18. jun 2009 21:58
Pa dobro, a smo potem storili zločin ko smo v srednji šoli 10 let nazaj razredničarki kupili plišastega medveda, ko je šla na porodniško??? pa naj dodam, isti dan sem pri njej skasiral cvek, ki sem ga potem popravljal pri njeni naslednici?? ejga, ne me ...
Vse lepo in prav, ampak pretiravat pa res ni treba. Z ničemer, še najmanj pa z zakonodajo. Ker 100% drži, kot v firmi, da če ukradeš šraufe iz skladišča, greš v keho, če ukradeš pa celo firmo, dobiš pa nagrado in odpravnino.
Tako jaz še vedno vztrajam, da ga tule ni za biksat še z zakonodajo, ker res (po moje) nima smisla. Če učitelj, kot sodnik ali zdravnik ali pa pač kak drug strokovnjak, ki je zaposlen v javnem sektorju, pribrca skozi vse izobraževanje, pripravništva, izpite in na koncu še skozi državni izpit, brez katerega pač ne more v posel, je takemu človeku potrebno zaupati, da bo pošteno opravljal svoje delo. Drugače ga/je sploh ne rabimo. Kot tudi zakonodaje ne.
Je pa tako, da se dobro poplača z dobrim, slabo pa s slabim, in četudi bo nekoč nekdo zaradi parih klobas prišel s cveka na dvojko, bo prej ali slej v življenju moral plačati za to, pa čeprav bo to nekaj, kar sploh ne bo povezano s tem prekrškom in se bo dotična oseba spraševala "zakaj pa se je to moralo zgoditi meni, saj sem ja pošten/a?" Brez skrbi, vsak cikel pride enkrat naokrog
Namesto zaključka: človeku,ki je dobro opravil svoje delo, se je potrebno iz moralne dolžnosti nekako zahvaliti, čeprav je to dolžnost dotičnega/e. Roža, lastnoročno izdelan predmet, ki služi nabiranju prahu in stoji na polici, pliško, vsakemu svoje; nekaterim nekaj pomeni eno, nekaterim pač ne. Marsikomu pa se da solze izvabiti že z iskreno zahvalo in stiskom roke ali objemom čez rame. Nič ne stane, pa še z zakonodajo ni prepovedano
lp
Drejček