Nujno prosim za odgovor

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

16. jun 2009 20:56

Hm, če je plešast, mu bo še prav prišlo - v Pavlihovi pratiki iz daljnega 63. leta sem brala, da proti plešavosti pomaga, če si plešo mažeš s kurjim dr..om. Menda začnejo kmalu poganjat bujni, gosti, kodrasti lasje. Nič pa ni pisalo, kaj začne poganjat, če je drek lastovičji. Mogoče pa izbije napuh in občutek večvrednosti iz glave!

lp

cervus

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

16. jun 2009 21:04

To sem vesela, da jih bo omenjeni "gospod " dobil po butici... Kaj bi sele bilo, ce bi po zraku letale krave..... lp

Jerneja USA  

član od: 24.11.2006

sporočila: 812

16. jun 2009 21:23

Nisem ravno strokovnjak za ptice, a se mi zdi, da jih vecina v letu ne kaka, tako da ni problema. Se je pa pred casom zgodilo da sem videla, da sivi zerjav lahko leti in kaka hkrati, pa naju je falil (mene in kuzata) za slabega pol metra.

Jerneja USA

feferon  

član od: 27.8.2007

sporočila: 114

16. jun 2009 21:30

Pri nas rešujejo tak "problem" tako, da tik pod gnezdom nabijejo leseno poličko. feferon

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

17. jun 2009 13:06

feferon, polička pri nas ni potrebna...polovica lastovk kaka na najino (moževo in mojo) okensko polico, druga polovica pa na "plato" nad vhodom v blok...tk da ni blema ;) Pa najlepša hvala vsem za podporo :D Prav moralo ste mi dvignili in dali še večji zagon, da ne popustim...saj to niti v sanjah ne bi, ampak je vseeno lepo videt, da še nekdo tako misli, kot jaz... "gospod" bo pa tak dobil svojo porcijo...v obliki zakonika...s štampiljko, če bo le mogoče ;) k se ne zaveda, da znam bit žlehk k hudič, če sem sprovocirana mwahaha Lp od R.

neznan uporabnik

17. jun 2009 13:57

Ne me narobe razumet, ampak gospoda (mogoče) delno razumem. Mene ptičji kakci na balkonu zelo motijo (golobji). Na balkonu ne morem sušiti perila, ker je takoj pokakano, pomivati ga moram skoraj vsak dan, če se želim kdaj v miru vsesti na balkon in spiti kavico ali pa se malo nastaviti sončku ... Okoliški ptički začnejo čebljati ob 4h zjutraj. Tako naglas, da zbudijo večino prebivalcev bloka. Na začetku je to morda bilo prijetno, zdaj pa že zdavnaj ni več. Ko je šla moja sestra k birmi, je stopila iz hiše in 3 sekunde kasneje ji je en ogromen ptičji kakec posvinjal frizuro, obraz in prelepo, drago obleko (nekatere ptice definitivno kakajo v letu). Preden smo jo vsaj delno oprali in očistili, smo krepko zamudlil začetek .. počutje birmanke pa si lahko samo predstavljate, kako je bilo. Pa imamo vseeno radi ptice, ne bi jih preganjali. Hočem reči samo, da je včasih treba pogledati na obe strani zgodbe. jancka

Zvezdana  

član od: 20.1.2003

sporočila: 118

17. jun 2009 14:04

Strippy Sporočilo je spremenil(a) Zvezdana dne 17. 2009 14:06

Riddle  

17. jun 2009 14:41

jancka, mene je ptič posral na dan poroke, pes je bruhal, tak da sem v poročnem gvantu še kozlanje pucala, pa zato nism crkla...štos je v tem, da je razlika med golobom in lastovko ogromna...za golobe smo se vsi v bloku strinjali, da jim preprečimo dostop, saj rinejo v zračnike in poginjajo na podstrešju ter prenašajo bolezni (tak pravijo pristojni organi)...sploh pa so golobi poznani po imenu leteče podgane...s to oznako se sicer ne strinjam, saj smo konec koncev ljudje rinili na območje živali...pa nisem neka fanatična zagovornica živali, gre se mi le za to, da se neškodljive pusti pri miru... glede umazanije pa samo toliko...pomijem okno, pa je čež pol ure tako, k da ga nisem pomila eno leto - pač umazano od kakcev, zato imam poleti odprtega, in je "težava" rešena. Zunanjo okensko polico pa z možem očistiva enkrat na teden. Saj male ptičke tudi ne naserjejo kopice slonovih razsežnosti. Plus to, da me, odkar sem tu (9 let) ni še nikoli pičil komar, ker očitno ptiči pojedo to nadlogo. Pa da dodam starodavno reklo, ali bolje rečeno, prepričanje - tam kjer gnezdijo lastovke so dobri ljudje ;) pa jim prinašajo srečo - pa čeprav z živahnim žvrgolenjem in čebljanjem ob 4h zjutraj ;) Lp od R.

Ava  

član od: 28.3.2006

sporočila: 283

17. jun 2009 14:42

jancka je napisala: "Okoliški ptički začnejo čebljati ob 4h zjutraj. Tako naglas, da zbudijo večino prebivalcev bloka. Na začetku je morda bilo prijetno, zdaj pa že zdavnaj ni več..."

Ne želi si, da tega čebljanja ne bi bilo več! Bo nekaj hudo narobe...

Sonček zaide - spat; ko se zdani oz. te prebudi ptičje petje - pokukaš na plano tudi ti.  S a n j e, kajne?

Lep dan želim

Ava

Riddle  

17. jun 2009 14:45

Jancka, dodala bi samo še to, da tega "gospoda" v 25 letih ni ptič še nikdar posral na poti iz bloka ali v blok...in kot sem omenila v prvem postu, s pticami nima nobenega stika, ker ima stanovanje na drugem koncu bloka...le vhod je isti... Lp od R.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti