25. okt 2011 14:21
Vidim, da se je razvila zanimiva debata, ki pa ima z naslovom te teme čedalje manj skupnega. Razumem željo po dokazovanju svojega prav in po tem kdo ima daljšega, ampak osebno bi tukaj rajši prebrala kaj o kuhanju ;).
kaja45
25. okt 2011 14:21
Vidim, da se je razvila zanimiva debata, ki pa ima z naslovom te teme čedalje manj skupnega. Razumem željo po dokazovanju svojega prav in po tem kdo ima daljšega, ampak osebno bi tukaj rajši prebrala kaj o kuhanju ;).
kaja45
25. okt 2011 14:35
666,
kot bodoči jezikoslovec ali kot karkoli drugega najprej vsaj preberi tisto, o čemer se namreavaš potem usajati. Izreži mi iz mojih postov stavek (ali odstavek), kjer te jaz poučujem o tem, kaj je lingvistika in/ali filologija. Bi od jezikoslovca pričakovala najprej to, da zna stvari dobro brati, potem se pa jasno izražati; tako ne bi bilo potrebno, da bi bil vsak tvoj naslednji post daljši zato, ker v njem razlagaš, kar si nerodno povedal v prejšnjem (in predprejšnjem in predpredprejšnjem), in se potem v svoje lastne izjave samo še bolj in bolj zapletaš. V naravoslovju je važna vendar vsebina - te pa tukaj že zdavnaj ni več.
Sonja
25. okt 2011 15:14
Ekzaktne in naravoslovne znanosti
Matematika - logika - kibernetika - fizika - mehanika - astronomija - kemija - biologija - botanika - zoologija - genetika - biokemija - biofizika - ekologija - geologija - meteorologija - geofizika - geografija
[uredi] Tehniške znanosti (vede, stroke)
Metalurgija - rudarstvo - strojništvo - gradbeništvo - elektotehnika - elektronika - računalništvo - aeronavtika - kemijska tehnologija - tekstilna tehnologija - geodezija - geotehnika
[uredi] Medicinske znanosti
Medicina - mikrobiologija - stomatologija - farmacija - anatomija - defektologija - pediatrija -
[uredi] Agrarne (biotehniške) znanosti
Agronomija - gozdarstvo - lesarstvo - živilska tehnologija - veterina
[uredi] Družbene znanosti
Antropologija - Arheologija - Ekonomija - Etnologija - Geografija - Informatika -Komunikologija - Politologija - Sociologija - Statistika - Zgodovina
[uredi] Humanistične znanosti in znanosti o umetnosti
Filozofija - estetika - filologija - lingvistika - psihologija - pedagogika - didaktika - literarna zgodovina - umetnostna zgodovina - muzikologija - simbolika
vir: http://sl.wikipedia.org/wiki/Znanost
LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"
25. okt 2011 15:18
pa da ne bo res samo o tem kdo ima daljsega, vceraj sem gledala pripravo pehtranovke in mi je bilo zanimivo, da je sneg namazala posebej. Sama sem ga vedno vmesala v skuto, takole pa se ne. Zelja tudi nisem se nikoli odcejala pred dusenjem, me zanima ce je res tako boljsi.
LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"
25. okt 2011 15:31
Pehtranovko delam brez skute - samo rumenjak, sladkor, kislo smetano, pehtran, drobtine in trd sneg, vmešan v nadev. Potica pride tako zelo rahla in sočna, skuta jo nekoliko zbije.
Zelja pa jaz tudi nikoli ne odcejam, čeprav poznam precej ljudi, ki to počnejo. Meni je tako dovolj (beri: zelo)dobro.
Sonja
25. okt 2011 15:48
limnol je napisal/a: |
666, kot bodoči jezikoslovec ali kot karkoli drugega najprej vsaj preberi tisto, o čemer se namreavaš potem usajati. Izreži mi iz mojih postov stavek (ali odstavek), kjer te jaz poučujem o tem, kaj je lingvistika in/ali filologija. |
Da ne bo pomote: ne debatiram samo z vami, limnol, in ni vsaka moja izjava, ki vsebuje 'vi', naslovljena neposredno in/ali izključno na vas. Res pa je, da vsi znamo brati med vrsticami - in včasih prebrati tudi kaj, česar ni:
Kar se pa klasifikacije disciplin tiče - 666, bojim se, da te je zaneslo že preko meja radikalne interdisciplinarnosti daleč v postdiciplinarnost Sicer za domačim štedilnikom tudi ta koncept lahko čisto v redu funkcionira, dokler se ti ne zamešajo praški ali se ti ne pripeti kaka strokovna zmota z mušnicami. Vsaka čast sicer, če uspeš naenkrat spravljati pod streho tri študije (to je dano le redkim brilijantnim umom), ampak se mi zdi, da si v silni vnemi ene stvari malo pomešal. Transfer metod raziskovanja med področji v eni smeri namreč vsaj deloma deluje, v drugi pa nikakor - ampak do tega spoznanja se očitno moraš še prikopati. |
Bi od jezikoslovca pričakovala najprej to, da zna stvari dobro brati, potem se pa jasno izražati; tako ne bi bilo potrebno, da bi bil vsak tvoj naslednji post daljši zato, ker v njem razlagaš, kar si nerodno povedal v prejšnjem (in predprejšnjem in predpredprejšnjem), in se potem v svoje lastne izjave samo še bolj in bolj zapletaš. V naravoslovju je važna vendar vsebina - te pa tukaj že zdavnaj ni več. |
Če že nič drugega, pa vsaj niste zanikali svojega pokroviteljskega tona do mene.
Tale ne bo daljši od prejšnjega. Vsaj ne, kar se mojega teksta tiče.
rebecca je napisal/a: |
Ekzaktne in naravoslovne znanosti Matematika - logika - kibernetika - fizika - mehanika - astronomija - kemija - biologija - botanika - zoologija - genetika - biokemija - biofizika - ekologija - geologija - meteorologija - geofizika - geografija [uredi] Tehniške znanosti (vede, stroke) Metalurgija - rudarstvo - strojništvo - gradbeništvo - elektotehnika - elektronika - računalništvo - aeronavtika - kemijska tehnologija - tekstilna tehnologija - geodezija - geotehnika [uredi] Medicinske znanosti Medicina - mikrobiologija - stomatologija - farmacija - anatomija - defektologija - pediatrija - [uredi] Agrarne (biotehniške) znanosti Agronomija - gozdarstvo - lesarstvo - živilska tehnologija - veterina [uredi] Družbene znanosti Antropologija - Arheologija - Ekonomija - Etnologija - Geografija - Informatika -Komunikologija - Politologija - Sociologija - Statistika - Zgodovina [uredi] Humanistične znanosti in znanosti o umetnosti Filozofija - estetika - filologija - lingvistika - psihologija - pedagogika - didaktika - literarna zgodovina - umetnostna zgodovina - muzikologija - simbolika vir: http://sl.wikipedia.org/wiki/Znanost LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!" |
No, če pa medicina ne sodi med naravoslovne znanosti, potem se mi pa res ni treba usajati, da tudi jezikoslovje tja ne sodi.
Sporočilo je spremenil(a) 666 dne 25.okt 2011 15:51
25. okt 2011 15:57
666, predlagal si novo temo, pa jo odpri. Tukaj, pa se, prosim, vrnite k osnovni temi.
25. okt 2011 16:03
moderator2 je napisal/a: |
666, predlagal si novo temo, pa jo odpri. Tukaj, pa se, prosim, vrnite k osnovni temi. |
Seveda se strinjam z novo temo.
Predlagam pa, da kot moderator premaknete vsa sporočila, ki sem ne sodijo, v novo temo kar vi, da ne bomo začenjali z 0.
25. okt 2011 17:56
Pri nas to pač (še) ni v navadi. Ti samo odpri temo. Ne bo posebne škode, če se začne na novo, vsekakor pa lahko daš v prvi zapis link do sem (za najbolj firbčne).
25. okt 2011 18:33
Pehtranovko delam brez skute - samo rumenjak, sladkor, kislo smetano..... |
Si poizkusila kdaj namesto kisle smetane dat pogreto? Tist je šele nebeško !
lp
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mini potičke
Čokoladni diamanti za valentinovo (čokolatini, truffli)