Olje od cvrenja

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

26. feb 2009 11:01

Dragička, na bencinski črpalki ti gospodinjskega olja ne bodo vzeli. Tisti, ki imate kuhinjo v službi bi se pa tam najbrž lahko zmenili. Pa za en kofe kuharju, ker morajo gostinci odvoz tega olja plačati.

Tisto o zbiranju na bencinskih črpalkah po mojih izkušnjah velja le za vse vrste odpadnih motornih oz. strojnih olj - se pravi iz avta, motorja,  motorke .....

Cila

Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 26. feb 2009 11:04:14

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

26. feb 2009 11:41

Teka je napisal/a:
A mogoče kdo najde link od zbirnih mest, jaz sem iskala, pa nič ne najdem.Teka
Odpadna olja iz gospodinjstva zbirajo komunalna podjetja v svojih zbirnih centrih. Obrniti se je potrebno torej na lokalno komunalno podjetje, ki skrbi tudi za odvoz mešanih komunalnih odpadkov. Ravnanje z odpadnimi jedilnimi olji in mastmi iz gostinstva in gospodinjstev ureja Uredba: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=20 Mislim, da ni odveč, če citiram "uradne prepovedi": (1) Odpadna jedilna olja je prepovedano mešati z drugimi odpadki ali jih prepuščati izvajalcu javne službe skupaj z mešanimi komunalnimi odpadki. (2) Odpadna jedilna olja je prepovedano odvajati v javno kanalizacijo, male komunalne čistilne naprave, greznice, nepretočne greznice ali neposredno v vode in izpuščati v tla ali na tla. (3) Odpadna jedilna olja je prepovedano mešati z biološko razgradljivimi odpadki, ki so namenjeni aerobni razgradnji, kot je kompostiranje. (4) Odpadna jedilna olja, ki se prepuščajo izvajalcu javne službe v zbirnem centru ločeno zbranih frakcij komunalnih odpadkov, je prepovedano mešati z drugimi ločeno zbranimi frakcijami komunalnih odpadkov in jih je treba prepuščati v za to namenjenih posodah ali zabojnikih. jankica

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1568

26. feb 2009 12:20

Kakšna je razlika med odpadnim motornim oz. strojnim oljem in gospodinjskim oljem?

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

26. feb 2009 12:28

Gospodinjska so "posredno" namenjena prehrani ljudi (običajno rastlinskega izvora), motorna pa našim jeklenim konjičkom in delovnim strojem (naftni derivat). jankica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti