9. dec 2009 16:12
že zdavnaj! To pa mora biti pomota, ker tudi nakazila že prihajajo.
9. dec 2009 16:12
že zdavnaj! To pa mora biti pomota, ker tudi nakazila že prihajajo.
9. dec 2009 19:06
masters je napisal/a: |
jah treba se je sprijazniti z sistemom. Moj sin je predlani imel povprečje prek 4.9, vendar je ni dobil, ker mu je zmanjkalo manj kot 1 % do 4.91. bil je pa vsa leta do zdaj odličen. no letos oz lani je imel povprečje 5, na koncu se je izkazalo da bi 4.75 dovolj.masters |
Nam so pojasnili, da samo učni uspeh ni dovolj, tudi če je le ta 5, ampak je potrebno imeti tudi kakšna priznanja iz raznih tekmovanj. V kolikor bi bilo manj povpraševanj za to štipendijo , oziroma več sredstev potem se ta kriterij spremeni.
Jaz sem upala, da bomo lahko kandidirali v letu 2010, pa je kot kaže hči naletela na težave, ki upam, da nam jih bo uspelo prebroditi.
mizarka(http://mizarka.moj-album.com/
9. dec 2009 19:25
Mizarka napačno interpretiraš. Učni uspeh je čisto dovolj. Na kratko: če si "stari štipendist" moraš imeti povprečje 4,10 in dobiš, če pa na novo, pa ali najmanj 4,10 (govorim za srednjo šolo) ALI da padeš med zlate dobitnike priznanj in ostalih državnih tekmovanj. Se pravi - ali - ali (ni pa greh, če ima povprečje nad 4,10 in je še "ponosni lastnik" zlatih priznanj z različnih tekmovanj ala cankarjevo, vegovo itd...itd...). ps: Kot kaže...se tudi moj sin zadnje leto "kiti" s Zoisem, kajti puberteta dela svoje: Samo njegov prav je edini prav. Mizarka, ne razmišljaj "nam jih bo uspelo prebroditi"; otrok mora sam priti do tega, da je to res plačilo za njegov trud... (vsaj moje dete ima zelo rad denar, vendar...zaenkrat dvomim, da bo zmogel ugotoviti, da ima (skoraj) zmeraj profesor prav). Desanka
9. dec 2009 19:45
dovolj je samo učni uspeh kot je dovolj tudi če ima dovolj točk iz tekmovanj. Moja je letos dobila štipendijo tako gllede na število točk, kot glede na povprečje ocen. se pravi po obeh kriterijih. (samo štipendijo pa samo eno dobiva klavdija
11. dec 2009 9:29
Moja pa ima družinsko štipendijo, kar pomeni skoraj neomejeno vsoto, no skoraj, pa je imela v prvem in drugem letniku povprečje več kot 4,2. Za državno izpademo za 50 eur na družinskega člana, za zoisovo pa noče niti not dat. Pravi, da je tako čisto v redu, jaz ji kar verjamem, saj bi bila tudi jaz zadovoljna na njenem mestu. Sama sem dokončala študij z takrat občinsko, ki sploh ni bila tako nizka, bila je celo višja kot moja pripravniška potem. Malčica
11. dec 2009 10:13
http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/trg_dela_
http://www.mladika.si/stipendije.htm
Tukaj ni videti, da bi, razen za študente in zzlate maturante, bil uspeh edini in zadosten kriterij za PRIDOBITEV štipendije od leta 2008/2009 naprej.
11. dec 2009 11:22
Ravno tu ti lepo piše, da je lahko uspeh edini kriterij, saj je med vsemi alinejami ALI. Res pa je, da 4,5 ponavadi ni dovolj (lani je hči dobila Zoisovo štipendijo in vem, da je bilo za 1.letnik potrebno imeti mislim da 4,85). Potem je pa potrebno imeti (torej 2.,3. in 4.letnik) povprečje 4,1. Imata pa Zoisovo štipendijo sin in hči. lp
11. dec 2009 11:30
MARTAQ:
Ključna beseda je TER . Torej ni res, da je uspeh EDINI kriterij.
Tisti, ki so že prejmniki od prej, so pa tako ali tako prodobili štipendijo po drugačnih kriterijih kot veljajo zdaj.
rimljanka - zasebno mnenje
11. dec 2009 16:07
Rimljanka, verjemi mi, da je. OSNOVNA ŠOLA: NAJMANJ 4,5 ali več... (in načeloma so v osnovni šoli vsi "odličnjaki" identificirani kot nadarjeni), tako da o tem, kot o obveznem elementu nismo govorili; VENDAR pridejo med dobitnike samo od 5 navzdol "dokler je denar"...kot je Marta zapisala predlani 4,85 (beri: v osnovnošolskem spričevalu je dovoljena samo ena štirica in si dobitnik Zoisove štipendije, če si bil identificiran kot nadarjen učenec). SREDNJA ŠOLA - da obdržiš moraš imeti edini kriterij povprečje vseh ocen: 4,11. Ker pa je bil že v osnovno šoli identificiran za nadarjenega in ker v srednjih šolah še niso pričeli s ponovnim testiranjem, obvelja osnovnošolska identifikacija, tako da tudi tukaj s tem ni nobenega problema. Rimljanka; dobivamo štipendijo po tem kriteriju, tako da verjemi, da ne samo, da pravila preberemo, ampak jih podoživljamo in vemo, kako in kaj. Tudi moje mnenje je - zasebno. Desanka
11. dec 2009 19:54
Vsa mnenja tukaj so zasebna, razen mnenj urednika in moderatorjev - rimljanka je eden od moderatorjev, torej ima dve mnenji - kot moderator in zasebno - mnenje moderatorja ponazarja rumeni mak, zasebno mnenje pa rdeč nagelj (se opravičujem za ta uvod, ampak mislim, da nekateri še niso zgruntali sistema).
Niso vsi odličnjaki avtomatično označeni za nadarjene - če ne opravi zadovoljivo testov, potem pač ni nadarjen, pa čeprav je odličnjak. In posledično ne more kandidirat za Zoisovo štipendijo, pa čeprav ima povprečje ocen 5,0000. Torej, iz tega sledi, da uspeh, vsaj prvič, res NI EDINI kriterij.
lp
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Slivove rožice
Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem