Jesenski oblačilni report

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

25. okt 2009 7:23

O, prav lepa hvala za modne nasvete:

- elaphus: ti si me pa najbolj potolažila, praktički mi ni treba nič novega nabavljat, to vse že imam.

- mamaF: hvala za sugestijo, vendar za bike jaz imam svoj stil, zgoraj usnjeni brezrokavnik ( kovinskih netev valjda ne manjka ), čelada bi že prav prišla vendar je ruta bolj sexi.

- jade, hvala za modni dodatek, le ne vem, kje naj to nabavim.

Matr, kot vidite, imam dva imagea: s prvim ( trenirke in to ) zažigam pri intelektualkah, z drugim, na biku, pri čisto vseh.

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

25. okt 2009 7:26

Ja, pa spet bo jade rekla, " pa kako ti uspe...............", pa saj jaz nisem nič kriv, le modni nasvet bi rad ( in sem ga tudi dobil, za kar sem hvaležan.

ežoj

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

25. okt 2009 9:02

Ker sem se viola kombinacij naveličala in je rdeča zame nekaj takega, kot je za druge črna, sem se odpravila v akcijo. Želela sem kupiti rdeče krilo klasičnega kroja do sredine kolen oz. tik pod njimi in ugotovila, da je to znanstvena fantastika. Ali je kdo opazil, kje bi ta čudež lahko dobila? Rdeče dodatke, pulije, celo plaščke, usnjene jakne, obleke, ... vse to sem videla, samo enobarvnega rdečega krila ne. Želela bi nekaj takega (sem naročila, še čakam na dobavo, čeprav se mi zdi, da je to bolj spomladansko-poletna varianta glede na sestavo): http://www.quelle.si/si/q4r/damen/rcke/modische/FH

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. okt 2009 18:46

Verjetno si preslišala, ampak quelle napoveduje stečaj. Drugače pa rdeča spada med močne barve (lahko ti je rdeča všeč, ampak rdeča ne bo nikoli črna) in za minimalizem v rdečem je treba imeti veliko karakterja in še vedno je verjetnost, da udariš mimo. Rdeča - pa naj bo živo rdeča ali pa temno rdeča je barva za kombinacije (s črno, zlato, srebrno, sivo, modro) in pri tem velja biti previden v smislu, da je rdeča druga barva v kombiniranju, ne pa prva/dominantna. Če greš v drugo smer imaš dve tveganji. Prvič, da je preveč rdeče informacije, ki te preprosto "poje", drugo tveganje je, da se te vsi zapominjo po rdečem in potem se točno vidi, katerega leta si kaj kupila (ženske imammo fotografski spomin za lanske obleke svojih kolegic). Pri črnih, sivih, itd barvah, je tveganje prepoznavne letnice manjše. In še nekaj je: če nimaš manekenske postave, lahko v rdečem oblačilu, ki gre čez zadnjo plat (hlače, krilo, obleka) zelo hitro deluješ malo ceneno. Ali pa obupno dolgočasno, če imaš bordo kostime (bordo kostimi so v žargonu "univorme gospa iz saldakontov in planov in analiz") - Medtem ko je živo rdeče krilo tako ajoj austria airlines stevardesa, da boli (pa AA je bila tudi v predsanaciji, pa jo je kupila Lufthansa, ki na vso srečo vztraja v temno modrem). Sama imam dve živordeči obleki in ju nosim samo takrat, kadar sem res v formi in ni verjetnosti, da bi me rdeča barva v totalu pojedla. Pa tudi, če sem v formi, ne oblečem vedno rdečega, je preprosto too much information. Pa obožujem rdečo barvo. Ampak za dodatke. Torbice, čevlji, pasovi, majčke, nakit iz koral...puliji, šali, tega je veliko rdečega. Skratka, namesto rdečega krila - hvala bogu, da ga nisi našla, raje kombiniraj s črnim ali pa svetlosivim pencil skirtom in imaš zraven lahko rdeče čevlje in rdečo torbico. Tudi rdeč pulover je okej. Naj bo zgoraj in na nogah rdeče, okoli sedala je pa bolj varna ne-rdeča zadeva. P.S. Tisto rdeče krilo od quelleja na en svojevrsten način razloži, zakaj so najavili stečaj.... Tipičen primer kolikor toliko solidnega kroja in napačne barve. To je kroj pencil skirta s pasom, ki funkcionira v črni in mornarsko modri barvi in je seksi, v drap-rjavkasti bi ta kroj funkcioniral in bi se kombiniral s temno rjavo, funkcioniral bi v beli barvi poleti, v beige tudi, v redeči pa tale kroj ne funkcionira. Sorči. Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 25.okt 2009 18:52

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

25. okt 2009 21:30

Ok, Vendy, saj se razumeš na modo, ampak jaz nisem rabila doooooolge razlage o rdeči pa kako se jo nosi itd. itd. Barve obvladam in rdečo znam nositi, brez skrbi. Želela sem samo informacijo, ali je katera s kulinarike kaj podobnega kje ugledala. Ne, nisem preslišala informacij o stečaju Quelle - gre za stečaj nemškega Quelle, medtem ko je naš podružnica avstrijskega, ki se menda dobro drži in milo rečeno je tvoj pripis žleht - sorči, Vendy.

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

25. okt 2009 22:32

tulka je napisal/a:

mamaF, jakna sicer ni usnjena, ampak se mi zdi da za naju moški odtehta...

 

Hughie

tulka

Juhuhuhu!!! Tole je pa kot naročeno za rahlo dolgočasen nedeljski večer

PS. Če jakna ni usnjena, nič hudega oz. toliko bolje - z živalovarstvenega vidika je itak edino sprejemljivo umetno usnje, tale šarmer na sliki "rastura" tudi če bi bil BREZ jakne in brez srajce!

Mojca

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. okt 2009 8:56

No, vsekakor bo stečaj skupine Quelle za sabo potegnil prodajo premoženja po drugih državah, kar pomeni, da bi bila najboljša rešitev tudi za slovenski del sistema, da ga kupi kakšna druga kataloška prodaja. Ker bi se tako ohranila delovna mesta in to potrebujemo. Quellejevi estetiki se pa da odpovedati. Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. okt 2009 20:01

Jaz bi tale gadget že zdaj! Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti