31. avg 2013 19:17
Sem par let nazaj vzdržala 2 meseca (namesto 3) pri ločevalni dieti in izgubila 12 kg, spremenil se mi je metabolizem vseeno, čeprav nisem vztrajala do konca. Pred tem namreč tudi po 3 dni nisem šla na veliko potrebo, po tej dieti pa še ni minil dan, da ne bi šla. Vendar, nikoli mi ni uspelo, da bi izgubila še kakih 7 - 10 kg, da bi nato imela konstantno težo, ki si jo želim nato vzdrževati do konca življenja. Prav danes pa zbiram voljo, da bi to res storila, a kot pri večini, tudi meni manjka ravno "ona". Pa sem tudi razmišljala, da si bom omislila "svojo" dieto. Kajti, počasi začenjam verjeti, da vsaka dieta ni za vsakogar. Ali drugače povedano : kar meni ustreza in topi maščobe, ni nujno, da tudi nekomu drugemu. Je pa hrana kot taka zelo pomembna, kar se tiče tudi samega zdravja, ne samo viška kilogramov. In verjemite, da bi obogatel tisti, ki bi znal izdelati individualni dietni prehranjevalni način, se pravi za vsakega, ki bi to želel, saj potem ne bi potrebovali več niti zdravil ne zdravnikov, če bi se ljudje striktno držali navodil prehranjevanja. Verjamem namreč tudi v to, da ni nepomembno, katero krvno skupino ima posameznik, saj se že s tem, ko vnaša v svoj organizem "nekoristno" hrano - za svojo krvno skupino, mislim - avtomatično redi. Pri izdelavi dnevnega jedilnika moram vzeti v obzir zelo veliko dejavnikov, samo nekateri so: - starost, -bolezni, ki jih že imam, -krvna skupina, -dednost, -ženska ali moški, letni čas...Tako, da tudi, če bi objavljala svoj jedilnik na tem forumu, bi koristil le malo komu. Me pa res zanima, kako mi bo uspelo. Vse si bom zapisovala in nato mogoče objavila - tudi, če mi ne bo uspelo. Zastavila si bom dieto v treh fazah, po treh mesecih poročam. Prva faza, ki sem jo poimenovala "POSPEŠEVANJE", bo trajala 4 tedne. 2.faza "AKTIVIRANJE" bo trajala 4 tedne - z možnostjo enkratne ponovitve. 3.faza "AKTIVIRANJE IN VZDRŽEVANJE " bo trajala tudi 4 tedne, samo vzdrževanje pa kot že rečeno VSE ŽIVLJENJE. Zdaj je zelo pomembno, da najprej preučim vse v zvezi z dejavniki in nato dosledno izvajam načrtovano. Res je, da sem te izraze, ki sem jih uporabila, nekje povzela, saj ni nujno, da si vse na novo naredim. Že z jedilniki samimi bom imela nemalo dela. Poročam, kako mi bo uspevalo...Srečno in veliko volje ti želim Mili80, pa tudi vsem ostalim, da najdete in uspešno vzdržujete začrtano pot...
NETTY