22. maj 2009 15:22
Če bi imela psa in se odločala za obisk lokala z njim, bi ravnala točno tako kot avtorica teme. Najprej bi se pozanimala, kje so psi zaželjeni oz. kam jih je sploh dovoljeno pripeljati. Tako bi se poskušala izogniti neljubim presenečenjem.
Osebno me prisotnost psov v lokalih ne moti, če so le izpolnjeni vsi pogoji, ki ste jih že druge naštele - torej, da ima pes dovolj prostora, da je miren in nemoteč za okolico. Če bi imela kakršnekoli pomislike proti dovoljenemu vstopu psa v lokal, bi se pač ravnala po označbah na vhodu in izbrala lokal, kjer psom vstop pač ni dovoljen.
Sicer pa nam je vsem jasno, da smo za vzgojo svojih psov in tudi svojih otrok in kontrolo nad njihovim obnašanjem pristojni in odgovorni sami in edino mi - lastniki (psa) oziroma starši.
Meni osebno je daleč bolj moteče obnašanje nekaterih odraslih posameznikov v lokalih. S tem mislim predvsem na preglasno telefoniranje, kar na žalost nikakor ni redek pojav (tudi v kinu). Ostalo gostje smo hočeš - nočeš prisiljeni poslušati, kar je gost pri sosednji mizi danes delal, kje je in podobno. In včasih naletiš na cela omizja "prijateljev", ki sedijo za mizo skupaj, vsak s svojo pijačo ... in vsak s svojim glasnim telefonskim razgovorom "v roki". Na žalost ob vljudnem opozorilu dobiš vrnjen kvečjemu srep pogled v stilu "kaj te briga, kaj jaz delam", na žalost se tudi osebje lokalov v "strahu za stalne stranke" velikokrat ne odziva na nekulturno obnašanje teh strank...
Mojca