17. jun 2009 14:41
jancka, mene je ptič posral na dan poroke, pes je bruhal, tak da sem v poročnem gvantu še kozlanje pucala, pa zato nism crkla...štos je v tem, da je razlika med golobom in lastovko ogromna...za golobe smo se vsi v bloku strinjali, da jim preprečimo dostop, saj rinejo v zračnike in poginjajo na podstrešju ter prenašajo bolezni (tak pravijo pristojni organi)...sploh pa so golobi poznani po imenu leteče podgane...s to oznako se sicer ne strinjam, saj smo konec koncev ljudje rinili na območje živali...pa nisem neka fanatična zagovornica živali, gre se mi le za to, da se neškodljive pusti pri miru...
glede umazanije pa samo toliko...pomijem okno, pa je čež pol ure tako, k da ga nisem pomila eno leto - pač umazano od kakcev, zato imam poleti odprtega, in je "težava" rešena. Zunanjo okensko polico pa z možem očistiva enkrat na teden. Saj male ptičke tudi ne naserjejo kopice slonovih razsežnosti. Plus to, da me, odkar sem tu (9 let) ni še nikoli pičil komar, ker očitno ptiči pojedo to nadlogo.
Pa da dodam starodavno reklo, ali bolje rečeno, prepričanje - tam kjer gnezdijo lastovke so dobri ljudje ;) pa jim prinašajo srečo - pa čeprav z živahnim žvrgolenjem in čebljanjem ob 4h zjutraj ;)
Lp od R.