Zoisova štipendija

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

13. dec 2009 20:44

Desanka je napisal/a:
Desanka je napisal/a:
Sem samo Desanka. Z zasebnim mnenjem. Desanka
In s svojo tečnobo danes. Rimljanka, Elaphus in vsi ostali...oprostite. Niste vi krivi, da mi vse narobe; ste pa bili "tu", da sem na vas iztresla svojo slabo voljo. Oprostite. Enostavno je tak dan... (kar pa ne opravičuje takšne komunikacije!). Čisto prijazno bi lahko napisala, kako pač pri nas delamo v skladu s pravili, ki so nam dana; pa sem nekaj drezala in se šopirila in ... eh; grem gledat v TV; tam komunikacija poteka enosmerno. Desanka

Ma, ne sekiraj se - se mi zdi, da nihče tega ni vzel za hudo - ti si povedala svoje, mi svoje, pa je. Če bi govorili v živo, bi šlo verjetno bolje - ker pri temle dopisovanju manjka nekaj bistvenega - to, da vidiš človeka, njegove geste, slišiš njegov glas. Potem so tudi reakcije drugačne, hehehe.

lp

cervus

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

31. avg 2010 13:58

Prosim za pomoč-

Žal sem danes izvedela, smo pač bili s strani osnovne šole napačno informirani, da sami v celoti uredimo glede prošnje za dodelitev te štipendije.

Bi prosila za konkretne odgovore, če je kdo od vas letos vlagal to prošnjo.

Ali se prošnjo spiše klasično kot nek tekst ali se dobi kakšen obrazec.

Koliko ste se posluževali kakšnih priporočil( državna priznanja so po datumih prestara, vendar na tem področju , katrega obvlada otrok, ni tekmovanj vsako leto)

Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem.

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

mizarka  

31. avg 2010 15:43

Pri izračunu povprečne ocene, je potrebno odbiti Nemščino( izbirni predmet) ter gospodinjstvo.

Ali ste vi to naredili?  ( na naši šoli tega kot kaže ne vedo)

mizarka  

31. avg 2010 15:57

Multivitamin ti rabiš en vitamin. Lahko še enkrat prebereš moje vprašanje in na njega lahko odgovoriš pravilno, le če si tudi ti oddajal vlogo. Drugače najbrž ne veš , razen če delaš ravno na takem področju, da obvladaš zadevo.

irena66  

član od: 22.4.2009

sporočila: 747

31. avg 2010 21:59

Pred leti ko so moje nehale osnovno šolo so bili pogoji da si imel zlata !!!!! priznanja iz tekmovanj. Psihologinja pa je skozi ponavljala da se morajo udeleževati tekmovanj zaradi štipendije in tako je šele oče nekega učenca povedal kako je ker je imel leto ali dve starejši hčeri. Čeprav sta bili odličnjakinji nista dobili te štipendije ker sta imeli samo srebrna priznanja. Mogoče je zdaj drugače. Srečno pri urejanju papirjev. irena66

MARTAQ  

član od: 1.2.2008

sporočila: 120

1. sep 2010 11:35

Zlata priznanja niso pogoj za pridobitev štipendije. Mislim, da je bila lani pogoj povprečna ocena okoli 4,8. Imeti mora pa potrdilo šole, da je nadarjen učenec. Sicer ti pa vse piše na straneh Javnega sklada RS za razvoj in štipendiranje kadrov, kjer imaš tudi obrazec in kamor pošlješ izpolnjen obrazec. Ni potrebno nobene pisne prošnje. Tam imaš tudi datum do kdaj je potrebno poslati dokumente. Moja dva imata oba Zoisovo štipendijo in ni tak bav bav s pošiljanjem. Veliko sreče. lp

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

1. sep 2010 19:08

za Zoisovo štipendijo štejejo ocene ali pa priznanja. no, moja je lani po obeh straneh imela dovolj točk, letos smo pa vložili samo po ocenah, (ker ima povprečje 5), tako da priznanj ni prilagala. klavdija

Andika68  

član od: 16.12.2008

sporočila: 99

7. sep 2010 11:42

Nam so na osnovni šoli rekli, da samo odlični uspeh ni dovolj, da morajo met tudi priznanja, pa to samo zlata in srebrna štejejo. Mi smo letos vlagali prvič, pa sem zelo neučakana, ali bo ali ne. Povprečje ima 5, pa štiri srebrna priznanja. Kaj mislite, bo kaj s štipendijo al ne? Andika68

perpetua  

član od: 11.10.2008

sporočila: 338

7. sep 2010 11:51

Mislim, da je bistveni del pri dodeljevanju štipendije na koncu osnovne šole tako imenovani test nadarjenosti. Vsaj pri nas je bilo tako. Če si se uvrstil med prva 2% generacije, si štipendijo dobil direktno, če si se uvrstil med 10% (ali morda 5%?) generacije, si potreboval bodisi 1 zlato ali 2 srebrni priznanji iz državnih tekmovanj. Uspeh sam po sebi ni pomenil zelo dosti, itak je dandanes veliko odličnjakov. Ne vem, kako je zdaj, a ko smo mi pisali tiste teste (v 7. razredu) nam niso povedali, čemu točno so namenjeni in jih je kdo vzel bolj za šalo kot za res, potem pa se je izkazalo, da so zelo pomembni za dodelitev štipendije. perpetua

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti