28. jun 2011 11:34
ZAČETNICA je napisal/a: |
@mamaF - Kinder mam rada, tak da me reklama nič ne moti , ostale si zadela v nulo, aja pa Heidi Klum mi gre na živce (sicer mi je super baba), ki se v Taftovi reklami guga še močneje, še višje, še... Začetnica
|
Tudi jaz nimam nič proti sami čokoladi, najeda mi le zavajanje v stilu "veeeeč mleka, veeeeeč kalcija" in podobno. Sploh ko gre za "trkanje na vest" staršem - češ, svojim otrokom nudim najboljše, za svojo družino skrbno izbiram hrano .... me pa zvije, če to propagirajo na primerih "bombonov s 1000 vitamini, ki so potrebni za rast vašega otroka" ali pa "obilico kalcija, ki je potreben za zdrav razvoj" - potem pa se prikaže izdelek v obliki nekakšnega "smetanastega" zvarka, polnega škroba, sladkorja, raznih barvil in podobnih packarij. Na spletni strani Zveze potrošnikov Slovenije je prav lepo razvidno, kolikokrat te "zdrave izbire za Vaše malčke" presegajo priporočljive količine belega sladkorja, maščob in ostalih sestavin prigrizkov.
Da o "skrbnih gospodinjah", ki blestijo od sreče zaradi "bleščeče beline perila" in "kopalnice, ki sije od čistoče" niti ne govorim ... še nisem zaznala, da bi v kakšni reklami kopalnico drgnili tudi otroci in moški del staršev - vedno je to samo "skrbna mama, ki ji uspe odstraniti vse bakterije" Zanimivo, ne?
Zdaj sem se pomnila še ene reklame, ki se mi je že ob prvem ogledu zamerila - zobna pasta za občutljive zobe in tista četica "spontanih" uporabnikov, ki razglabljajo o težavah s pitjem ledenih pijač in grizenjem sladolednih lučk
Mojca