"resnica" o dopustu na hrvaškem ???

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

10. avg 2009 8:11

Včeraj sem se vrnila iz Hvara, pred tem sva bila pa še v Trogirju in Primoštemu. Bilo je prekrasno!!! Nikjer nobenih problemov, vsepovsod prijaznost, celo kakšno besedo po slovensko se kdo spomne (bolj starejša generacija). Ne vem, se mi zdi, da cenijo, da se pogovarjaš po njihovo, čeprav moj zna, jaz pa ga lomim na veliko. No, vsaj smeha je polna vreča. Čeprav proti koncu dopusta mi je že kar šlo in potem je bilo malo težko preklopit. Moj je v Metliki, ko sva šla na kosilo, hotel naročiti Ožujsko (pivo). Hitro noter padeva, čisto zares, v tisto okolje kjer sva. Ko sva bila na Mauritiusu, kje vozijo po levi, sem imela tukaj še 3 mesece probleme pri prečkanju ceste! No, če bo šel kdo na Hvar, zelo toplo priporočam mesto Hvar, ki je res res lepo, ne smete zamuditi obiska gradu! Edina slaba stran so malo zasoljene cene, v restavracijah in barih. No, ampak če nisi ravno zapravljiv, te tudi to ne sme motiti. Tudi Stari grad je lep. Bila sva pa tudi na Visu, z najetim čolnom in obiskala vse najlepše plaže tam! Priporočam tudi to. Jelenckova

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

10. avg 2009 14:27

Kjer smo bili mi pa se cene bistveno ne razlikujejo od naših.Meso ni panike pivo mogoče 10 centov dražje,kava 1,20(kar je tud pri nas).. petardica

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

10. avg 2009 14:59

Mi smo se prejšnjo soboto vrnili iz Opatije . Nikjer nobenih problemov , ustrežljivi in prijazni tako kot vsa leta do sedaj . Cene se v trgovini ne razlikujejo bistveno ( govorim za Billo ) , v "normalnih " gostilnah pa se mi zdi celo malenkost ceneje .

Sicer pa dol pravijo da pravega opatijca brez slovenskih korenin ni .

Bernarda

sonic  

član od: 1.3.2006

sporočila: 319

11. avg 2009 10:54

Vsako leto grem na hrvaško morje vsaj 3x. Je pač blizu in se lahko gre z avtom. Nikoli in nikdar ni bilo nobenih problemov. Vedno so vsi zelo prijazni. Še posebej v restavracijah, kjer delajo res profesionalci in ne kot pri nas, ko te postreže študent, ki sem mu gladko j*be za gostnilno. S cenami je pa tako. Majhne trgovine, ki se nahajajo v kampih in podobno imajo dokaj drage zadeve. Prav tako zna bit na tržnici kaj zelo drago. Če pa se držite večjih trgovin Konzum ali Jadranka (povdarek je na večjih), so cene normalne, marsikje tudi nižje kot pri nas. PS: Moramo pa vedet, da Slovenci znamo včasih brez veze komplicirat. Sem naletel na Slovenko, ki je hotela pol kepice sladoleda in je bila čisto iz sebe, ker je ni mogla dobit. Itak, da je ni dobila. sonic

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

11. avg 2009 22:15

Res je lepo brat tiste, ki so zadovoljni. Ko so bili otroci manjši smo imeli v hrvaškem campu prikolico vrsto let. Ni bilo ne vem kaj, ampak se je nekako dalo zdržat. Prikolico smo pred petimi leti prodali in začeli veliko potovat. Letos je naša najmlajša (20 let), prvič šla sama na dopust brez naju. Ne vem kako nama je uspel ta podvig, ampak kljub vsemu. Šle soo torej 3 resne dekline v hrvaški hotel in prve besede ki jih je izrekla, ko sva jih z možem prišlaiskat so bile, da nikoli več na hrvaško, pa če tudi nikoli več ne vidi morja. Ko sem videla njihovo sobo, kopalnico in hotelsko restavracijo me je skoraj kap. Družbo so jim delali ščurki, pajki in ostale male živali, za vsaqko brisačo se je bilo potrebno skregat s čistilko, da so jih dobile, postelje v 8-ih dneh ni pospravil nihče, DA O TUŠIH NE GOVORIM. Z možem sva patudi skoraj umrla od dehidracije. V hotelski kavarni sva sedela več kot eno uro in kljub temu, da je poleg naju sedela še ena 5članska familija in da sta 2 natakarja pred vhodom na vrt veselo klepetala in kadila, sva se suhih ust odpravila od tam. Cena pa je bila ista kot za Tunizijo. Človek se na napakah uči in upam, da so se te tri punce naučile dovolj zgodaj in da tega ne bodo več ponovile. lp Vesna

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

12. avg 2009 7:29

Skoraj ne morem verjet, da se kraj od kraja tako razlikuje?? Kje so pa letovale? petardica

sonic  

12. avg 2009 7:52

In zaradi tega, ker ste si izbrali slab hotel, nikoli več na Hrvaško. Tudi sam sem že bil v Tuniziji, ki je res poceni. Ampak takega dolgcajtnega dopusta še nisem doživel. Po plaži se niti sprehajati nisem smel. Samo po tisti, ki je pripadala hotelu, v katerem sem bil. Zraven mene so se kopale kamele (kar meni sicer res ni motilo, marsikoga pa je). Ponoči je dolgcajt še toliko večji. Seveda ima Tunizija tudi nekaj plusev (vreme, izleti, cena...), ampak s Hrvaško je pa nekako ne bi mogel primerjati. Je pa res, da na hrvaškem v Hotele hodim v Maju, ko je poceni (in do sedaj vedno super brez ščurkov in podobnih zverk), poleti pa vedno obvezno v kamp. V hotelih se počutim preveč omejen. S hoteli je pač tako, da se lahko zaj**š. Sem bil recimo 2x v Bolgariji (ki mi je bila by the way super). Obakrat sem bil v nižjecenovnih hotelih. Prvi je bilo fantastičen, popolnoma nov, čist... Ko sem šel drugič, je bil hotel katastrofalen. Umazan. V WCju so bila tla postrani, da sem komaj zadel školjko, pri opravljanju male potrebe, hrane (imel sem zajtrk), se ne bi niti s palco dotaknil. Imeli so neke postane makarone in pečene klobase od prejšnjega dneva. Ponoči so iz zgornjih štukov lulali, tako da brisače niti pod razno nisem dal sušit na balkon. :) Ampak to je bil pač moj slab izbor hotela in se mi zaradi tega Bolgarija ni čisto nič zamerla. Še bom definitivno šel. Vedno pa sem po teh dopustih šel še na Hrvaško, ker sem preveč pogrešal vonj borovcev in jadranskega morja. sonic

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

12. avg 2009 9:20

Če gledaš, da bi šel v hotel, se ti Hrvaška absolutno ne splača, ker je drugje največkrat ceneje. Midva sva šla vedno kampirat, samo enkrat sva najela apartma. Dokler sva še sama, je za zdržat 14 dni v kampu, kuhat na tleh, hodit na wc (največkrat) dlje od 10 metrov, spat na tleh (letos nama je turbošitimus puščal, vsako noč sva ga pumpala, zjutraj pa se zbudila skoraj na tleh:). Kje pušča sva ugotovila takoj,toda, flika ni držala. No, vsaj smeha je bila polna vreča, pa hrbet je malo bolel. Za Tunizijo sem pa jaz vedno slišala, da tam vedno, ampak res vedno stakneš prebavne motnje in da zna kak AI hotel imeti postano in nesvežo hrano. Moja sodelavka je letos šla tja, je rekla, da jim je že agencija naročila naj ne pijemo vode iz pip (kar sem jo jaz na Mauritiusu velikokrat, pa je blo vse v redu), naj ne jedo solat in svežega sadja. Še zoba naj si splaknejo z ustekleničeno vodo. No, res je zelo pazila, ampak jo je vseeno staknila zadnje 2 dneva, da ne govorim, kako je bilo grozno na letalu. Ne predstavljam si, da bi kdajkoli pazila, kaj dan v usta pri kosilu, to je za mene grozno. Je rekla, da si je najprej šla solato delat doma za jest, ker je tam cel teden ni smela. Res je, da jaz nisem nek hud popotnik. Ni financ, sedaj jih ni, ker šparava, včasih jih pa ni bilo, ker je bil samo moj zaposlen, jaz pa preko študenta. Ampak kamorkoli sva že šla, sva se vse, ampak res vse pozanimala. Vedno sama izbrala hotel (in ga rezervirala preko booking.com, na Mauritiusu paje to naredila agencija), še prej pa prebrala vsa mnenja na Tripadviserju oziroma še na kakšni drugi spletni strani. Na Hrvaško greva pa kampirat in to vedno na blef, zbereva si samo destinacijo. Letos si še te nisva točno. Pa res vsa čista individualista, na noben izlet nisva šla nikjer preko agencije oziroma z drugimi. Na Mauritusu sva najela skuter, zdaj sva pa na Hvaru najela čoln, da sva se peljala do Visa do tistih lepih plaž. Tudi v Grčijo bi moj šel kar z avtom. Ne mara biti omejen:) Mogoče se bova domenila za avtodom, ko bova šla v Grčijo, namreč, zelo si želim na Lefkas. Uf, sem bila dolga. Ne bom več, obljubim:) Jelenckova

MARTA1  

član od: 17.10.2008

sporočila: 33

12. avg 2009 9:48

Pozdravljeni, saj je že verjetno to kdo napisal - ampak rada bi povedala tole: takšna navodila agencij, kot so bila za Tunizijo, so vsekakor dobrodošla, vendar je potrebno povedali ravno za Tunizijo, da to opozorilo velja, le kot opozorilo. Namreč Tunizija ima zelo strogo kontrolo po vseh turističnih krajih vsega kar pride v stik s turisti: hrana, voda, bazeni...... nikakor si ne morejo in nočejo dovoliti takšnih kiksov, kot so prebavne motnje. Sedaj pa tisto, kar sem predvsem hotela povedati: poleti je vroče, mi smo žejni, razgreti......pridemo do pijače in hop po najbolj hladni, ki jo dosežemo. S tem si (seveda, najbolj občutljivi) prehladimo prebavila, ki potem reagirajo na vsako malenkost, ali pa ravno zardi prehlada dobimo drisko ali bruhamo ali podobno. Poglejte, kaj pijejo domačini - topel ali celo vroč metin čaj (odličen je). To je bilo tudi uradno navodilo agencije, ko smo bili letos v Tuniziji. Potovali smo vse dol do juga in povsod smo jedli vse, pili vse (vode s pipe celo doma ne pijete, največkrat, a ne?), za preventivo pa kakšen "štamperl". pa lep pozdrav vsem MARTA1

sonic  

12. avg 2009 10:29

Itak, da pijem doma vodo iz pipe. Pri nas je odlična. V Tuniziji pa je žal tako, da si z njo ne smeš umivati niti zob, kaj šele, da bi si privoščil led v pijači. :) Čaj bi bil super varianta, bojda tudi za odžejat, samo meni ga ne rata spravit po grlu, ko je zunaj +50°C. "Štamperl" pred in po obrokih pa je res dobrodošel. Uf, zdej smo pa že čisto Off Topic ;) sonic

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti