3. avg 2009 14:42
@sladkosnedko, Fižol v zrnju ni dovoljen. Rumenjak ima precej maščob in holesterola, pa se ga je bolje izogniti vsake toliko časa. Tako porabim beljake, ki mi ostanejo, ko možu pečem Migline Fernandote po moje Poleg tega je skoraj pri vsakem obroku malenkost maščobe, kar daje boljši občutek "sitosti" , kot če poješ, na primer, samo 1 paradižnik.
@bea, po teh dveh tednih dodaš majhne (res majhne) količine polnozrnatega kruha, testenin ipd., korenček, peso, vendar vedno v kombinaciji z zeleno zelenjavo. Ker res nisem iz stroke, bom napisala čisto enostanvo: Enostavne OH telo hitreje absorbira kot kompleksne OH in s tem bolj (naenkrat) poveča sladkor v krvi. Ta potem pade, kar povzroči lakoto itd. S komplesnimi OH naj bi bila količina sladkorja v krvi bolj enakomerna. Poleg tega je bilo kar nekaj raziskav, da enostani OH povečujejo holesterol v krvi. Ampak, to sem samo prebrala v nekaj različnih knjigah. (mojega je treba z lupo iskat ) Nekaj avtorjev knjig je trdilo, da npr. Eskimci, ki so se hranili izključno z mesno hrano, niso imeli srčnih bolezni in odvečnih kil, dokler se niso "posodobili" in dieti dodali škrobne jedi in sladkor. Poznam kar nekaj ljudi, ki so dobili Tip 2 diabetis, poleg povečanega pritiska, pa so se odličili preiti na tak način prehranjevanja. Vsi so odvrgli cel kup teže in jim ni treba jemati zdravil.
Kaj kmalu se naučiš, da je večerja zadovoljiva, če namesto krompirja ali testenin poješ večjo količino dovoljene zelenjave.
Če po prvih dveh tednih preideš na štrudl, veliko porcijo krompirja in kruh, bo šla pa teža nazaj kot pribito. Ko se enkrat navadiš, je vse skupaj precej enostavno. Če odmislim kruh in čokolado
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 03. 2009 17:17