22. mar 2011 13:30
Jaz se ob podobnih debatah vedno spomnim na Twainovo anekdoto o tesarju, ki je zabijal žeblje v deske, ob vsakem desetem udarcu se je pa nalašč tako mahnil po prstu, da je zatulil od bolečine.
Mimoidoči ga je vprašal: "Čemu to počneš?" Tesar mu je priznal: "Že res, da me neznansko boli, ko se udarim, zato je pa toliko bolj luštno takrat, ko se ne."
Skratka, dokler nam deluje veliki sivi amulet (naš družinski izraz za daljinca - za razliko od velikega belega amuleta, torej varovalke v električni omarici, ki je naslednja stopnja pri urejanju TV programa), ni za moje pojme prav nobene potrebe, da bi človek gledal nekaj, kar mu ne sede, pa potem zabavljal, kako hudo mu ne sede.
Sama najraje gledam kakšne kuharske pustolovščine na ?Travel Channelu?, ob tistem zavijanju začinjenega mesa v bananine liste in zakopavanju zavitkov v jamo z žerjavico me vedno zgrabi čista nostalgija (podobno kot pri prvih kadrih filma Tortilla Soup ali njegovega predhodnika
Eat Drink Man Woman), od trenutne izbire TV kuharjev še najbolj tripnem na Ano s HRT, pri ostalih pa v glavnem uporabljam že omenjeni sivi amulet.
lp, proxima