11. mar 2009 10:48
Ojoj, ojoj, ojoj,
kam smo prišli, od kvalitetnejših do bolj kvalitetnih in še naprej. Draga rimljanka, se popolnoma strinjam, da ne sodi stvari, o katerih nič ne veš, samo imam en zoprn občutek, da to tudi tu čisto vedno ne velja za čisto vse. Bi lahko prosim nehala ljudem polagati v usta nekaj samo zato, da jih lahko potem nahruliš, če to ni čisto po tvoji meri? Konec koncev, za bolj natančno razlago stališč sem prosila tulko in jo tudi dobila. Torej: ne razpravljam o šolskem sistemu, številu otrok v razredih in obremenitvah učiteljev, pač pa o pouku kot takem in kaj bi kdo moral dobiti in dati. Pričakovanja prepotentnih staršev so velikokrat skregana z vsako zdravo pametjo, pa o tem tudi ni bilo govora. Pa vendar, če se ima otrok veselje nekaj naučiti malo prej kot drugi, mu naj to starši odrečejo zato, ker bi se jim potem smilila učiteljica v četrtem razredu? Jaz sem še vedno paf nad tem, da učiteljica prostodušno izjavlja, da se zdaj sicer še trudi tudi z boljšimi učenci, ampak to pač počne zaenkrat in najbrž samo začasno, bo raje počela kaj drugega, ker tako dela večina njenih kolegic. Vedno je bilo in bo tako, da eni štrlijo iz poprečja navzgor, eni pa navzdol, ampak če jih pustiš ob strani, so enako prikrajšani eni in drugi. Lahko pa se seveda delaš, da to ni noben problem, ker se večine pač ne tiče.
Lep pozdrav,
Sonja