Ljubezen gre skozi želodec

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

26. okt 2011 6:46

pa za  'clotted cream', feto, 'gjetost', sireke, do sira s plemenito plesnijo in tiste "verjetno sem še kaj pozabil" ne pozabit

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

666  

član od: 14.7.2005

sporočila: 686

26. okt 2011 9:07

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

666, kaj pa mozzarelo?

 Huh, po pravici povedano se še ne čutim dovolj prekaljenega, da bi o tem že kar poučeval druge, nisem še posvečen v vse njene skrivnosti.

Kajmak sem delal že velikokrat - in v goreči želji opisati postopek čim bolj podrobno mi je včeraj oddani recept prebil okvir za kakih 666 % ...  Skratka, ko bom tako daleč tudi z mozzarello, se bom morda lotil objavljati recept, do takrat pa rade volje talam spletne naslove in številke ISBN ;)

  

rebecca je napisal/a:

pa za  'clotted cream', feto, 'gjetost', sireke, do sira s plemenito plesnijo in tiste "verjetno sem še kaj pozabil" ne pozabit"

 Rečeno, storjeno! 'Clotted cream' je svoje mesto našel v opombi pri kajmaku, kaj od sledečega pa tudi še pride.

Popoldne bom pa tudi še jaz postavil kako vprašanje, zdaj letim (ne, za to pa ne bom objavil recepta ).

lartep  

član od: 19.11.2008

sporočila: 165

26. okt 2011 11:59

Jaz sem ju rada gledala, zabavno ju je bilo tudi poslušati. Ampak enkrat sredi lanske sezone me je pa ona začela med pogovarjanjem s kakim gostom ali z možem, ko je on kuhal, gledati izpod obrvi. Obrnjena k sogovorniku gleda direktno v kamero in mi kima, češ: poslušaj tole in se uči, jaz to že znam, ti pa še ne. Veliko več vesta o kuhariji kot jaz, ampak ni mi več všeč tole gledat.

 

 

lartep

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

26. okt 2011 15:44

Vprašanje je le, če bi bila ženska toliko moteča v kakšni tuji kuharski oddaji in bi ji bilo recimo ime Mary Jones, ali Marie Bonchamp. Če bi bila še popularna v tujini, bi verjetno lahko pogrkovala, gledala kamorkoli, oblizovala kuhalnico in tiščala prste v hrano. Bodimo prizanesljivi do svojih.

Lisa

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

26. okt 2011 16:05

Lisa, povsem prav imaš!

Se spomnim oddaj,ki jih je vodil Paul Bocuse, menda eden najboljših še živih kuharjev na svetu. Skratka, možakar prek in prek zasut z medaljami in odlikovanji. Po tem, kar je bilo videti, je bil pravi packon - vedno je kuhal v najmanjših možnih loncih, tako da je vsebina letela povsod naokoli, oblizoval je prste, kar se je le dalo, je delal z golimi rokami in ne z žličicami itd (kdo pa doma, lepo prosim, soli hrano z žličko?), stvari, ki so mu odletele iz piskrov, je kar z roko zmetal nazaj - pa se ni nihče zgražal nad njim. Ali zato, ker globoko v duši vemo, da sami delamo enako, ali pa po načelu "quod licet Iovi, non licet bovi" (se pravi: kar se spodobi Jupitru, se ne spodobi volu) - sploh ni važno. Si ne morem predstavljati, da bi se ga kdo spravil kritizirati zaradi gledanja v kamero ali nestandardne izgovorjave - po mojem bi ga v kali zatrli.

Sonja

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

26. okt 2011 16:11

Saj Jamie ima tudi govorno napako, pa ni bil še nikoli opljuvan zaradi tega. Meni so pa ljudje prav simpatični s kakšno napakico. Popolnost je včasih kar dolgočasna.

pirnica

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

26. okt 2011 16:14

Če sem od začetka še imel kakšne pomisleke, blazno me motijo neobriti moški, ko je to poštimano, meni sta prav simpatična, posebej  ona  ( s svojo izgovorjavo ).

ežoj

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

26. okt 2011 16:53

Predvsem pa so njuni recepti vsaj v večji meri vsakdanja hrana, z dostopnimi sestavinami, včasih kuharija tudi neizpade ravno briljantno in brez napak.

Simpatično mi je kako si jo preprosto, po kuhinjsko servirata in uživata pri pokušanju tako, da se ti morajo cediti sline. Popolnoma odveč so vse te diskusije o govornih itd.itd. napakah. Teh oddaj je toliko, da katero tudi gladko lahko izpustiš. Pri tej gre predvsem za ideje kako si popestriti vsakadanji jedilnik, vse pa je izvedljivo že normalno spretnim ljubiteljem dobre kuhinje in ni treba ravno, da si profesionalec.

Torej, glejmo in uživajmo, če ne pa ugasnimo  TV...in gremo v kuhinjo  

kara

666  

član od: 14.7.2005

sporočila: 686

26. okt 2011 18:51

pirnica je napisal/a:

Saj Jamie ima tudi govorno napako, pa ni bil še nikoli opljuvan zaradi tega. Meni so pa ljudje prav simpatični s kakšno napakico. Popolnost je včasih kar dolgočasna.

pirnica

 

Haha, kar verjeti ne morem, da se nisem sam že prej spomnil nanj!!

V gimnaziji je bil to namreč eden glavnih razrednih štosov, ki nas je spremljal 4 leta.

Prvi šolski dan; vsi plaho gledajo okrog sebe, ne vedo, kam bi se usedli, s kom bi govorili, kdo je kdo. Ura angleščine. Nimam pojma, kako je prišlo do tega, da je en sošolec na lepem začel oponašati Jamieja - z govorno napako vred, kajpak. Še zdaj se smejem, ko pomislim nanj. Cel razred z učiteljico se je smejal, bogi talentirani oponašalec pa je moral zadevo še ničkolikokrat ponoviti. Zaradi njega sem sploh začel gledati Jamieja  Takrat se za kuharijo še nisem zanimal.

 Evo, Jamie mi ni nič manj in nič bolj smešen od Valentine Novak!  <- tale smeško je nadvse posrečen. Kot sicer vse ilustracije na kulinariki, ampak ta mi je posebej pri srcu.

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

26. okt 2011 19:23

Ok a mi lahko nekdo pove kakšno govorno napako ima Jamie???

Roncolino

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti