3. avg 2009 0:55
Ponedeljek:
1. Omleta iz 2 beljakov (na par kapljic olivnega olja prepražiš po 1 žlico nasekljane čebule, šampinjonov in paprik), posoliš in dodaš vmešane beljake. Pol zelene ali rdeče paprike (namesto kruha). Kava brez mleka in sladkorja ali čaj.
2. Ena kocka zdenka sira (lahkega), namazanega na eno steblo zelene, poper, paprika ipd. po okusu.
3. Mešana solata: Solata, mlada špinača, na lističe nrezana kumara, na lističe narezani surovi šampinjoni, pol manjšega paradižnika, paprika iz kisa. (Zase vedno dodam feferone iz kisa, ker imam res rada pekočo solato ) 75 g na koščke narezanega piščanca, popečenega v pečici, na teflonskem pekaču ali žaru) ali prešana piščančja prsa (iz delikatese, pakirane v obliki salame).
Polivka: 1/2 žlice nasekljane šalotke, limonin sok po okusu, 1 žlička olja ter sol in poper.
4. za 2 igralni kocki parmezana in ena pest surovih cvetov brokolija ali cvetače
5. 10 do 15 dag v teflonski posodi popečene ribe, zelen fižol z zélenino soljo. (semena zelene zmešaš s soljo). Za začimbe lahko uporabite katerokoli drugo mešanico začimb, ki ne vsebuje sladkorja). Na pol žličke olja pražiš zelen fižol samo par minut, tako da je še vedno hrustljav.
Za desert: Par žlic oslajenega rikota sirčka ali skute (oboje nemastno), oslajeno in po okusu rahlo začinjeno s cimetom.
Čez dan morate obvezno popiti 3 litre vode.
Napisala sem 5 obrokov. Ker imamo vsi različni delovni čas, jih med seboj poljubno kombinirajte. Ker meni res ni do omlet zgodaj zjutraj, si včasih namesto tega naredim proteinski napitek. Pazim samo, da ne vsebuje sladkorja ali preveč maščob, da nima neč kot 100 kalorij in da se meša z vodo.
Solato sem po navadi nosila v službo s tem, da sem imela polivko v kakšni manjšem plastičnem lončku in jo prelila po solati tik pred kosilom.
Zelene zelenjave lahko pojeste tako rekoč v neomejenih količinah. Kakršnekoli sladke pijače, sokovi, cockte, fante ipd. prav tako niso dovoljene.
Da mi je lažje piti vodo, narežem pol limone na liter vode na majhne koščke, jo stisnem v možnarju, vse skupaj stresem v posodo za vodo, ki jo potem postavim v hladilnik.
Črna kava je ravno tako dovoljena.
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 03. 2009 03:00