20. maj 2009 9:54
cellnet je napisal/a: |
aha, vidim, da je zdaj vse narobe z mano in ostalimi, ki so pripravljen zapravit za dobro večerjo v dobri družbi 80 eur--- in to doma, draga ognjič!
cellnet |
Kolega, nihče ni rekel, da je VSE narobe s tabo zaradi tvojega načina potrošnje. Je pa z vidika socialne inteligence malce neinteligentno poudarjati tak način potrošnje. Ker se pač to bere na način - oziroma velik del populacije bo to prebral na način: JAZ imam denar, da si lahko privoščim to-in-to. In tako oglaševanje v stilu da "jaz pa imam", to ni ravno seksi. As a matter of fact, razlaganje, da "jaz pa imam", to ni ravno zelo omikano. In če takole komuniciraš, moraš vkalkulirati tudi to, da komu tak način en bo všeč (to mora itak vkalkulirati vsak, ki se javi na forum) in da bo to tudi kdo povedal.
Je bolj modro in manj nesporazumov je, da če kdo že navaja cene, da navaja spodnji cenovni limit nečesa. Sama se poskušam tega držati v temah, kjer punce govorimo o oblačilih in se mi zdi, da so kolegice tak način kar lepo sprejele. Konec koncev najti Cavallijevo obleko za 3.000 EUR ni čisto nobena kunšt, najti Cavallija (svila!) za 15 EUR je pa nakupovalna veščina
Tudi se mi zdi, da 80 EUR kolikor toliko suverenemu kuharju za domač obed ni težko zapraviti, narediti obed za familijo za 10-15 EUR je pa čisto druga zgodba in tudi zelo izzivalna.
Vendelina jr.