu (vse dolžine) grejo najbolje klasični škornji, ki se oprijemajo meč (tu nas je nekaj, ki tak model iščemo z lučjo) in imajo zadrgo in so krojeni do višine kolen. Podplat je tenek, zavarovan s tenko gumo, peta je vitka (7 cm), ali pa nizkopetna varianta od 3 cm. To obuvalo se nosi v suhi zimi, oziroma v pogojih, ko ni treba gaziti snega. To obuvalo se kombinira tudi s krajšimi hlačami do kolen in okej, zmore se to obuvalo nositi tudi s hlačami, ki se likajo na rob. 2. Hlače, ki so cigaretno krojene, hlače s krojem, ki spominja na jahalne hlače, določeni modeli korenčkovi hlač (če so od kolena dol krojeni ozko in se zapenjajo z gumbi ob mečih), se kombinirajo s škornji, za katere je bolje, da imajo nizko peto. Škornji so bodisi cevasti široki (zadrga do polovice, da se spravi gleženj skozi tubus) ali pa kroji z zadrgo do konca (širša verzija). Okej, tiste, ki težko kupimo model, ki bi se oprijemal meč, brez problema zatlačimo hlačnice v škornje običajnega kroja. Tako nošene škornje+hlače se kombinira z jaknico (ko je zunaj nekje od 0 do 10 stopinj) in z maksi plaščem in jakno iz umetnega krzna, ko je zimski mraz. Plašček do kolen in hlače, zatlačene v škornje, ta kombinacija ni posebej srečna. 3. Hlače vseh krojev se v tej sezoni zelo uspešno kombinira z gležanarji (visoka ali pa nizka peta). Gležnarji se tudi dobro kombinirajo z legicami in tunikami. Pri gležarjih svetujem, da se izogibaš tistim, ki imajo drapirano strukturo (ker naredijo disproporce) in ki imajo veliko zakovic (ker se tkanina zatika in se tako lahko uniči rob od hlač). Če ne prej, naslednji mesec bodo razprodaje in velja kupiti tak par, zlasti še zaradi tega, ker se bodo nosii tudi v naslednji jesensko-zimski sezoni. 4. Ko je pa zunaj sneg in brozga, ga pa ni čez martensice. Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. dec 2009 13:31

Če si Lady Ga Ga in dobiš za tole še honorar in asistenta, potem ni problema. Gre za scensko obuvalo in ne za vsakdanjik. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti