Nujno prosim za odgovor

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

17. jun 2009 15:06

AVA je napisal/a:

jancka je napisala: "Okoliški ptički začnejo čebljati ob 4h zjutraj. Tako naglas, da zbudijo večino prebivalcev bloka. Na začetku je morda bilo prijetno, zdaj pa že zdavnaj ni več..."

Ne želi si, da tega čebljanja ne bi bilo več! Bo nekaj hudo narobe... Ava

Ja, se povsem strinjam. Naj raje poslušamo zavijanje siren, pa navijanje motorjev raznih mopedov, vesp,...

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

17. jun 2009 15:13

"...namesto ptic, zbudi me motor, namesto jutra srečam meglo...." - (poje Neca Falk, kdo jo je pa napisal, pa ne vem)

lp

cervus

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

17. jun 2009 16:39

Spoštovana Riddle, če živiš v bloku je pač nekoliko drugače, kot če živiš v svoji hiši. Tam sama odločaš o vsem tudi o tem, da imaš vse naokoli posrano od ptičev in druge mrgolazni. Saj veš, moj dom, moje kraljestvo. V bloku pa živijo še drugi in tudi ti imajo vso legtimno pravico, da se s stvojim navdušenjem nad lastovkam pač ne strinjajo in so proti. Ne vem zakaj ti to ni jasno in zakaj hočeš kratiti pravico mišljenja in odločanja temu človeku, ki ga celo žališ in se norčuješ iz njegove pleše. V mojih očeh je tvoj greh večji od njegovega pa nikogar ne poznam. Da se razumeva, nič nimam proti pticam ampak če pa prav razmislim sem tudi sam skeptik, ali sodi cela kolonija lastovk pod streho enega bloka in to samo zato, ker to ugaja eni od stanovalk. Pa me pri tem sploh ne prepriča patetično nakladanje o čudoviten ptičjem žvrgolenje zgodaj zjutraj ko se dela dan vizavi hrupu motorjev iz Necine pesmi. In pri tem te tudi sprašujem, boš tudi tako navdušena ko bo treba obnoviti ali vsaj prepleskati zamazano fasado in bodo račun izstavili zgolj tebi ? Tako da, če želiš tako moč odločanja o tem kaj bo v tvojem domu in njegovi okolici potem blok ni zate in ti svetujem , da si ćimprej zgradiš hišo, tam pa bo vse tako kot boš želela. LP hedonist

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

17. jun 2009 16:47

Mislim, da Riddle ne želi "take moči odločanja" in ne uživa v čiščenju ptičjega dreka, ampak se preprosto bori za pravice živali. Same se nekako ne morejo, a ne? Ti bi jih pa kar vse nagnal ali celo pobil? RadaJem

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

17. jun 2009 16:52

Spoštovana/i hedonist! Da se razumemo, jaz se nisem norčevala iz nikogaršnje pleše! Nimam navade, da bi se norčevala iz takšnih in podobnih reči. Sicer pa je jasno napisano, da se ostali stanovalci ne pritožujejo nad pticami, celo všeč so jim. Končno, pa je bilo v mojem prvem postu vse pojasnjeno...ne vem, zakaj bi morala še naprej razlagati... Point is, da je sesuvanje gnezd protizakonito, v katerem primeru je dovoljeno sem pa tudi napisala. Da zaključim, tvoja pisarija se mi zdi nesmiselna - pa ne zaradi napisanega, temveč zato, ker nima nobene zveze z vprašanjem. P.S. vsem, ki sledijo temi: "gospod" sploh ni plešast, temveč ima precej goste lase ;) Lp od R.

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

17. jun 2009 17:13

Hm, verjetno je hedonist spet površno prebral  in ti očita stvari, riddle, ki sem jih pravzaprav jaz napisala - čeprav se tudi jaz nisem norčevala iz gospodove pleše, ker ga sploh ne poznam in ne vem, če jo ima....

Hedonist, če hočeš po kom na vsak način udrihat, potem izberi pravo žrtev, prosim, pa tudi malo manj površno preberi zapise.

lp

cervus

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

17. jun 2009 17:46

hedonist je napisal/a:
Tam sama odločaš o vsem tudi o tem, da imaš vse naokoli posrano od ptičev in druge mrgolazni. Saj veš, moj dom, moje kraljestvo. V bloku pa živijo še drugi in tudi ti imajo vso legtimno pravico, da se s stvojim navdušenjem nad lastovkam pač ne strinjajo in so proti.hedonist

Hedonist, na svetu živijo še druge živali kot tista vrsta, kateri pripadaš tudi ti, in tudi ti imajo vso legtimno pravico, da živijo.

Povsem enako, se zavedaš tega. Egoizem naše vrste vodi v propad, ne samo naše vrste, ampak, ne se bati, življenje na Zemlji ni ogroženo, komajda kaj pomeni ena sama samcata vrsta, ki se ji reče Homo sapiens, bojda to pomeni misleči, pa hido dvomim, da je pravi prevod.

rimljanka - zasebno mnenje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti