24. feb 2009 6:42
Mi smo 4 članska družina. Imamo vse gospodinjske aparate: hladilnik, zamrzovalnik, pralni in pomivalni stroj, pečico, kuham na plin, v kuhinji 5l bojler, računalnik, 2 Tv-ja, Hi fi, pa še en 2 glasbena stolpa, pa...en kup malih gospodinjskih pripomočkov. Tudi ti žrejo elektriko, največ kuhalnik vode. Perem večinoma ponoči v obeh strojih, tudi likam ko je cenejši tok. Pred 2 letoma smo menjali števec in se mi zdi, da je sedaj ceneje.
Na mesec smo lani celo leto plačevali 40€, sedaj pri poračunu pa smo 15€ v dobrem. Števec se sam prešalte, ko se ura menja, kot so zapisale že pred mano, pa je cenejši tok od 22-6 ure in ob praznikih in vikendih.
Tako da bomo tudi sedaj ob vnovični podražitvi plačevali tudi okoli 40 €. Meni se to zdi nekje normalno za 4 člansko družino. Aja, in mislim, da je tudi pomembno, da živimi v bloku. Mislim da je tudi hiša sama po sebi en veliki potrošnik, tako kurjave kot elektrike.
Pa lani nam je crknil hladilnik in zamrzovalnik, tako da smo kupili oba nova. Naš serviser nas je opozoril, kaka naj kupimo in obvezno, naj kupimo hladilnik, ki nima zraven zamrzovalnika, ker 1x več porabi elektrike. In v trgovinah smo preverjali in res, vsak hladilnik, ki je imez zraven zamrzovalnik, ne glede, če malega ali velikega, je imel porabo najmanj 1x večjo od samega hladilnika. Zato smo kupili dosti večji hladilnik brez zamrzovalnika, sedaj imam vsaj prostor za vse kar rabim.
Kyara