4. avg 2009 12:15
Hedonist, sem si šla takoj prebrati Južni otok! Lepo, da si me spomnil na to pesem! fresh
4. avg 2009 12:15
Hedonist, sem si šla takoj prebrati Južni otok! Lepo, da si me spomnil na to pesem! fresh
4. avg 2009 12:46
Saj ni nič narobe, če jo prilepim? Je južni otok.Je! Daleč v neznanem morju je pika na obzorju. Je lisa iz meglè. Med svitom in temo iz bele vode vzhaja. In neizmerno traja. In v hipu gre na dno. In morje od slasti je težko in pijano. In sol zatiska rano. In slutnja, da ga ni. Da so na temnem dnu samo zasute školjke in veje grenke oljke in zibanje mahu. A voda se odpre in močna zvezda vzide in nova ladja pride in južni otok je! korenckova
4. avg 2009 12:58
Hedonist ne reč, da ni rezanja gum, barvanja avtomobilov in podobnih nevšečnosti. Se dogajajo tako pri nas kot v tujini. Res da bolj slabo vidim vendar je naš avto imel napis čez celo havbo s črnim sprejem YU in to se nam ni zgodilo letos ampak 5 let nazaj. Sin pa je bil letos spomladi na Krku in je prišel domov z napol odlomljenim ogledalom. Ogledalo bi bilo v celoti odlomljeno, če storilca ne bi zalotil pri dejanju, ki pa je nato pobegnil. To so delali najstniki, ki se niso imeli kam dat. Ko pa je ta teden prišel z dopusta, prav tako je bil na Krku, pa je bilo vse OK. Tako da se dogajajo dobre in slabe stvari. Zato pa ni potrebno trditi da 100% se nič ne dogaja. Lep dan še naprej. reza
4. avg 2009 12:59
Kljub premnogim grdim besedam, ki jih je moč prebrati in slišati na račun Hrvatov, smo se tudi letos vnovič odpravili prav na Hrvaško. Obpluli smo Istro in prišli do Kvarnerja ter nazaj - skupaj 8 marin in 8 čudovitih krajev s povsem prijaznimi ljudmi, ki v sebi ne gojijo niti trohice sovraštva do nas Slovencev. Do sedaj je bila naša destinacija otok Lastovo - izjema med izjemami - tu so ljudje zakon sami po sebi in si s politično 'juho prežganko' ne belijo glave. Sicer pa sem mnenja, da je recipročnost tu še kako prisotna - kolikor nergamo sami, toliko nam nasprotujejo tudi drugi in obratno; lepa beseda lepo mesto najde. In kot je tudi fresh zapisala - ko smo tudi sami pregreti in utrujeni od sonca nikar ne pričakujmo, da bo v kravato zapet natakar ves poskočen v sekundi z nasmeškom priskakljal najprej do naše mize. Navsezadnje pa sem na valovih Radia Rab slišala še izjavo direktorja turističnega združenja, ki me je zelo razveselila: "Časi, ko smo turistom prodajali le sonce in morje so mimo. Potruditi se moramo, da bi ohranili goste, ki se k nam vračajo že leta!" Še se bomo vračali na Hrvaško, ne le zaradi njenih čudovitih kotičkov, temveč tudi zaradi ljudi, ki smo jih tam našli in spoznali! KATJA BERTOK
4. avg 2009 13:24
korenckova, še avtorja bi bila lahko dodala....... Kajetan Kovič.
4. avg 2009 13:29
Ja, pa res, pozabila . Hvala, rimljanka. korenckova
4. avg 2009 13:46
tudi jaz rečem ,če bi slovenci imeli vsaj en otok ne bi bilo tako kot je na hrvaškem tudi mi se bomo z našo družino še vračali na Rab ,kjer je lepo mirno ,in prijazno zdi pa se mi smešno to da po eni strani vsi govorijo da ne na hrvaško pol pa vidiš skoraj same slovence vsepovsod,ko smo mi šli z trajektom preko na otok je bilo več kot polovica slovencev gor -pol pa pravijo"na hrvaško nikoli" lp harmonika
4. avg 2009 13:58
Korenčkova, super! Ena mojih najljubših pesmi! fresh
4. avg 2009 14:36
Fresh, hvala tebi! Ti si omenila, da si šla prebrat pesem, pa sem jo poiskala. Moram priznat, da je prej nisem poznala, mi je pa zelo všeč. Kot vse od Kajetana Koviča. korenckova
4. avg 2009 20:25
zdi pa se mi smešno to da po eni strani vsi govorijo da ne na hrvaško pol pa vidiš skoraj same slovence vsepovsod,ko smo mi šli z trajektom preko na otok je bilo več kot polovica slovencev gor -pol pa pravijo"na hrvaško nikoli" lp harmonika[/citat] Evo, mi letos nismo šli na Hrvaško, ker je v Sloveniji ogromno lepih kotičkov za uživanje na dopustu- Bohinj, Prekmurje, Kolpa.... Lp tejka77Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Metuljčki s špinačo in paradižnikovo omako
Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem