25. feb 2009 22:23
Nisem čisto podrobno prebirala vseh vaših odgovorov, bolj preletela sem jih in povzela, da so položnice za elektriko previsoke. Res je, da ob naših skromnih plačah vsaka položnica pomeni velik poseg v prihodke. Vendar pa, če pogledamo drugače: 60 € mesečno pomeni 2 € dnevno. Se vam to še sliši tako ogromno? Svojo prijateljico, ki se je ob predzadnji podražitvi (progresivni način obračunavanja) zelo razjezila, sem vprašala, koliko dnevno porabi za cigarete. Sama sem nekadilka in nimam predstave, kakšne so cene. Ampak skoraj ne verjamem, da je zavojček cenejši od 2 €, pa kljub temu kadi. Ne, pri cigaretah ne bi "šparala", elektrika je pa velik strošek! Pa naprej, koliko porabite vi in vaši otroci za pogovore z mobilci? V mojih mladih letih nismo porabili čisto nič, ker jih ni bilo, pa smo kljub temu preživeli. Verjetno je še kakšno področje, kjer bi se dalo kaj prihraniti, pa na to niti ne pomislimo. Ko pa za kakšno ure ali ob neugodnih vremenskih razmerah, celo kakšen dan ni toka, ugotovimo, da brez elektrike sploh ne moremo več živeti. Meni osebno se npr. 2 € dnevno, ob vsem, kar mi električna energija omogoča, ne zdi tako velko. Mimogrede: na internetnih straneh Elektra Ljubljane dobite različne nasvete, kako prihraniti pri porabi el. energije in kako odkriti največje potratneže. Med drugim so to tudi računalniki, pa televizorji in podobne naprave vključene na "stand by". Lep pozdrav! iza56