18. maj 2009 10:45
Aja, a tako se temu reče. Meni je okej masaža stopal. Začetnica, kakšno številko noge pa imaš? Jaz imam ene fukiš črne sandalce št 40...nikoli nošene. Vendelina jr.
18. maj 2009 10:45
Aja, a tako se temu reče. Meni je okej masaža stopal. Začetnica, kakšno številko noge pa imaš? Jaz imam ene fukiš črne sandalce št 40...nikoli nošene. Vendelina jr.
18. maj 2009 11:32
38-39. Ni variante, da so mi 40 prav, razen če so res xxxxxs varianta. SMRK SMRK Jaz žalosten... Začetnica
18. maj 2009 14:11
Tile črni sandalci imajo točno tri tenke paščke in peto 9 cm in če stopalo v tem pleše, si človek lahko tudi en-dva pridela kakšne zvin gležnja.... Razlog, da sem jih kupila, je v eni komplicirani zgodbi, v kateri je en večerni event in hkrati tudi nova omara in najprej nisem našla prejšnjih sandalcev, ko sem pa dobila novo omaro za čevlje, sem pa našla tudi prejšnje sandalce in od viška ravno glava ne boli. Enivej, škoda, lady beginner... Vendelina jr.
18. maj 2009 14:13
Vendelina jr. je napisal/a: |
Razlog, da sem jih kupila, je v eni komplicirani zgodbi, v kateri je en večerni event in hkrati tudi nova omara in najprej nisem našla prejšnjih sandalcev, ko sem pa dobila novo omaro za čevlje, sem pa našla tudi prejšnje sandalce in od viška ravno glava ne boli. Vendelina jr. |
18. maj 2009 19:56
Lep pozdrav vsem šinjorincam ;) Najprej naj pohvalim odprto temo, ki je zelo poučna in zabavna za vse (po Jamskem človeku tako imenovane) nabiralke. Vse objavljene oblačilne reporte do sedaj sem predelala in se z veseljem pustila zapeljati (beri podaljšati) moj must have seznam. V soboto sem se zagledala v zlate sandalce ( višina pete je 8 cm, tanka, pašček okoli gležnja, barva lepa zlata malo matirana). Sedaj pa bi še eno tako (kar veliko zelo so mi všeč velike torbe) zlato torbico, tako malo zlato ali bolj mat zlato, saj se razumemo ne tako celo rumeno... Če ste jo kje uočile, lepo prosim prosvetlite mojo nevidnost. Danes sem jih kombinirala s temnimi kavbojkami, tankim zlatim mat pasom in črno torbico, črno srajčko in je blo tudi OK. Sej ne da milsim vedno zlateti... Pa tudi kakšen predlog za kombinacijo zlate in ostalih barv bi mi lepo sedel. LP sukrček
18. maj 2009 20:41
Zlata je moj guilty pleasure. Boš kmalu videla, da obstaja več zlatih barv od "trompetengold" barve, do bakrenozlate in belozlate (malo vleče na srebrno, vendar je zlata). Trompetengold gre lepo na črno in modro in skratka bolj na temne barve in na rdečo. Bakrenozlata gre lepo na temno rjave stvari, bol svetlozlata gre pa lepo na belo, bež, svetlo sivo, peščene barve itd.... Glede zlatih torbic: Pri zlatem (velja enako za srebrno) je treba paziti, da se s tem ne preitrava. Skratka, zlati čevlji in težka zlata torbica, tako se oblačijo soprogre uspešnih proizvajalcev plastične galanterije......Poskusi si temu izogniti. Je pa fino imeti kombinacijo dobre usnjene torbe s kakšnim delom, kjer je zlat potisk (usnje,prebarvano na zlato se sicer, dobi in pri vsakem torbarju v mestu ti bodo z guštom naredili torbico v tej verziji in ne bo poceni, ampak material slabo prenaša barvo in kmalu postane vse skupaj lisasto)ali pa kvalitetno zlatasto galanterijo. Jaz sem tako skozi leta investirala v bež torbico z zlatim potiskom na eni strani, pa v temnomodro z zlatim okovjem (če bolj na mornasko ali stevardasato kombiniram), plus eno črno z zlato kitko sem si tudi omislila (hočem reči, tu ne šparam, ker mora torbica zdržati minimalno 5 sezon in izbiram take brezčasne modele). Drugače je pa en silen asortiman bolj ali manj plastičnih torbic s šljokicami in dobiš za kakih 30 EUR že čisto korektno plastiko, ki bo zdržala celo sezono vse kežual izvedbe. Jaz sem svojo plastiš zlato kupila v Accessories in gre na kratke hlače (za v soboto na tržnico in na kofe) in na gladiatorke super. Medtem pa sem svojo dišečo usnjeno beige-zlato kupila za veliko več in jo kombiniram z zlatimi čeveljci s štiklo. Še nekaj: če nosiš zlato obutev in/ali torbico, potem je treba biti zmeren pri ostalem nakitu. Kakšno težko bižuterijo v tem primeru odsvetujem. Vendelina jr.
19. maj 2009 10:10
Vendelina, prosim za pomoč. Najprej moji proporci oz. moja podoba v številkah: 46, let, 160 cm, 80 kg, velika želja shujšATI, TRENUTNO V POLNEM ZAGONU. No kakorkoli že, ta hip je kakor je. Sem ritasta, hruškaste postave, v primerjavi z rito ozka v pasu, joški 8o C, kratke, močne noge, debeli gležnji. Obožujem obleke, krila, ozke majčke,... Kakšen kroj hlač lahko oblečem, ali tudi kavbojke in kakšne, dolžina kril in oblek. Do sedaj sem se skrivala v dolgih krilih in oblekah, potem pa preberem tvoj nasvet, da je boljša dolžina malo čez koleno. Kaj pa vem, imam hud kompleks zaradi močnih nog. Skratka, pmagaj z nasveti. Aja še to, lase imam naravno skodrane, močne, goste, sušim si jih naravno, temno rjave barve, postrižene stopničasto , do sredine vratu, nosim očala. dolenjka3
19. maj 2009 10:43
Vendelina, kje kupiš sandalce s paščki, da ti niso preširoki? NI mi še uspelo dobit takih, da mi sprednji del noge ne bi uhajal ven. Imam pa 40 nogo in suho. Trenutno sem spet v fazi iskanja. Začetek junija sem vabljena na poroko in ker oblekco imam, bi si omislila vsaj nove sandalce. mimika
19. maj 2009 11:29
Dolenjka3, ni frke. Te berem kot eno žlathno senzualno damo v najboljših letih, z velikim veseljem do življenja. Praviš, da imaš ritko? Ja, hvala bogu, saj si ženska, a ne? Pri tvoji postavi je pomembno, da s prezenco ne ustvariš efekta racanja. Zato je pomembno, da imaš, za začetek taka oblačila in obutev, ki ti omogoča srednje dolg korak, ne da se pri tem čisto ves korpus trese in se rit prestavlja tako kot bi lokomotivo dal v zagon in potem ni nobenega pospeška.... To dosežeš z krilom do čez kolena (razporek ali tako malo na ven, da se to ne vidi, ali pa obojega zelo malo) in čeveljci s petko 5-6 cm. Ne se poviševati s kakšnimi visokimi štiklami, ker bo to na tvojo postavo kontraproduktivo in če imaš malo močnejše noge, vzemi tudi čevlje z malo bolj očitno petko ali pa naložen podplat (videla včeraj v Bati veliko tega ravno za tvoj segment). Čevljem s paščki se izogibaj. Peep toe shoes so okej. Če si pa bolj za zaprto pri prstih, potem kupuj sandalce in čevlje na špico (špica ti bo optično zožala celotno nogo). Balerinke ti odsvetujem, ker to naredi debelejši gleženj. V sezoni nogavic nosi temne nogavice, poleti pa bo vsaka noga delovala lepše, ko bo zvoskana v nulo, ko bo pedikura naredila svoje in ko bo malo obarvana. Zaradi tega so si pa dobri ljudje izmislili avtobronzatorje. Ti kar lepo s kremico na nožico in bo, ko bo malce na rjavo obarvana, takoj lepše izgledala. Glede hlač - enkrat bom morala narediti esej o tem, kako se nosijo hlače, oziroma resno se poigravam s tem, da naredim eno delavnico za punce s foruma.., ker je tu ogromno faktorjev. Prvo (velja za vse) - poiščite pri sebi, kje se začnejo boki. Na točno tisti višini se morajo končati hlače za veliko večino postav (razen idealnih postav in manekenskih višin, ki lahko oblečejo čisto vse pa bo nekako izgledalo, tudi če bo oblikovalno totalno mimo). Namreč, hlače, ki se končajo višje, naredijo ogromno zadnjico, hlače, ki se končajo nižje, obupno lezejo dol in naredijo tudi največjo suhico malo čudno in michelinasto....Potem poiščite nivo, kjer so stegna najbolj široka. No, ta širina po cevi dol nespremenjena ali npr, do 3 cm širša, to je klasični kroj hlač. S takim krojem se skoraj ne da mimo udariti. Je pa res, da je treba vedno obleči kar nekaj hlač, preden najdemo dober klasični kroj. Ko smo suverene v klasičnem kroju, gremo na kakšne dodatne variante (cigarete, široke, zvonaste....). Dolenjka3, ti ostani na klasičnem kroju. In vedno pomerjaj hlače z obutvijo s petami (razen džinsa itak nič ne nosimo na čevlje brez pet, džins se pa lahko v zadnji konsekvenci tudi zaviha pa ni hudega) Prekratke hlače so proč vržen denar. Glede na tvoje proporce se mi zdi, da imaš zgornjo konfekcijo nižjo kot številko za hlače in krila. Upam, da to upoštevaš pri nakupu kostimov in blazerjev. Ko boš shujšala, se bo verjetno kaj spremenilo. Ampak tudi, ko se bo, bi ti svetovala naslednja pravila (za vse sezone, čeprav se to poleti najmanj upošteva): - Išči blazerje in jakne, ki imajo krajši kroj. Morajo se končati nad nivojem, kjer si v bokih najširša. Če se ti bo "reklc" končal na najširšem delu, bo to en tak "ekvatorski" učinek in to ne pomaga. Tudi, če bodo spet v modi blazno dolgi blazerji, ti to ignoriraj. Predolgi blazerji naredijo žensko škatlato (tipičen primer tega je Hillary Clinton, ki že vrsto let nosi napačen kroj). In naj ima blazer dolg V izrez in točno en gumb v pasu (okej, dva sta maksimum). Blazerji, ki imajo visok izrez in so predolgi so dizaster, ki ga nosi Angela Merkel. Poglej enkrat, kako bi tiste njene zadeve bolje izgledale, če bi bile krajše in če bi imele daljši izrez.... - Pomembnost V-izreza. Zgornj deli kostimov, blazerji in jakne in tudi plašči naj imajo V izrez. To oži in podaljšuje. V izrez bi moral biti najboljši prijatelj vseh punc pod 165 cm. Celo leto. Ladijski izrezi in okrogli izrezi....temu se izogibajte, ne glede na to, kako huda je skušnjava. Tudi poleti. - Tudi, če praviš, da imaš ozek pas v primerjavi z boki, ga ne izpostavljaj s kakšnim oblačilnim predmetom. Bluzice, majčke itd so oprijete (hvala bogu, vsaj ena, ki se ne oblači v vrečaste zadeve), vendar se končajo v višini bokov in se nosijo ČEZ hlače in ČEZ krilo. V kombinaciji z V izrezom se elegantno poudari oprsje (tvoja številka nudi obilo zelo kvalitetnih in seksi modelov) in that is it. Z oblačenjem itak poudarjamo samo eno stvar (ki je pa pri vsakem različna) in ti boš pač poudarjala oprsje, z ostalimi oblačili pa ne boš delala nepotrebne vizualne škode (npr, dolgo krilo v tvojem primeru generira vizualno škodo, ker naredi škatlast efekt). - Čim več monokromatskega in ton na ton oblačenja. Od vzorcev samo navpične črte in čisto nič drugega (če imaš kake vzorce, to daj kar na humanitarno organizacijo, vzorci ti ne pomagajo). Poleti je zelo hvaležna peščena barva, ki je prijateljica čisto vsake postave in v kombinacijami z ostalimi barvami zdrži tudi različne vremenske situacije. Ampak ni nujna peščena, če ti ne sede. Žive barve so čisto okej, samo naj jih ne bo preveč. Oziroma, živahne barve kril so okej, pri hlačah ti pa odsvetujem. Če imaš rada dvobarvne stvari: izogibaj se situaciji "delavca v gostinstvu", kjer je spodnji del temen in zgoraj svetlo. Naj bo raje obratno. Temnejše bluzice in majčke in svetlejši spodnji deli (to je poleti dobra izbira). Bi ti pa zaenkrat odsvetovala črno-belo kombinacijo, ta kontrast ti zaenkrat še ne pomaga, ko boš imela pa nekaj kilc manj, bo pa to tudi okej. Ultimativno lepo je, če nosiš zgoraj temnejši odtenek, krilo ali hlače pa sta malo svetlejša. Glede frizure bi težko kaj rekla, ker ne vem, o kakšnem kodru gre beseda. A si kaj razmišljala o tem, da bi dala kakšen bakren pridih lasem (ne vijoličnega, ne melancanastega, temveč bakrenega). Baker je zelo seksi. Upam, da kaj pomaga. Se kar javi na ZS. Vendelina jr.
19. maj 2009 11:31
@mimika: v stiefelkoenigu in massu. In vedno nalepim tisto schollerjevo blazinico, ki se ji reče party hill blazinica in jo prodajajo v sanolaborju...in prsti ne uhajajo ven. Vendelina jr.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Suzanine palačinke
Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom