17. jun 2016 12:24
Hehehe, kozamurnik, upam si trditi, da ga ni bilo, ni in ga ne bo učitelja v SLO, ki bi prepričal kogar koli, da naj govori in piše v pravilni slovenščini. Učil že, učil, da bi pa to ostalo ukoreninjeno in uporabljano na veke vekov, nak. Jaz sem menda ena redkih, mi pravijo, pa tudi meni večkrat "zdrsne", sploh na Zidu. Besede FUL, KUL, so pač res že globoko v nas.
Kar se pa učenja tiče, da obstajajo ocene od 1 do 5, pa tudi nekaj pove.Torej: odlično,prav dobro, dobro, zadostno, nezadostno. Temu primerno je tudi znanje.
Na valeti smo dobili od devetošolcev obesek iz (šolske) gline, glazirane v (šolski) peči z vtisnjenim ornamentom ter datumom ter lično zavit papirček z verzom in zahvalo ter podpisi. Papir iz šolske pisarne, zavezan s šolsko rafijo. Strošek staršev 0€. Res je pa razrednik dobil neko fotko razreda, v povezavi z nekim dejanjem, žal sem zamudila finto. Stroški torej minimalni, starši so spekli pecivo in (šolska )kuharica je spekla torto, popili smo sok iz šolske kuhinje, po 2 urah smo se zadovoljni razšli. Naslednji dan smo izvedeli, da je večina otrok brez staršev do jutra popivala na vaškem igrišču in ga onečedila. Verjetno se tisti čas niso trudili za pravilno slovenščino, ali pač?
Vsekakor, kozamurnik, sem tudi jaz ena tistih, ki jih (zlo)raba jezika moti.
marjja