12. avg 2009 10:51
Bila sem v Tunisu, jedla sem vse, predvsem zelenjavo, saj je bil izbor fantastičen. Poskusila sem vse njihove pikantne domače jedi. Pa solate... Z alkoholom se nisem zadevala, nisem pa pila druge vode kot ustekleničeno (oz. ali se reče uplastičnjeno..ha-ha) Ampak tega nisem počela niti v Španiji (od koder pa nobeden bolan ne pride, ali ne). Mislim da predvsem tisti, ki se ne podajajo radi kam daleč in jim je že Dubrovnik eksotika (od tam južneje smo pa tako lahko že na tem forumu brali o svinjariji brez primere, kanalizaciji čez cesto...ipd), precej demonizirajo vsako malo več oddaljeno destinacijo in se bojijo raznih bavbavov, ki baje tam grozijo turistu. In so zelo veseli, da jim kdo ta strah potrdi, ker potem "vedo" da ni dobro iti tja. Meni je Jadran zelo všeč. Pravzaprav je recimo območje Makarske, tam nekje do Podgore, lepota brez primere. Pa vasi v notranjosti Istre, pa prekrasni Rovinj, Split, tudi Dubrovnik, čeprav že malo prežvečen in precenjen, Mali Lošinj, pa Korčula... Ampak nekako si želim pogledat, če je še kje kaj lepega, kaj drugačnega - za spomine za stara leta. Vsak ima svoj ideal počitnic in jaz ne bi več v prtljažniku vozila v hladilni torbi praženega meso za rižoto, pa bolonez omako za par dni in potem cmarila to na kuhalnku. In se spoznala samo z bližnjo trgovino in prvim mestom zraven. Je bilo, ko so bili otroci majhni in so uživali v tem - in je mimo. Zdaj spadam med tiste, ki o hrani na dopustu sploh ne razmišljajo in lahko preživijo ves dan s sendvičem, če je predmet ogleda preveč lep, da bi izgubljala čas za posedanje. Sem kot pivnik za nove panorame, druge kulture. In dober tradicionalen obed je dodatek vsemu. Dejstvo, da ne hodim več kaj dosti na Hrvaško ne pomeni da ne bom več šla. Saj je blizu. Celo stare upokojence peljejo z agencijo v kak udoben hotelček ob plaži - ko ne zmorejo več sami voziti. Dokler pa še zmorem, hočem videti še kaj več. Lisa