12. avg 2009 9:20
Če gledaš, da bi šel v hotel, se ti Hrvaška absolutno ne splača, ker je drugje največkrat ceneje. Midva sva šla vedno kampirat, samo enkrat sva najela apartma. Dokler sva še sama, je za zdržat 14 dni v kampu, kuhat na tleh, hodit na wc (največkrat) dlje od 10 metrov, spat na tleh (letos nama je turbošitimus puščal, vsako noč sva ga pumpala, zjutraj pa se zbudila skoraj na tleh:). Kje pušča sva ugotovila takoj,toda, flika ni držala. No, vsaj smeha je bila polna vreča, pa hrbet je malo bolel.
Za Tunizijo sem pa jaz vedno slišala, da tam vedno, ampak res vedno stakneš prebavne motnje in da zna kak AI hotel imeti postano in nesvežo hrano. Moja sodelavka je letos šla tja, je rekla, da jim je že agencija naročila naj ne pijemo vode iz pip (kar sem jo jaz na Mauritiusu velikokrat, pa je blo vse v redu), naj ne jedo solat in svežega sadja. Še zoba naj si splaknejo z ustekleničeno vodo. No, res je zelo pazila, ampak jo je vseeno staknila zadnje 2 dneva, da ne govorim, kako je bilo grozno na letalu.
Ne predstavljam si, da bi kdajkoli pazila, kaj dan v usta pri kosilu, to je za mene grozno. Je rekla, da si je najprej šla solato delat doma za jest, ker je tam cel teden ni smela.
Res je, da jaz nisem nek hud popotnik. Ni financ, sedaj jih ni, ker šparava, včasih jih pa ni bilo, ker je bil samo moj zaposlen, jaz pa preko študenta. Ampak kamorkoli sva že šla, sva se vse, ampak res vse pozanimala. Vedno sama izbrala hotel (in ga rezervirala preko booking.com, na Mauritiusu paje to naredila agencija), še prej pa prebrala vsa mnenja na Tripadviserju oziroma še na kakšni drugi spletni strani. Na Hrvaško greva pa kampirat in to vedno na blef, zbereva si samo destinacijo. Letos si še te nisva točno. Pa res vsa čista individualista, na noben izlet nisva šla nikjer preko agencije oziroma z drugimi. Na Mauritusu sva najela skuter, zdaj sva pa na Hvaru najela čoln, da sva se peljala do Visa do tistih lepih plaž. Tudi v Grčijo bi moj šel kar z avtom. Ne mara biti omejen:) Mogoče se bova domenila za avtodom, ko bova šla v Grčijo, namreč, zelo si želim na Lefkas.
Uf, sem bila dolga. Ne bom več, obljubim:)
Jelenckova