9. jun 2016 6:24
marjja, smo razumeli, že prvič. Če se trditev prevečkrat ponavlja lahko izpade že kar sumljivo.
Meni je sploh večina takih kolektivnih obdarovanj izven družine čisto mimo. Ne rečem nekaj koristnega dolgoletnim sodelavcem in prijateljem za poroko, spominski predmet za odhod v penzijo, mogoče je še kaka taka prilika, ki mi trenutno ne pade na pamet. Ampak kar tako ob vsaki priložnosti "da ne bomo grdo izpadli" in da se v isti koš vtakne vse, tudi tiste, ki komaj vežejo začetek in konec meseca, to se mi zdi enostavno grdo. V "mojih" časih so darila nosili le starši tistih otrok, za katere je obstajala bojazen, da razreda ne bodo izdelali - seveda še pred zaključkom redovalne konference. No pa eni učiteljici v 6. razredu, ki smo jo imele zelo rade, smo za poročno darilo punce kupile 5 tetra plenic (za več nismo zbrale denarja), zardevajoč, kako vendar vemo, da je že noseča.
Verjamem, da večino učiteljev darila spravljajo v zadrego, enako sem pa prepričana, da jih je kar nekaj, ki so prav z veseljem sprejemali zlatnino in podobne vredne predmete. Tudi učitelji so samo ljudje s povprečno enakimi napakami, kot vse drugo ljudstvo. In tisti z močneje izraženimi napakami mečejo potem slabo luč na vse, četudi jih je morda le slab odstotek.
Cila
Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 09. 2016 06:28