4. dec 2012 9:40
Moj sin je študent in sem morala lanskega decembra oddat vlogo za otroški dodatek že po novem, ker so mi njega vzeli stran. Odločila sem se tudi, da za njega prav tako vložim za nov izračun štipendije po novem zakonu. Jaz sem dobila odločbo konec junija letos (seveda sem morala razliko vrniti, čeprav sem vedela, da bo za ostala dva otroka posledično nižje). Sin je dobil odločbo konec julija (torej po sedmih mesecih od vloge). Ni še bilo tako hudo, ker je do takrat pač prejemal nižjo štipendijo še po starem. Letos je oddal v začetku septembra, pa do danes še nič, čeprav imajo za njega že vse izračune po novem, spremenijo samo datum. Jih pokličem in dobim odgovor, "če ne bo letos, bo pa drugo leto. Počakajte, smo preobremenjeni". Ko pa sem pred kakšnim mesecem in pol morala še nekaj oddat, naletim v sprejemni pisarni na kup uslužbenk, ob prijetnem klepetu, seveda ob kavi. Zunaj pa pred enimi vrati vrsta ljudi, ki čakajo, da se ta gospoda pogovori, kaj bodo kuhali, kam gredo na izlete... Počasi se mi vse skupaj že pošteno "gabi".
LP