22. mar 2011 6:32
Res je. Iz domačega kavča je vse blazno enostavno, pa kako to, da ta tega ni znal (če je kviz), pa kam je gledal, gol je tam (če je nogometI, pa kaj tale maha z rokami, jaz znam bolje (če je kuharska oddaja)....
Mene sicer blazno zanima, kaj drugače počnejo taki, ki bi znali bolje, pa na katere odru jih je moč videti?
Kdorkoli misli, da je sposoben karkoli narediti bolje, pa kaj za vraga še čaka?
Stvar deluje sproščeno (pa je vseeno, ali Novakova v kuhinji, ali Zrnec kjerkoli, ali pa kak tretji primer) zaradi tega, ker so ljudje za to, da delujejo sproščeno, hudo in dolgo vadili. To pa zato, da so razvili rutino, ki jim potem omogoča, da improvizirajo.
Da ne govorim o tem, da mora zadevo podpirati izvrsten scenarij, pa snemanje, pa potem montaža, pa režija...
In vsak, ki misli, da "jaz bi tut znala tkole se afnat".... Ni se treba "tkole afnat", lahko pa, za začetek fino premislite, kako stojite z govorniškimi sposobnostmi. Pred koliko ljudmi običajno kaj govorite in koliko časa in ali ima tisto, kar govorite, kakšen smisel? So vas kdaj posneli in ste potem morali pogledati ta posnetek? Kako se držite na tem posnetku? Kaj počnete z rokami na posnetku, saj niste mlin na veter? In kam je šel glas, da ima tako čudno barvo? Koliko tednov in mesecev vaj nastopanja in govora imate za sabo? A znate uporabljati mikrofon?
Tko je shvatio, shvatio je.
Vendelina jr.