24. feb 2009 9:30
Basti je napisal/a: |
Mi imamo položnico za elektro 53€. S 1.3. se podraži za 10%, tako da bo tam nekje 58€. Smo pa tričlanska družina, kuhamo na plin, peremo ponoči ali ob vikendih, pomivalca nimamo, povsod so varčne žarnice, ...Skratka, varčujemo kolikor se da. Res pa grejemo vodo na el. bojler, pa tv in rač. sta nonstop prižgana. Se mi zdi, da kar veliko plačujemo.
Vedno sem mislila, da mora biti bojler ves dan prižgan, vsaj tako so mi vedno govorili, zdaj pa sem na elektro strani prebrala, da ga moramo vklapljati le ob cenejšem toku. Ali ga vi izklapljate?
Pa še link do:"Kako prihraniti do 50% el. energije!"
http://www.hse-energija.si/fileadmin/energij
lp Saša |
tudi mi imamo v kopalnici bojler ves cas prizgan, res pa ogrevamo vodo na relativno nizko temperaturo - tako da ko se tusiras ne potrebujes nic hladne vode
. Ko sem stanovala kot podnajemnik sem vodo grela samo v poceni tarifi, potem je pa zvecer ni bilo, trajalo je itak celo vecnost da se je segrela itd... Ze zaradi komoditete raje placam kak evro vec, kot da bi sla se enkrat skozi tak rezim.
Ce gledam kako vse varcujete moram priznati da smo pri nas res razsipni. Nimamo varcnih zarnic, ne izklapljam kar naprej, sploh ne gledam na uro kdaj je cenejsi tok. Res pa nimam steklokeramicne plosce, pomivalnega stroja, susilnega stroja, zamrzovalnika, sesalca, likalnik uporabljamo minimalno
. Od gospodinjskih pripomockov uporabljam mikser in mlincek za kavo. Pa se to malokrat, ker smo trenutno v fazi peke piskotov
. Poloznica za elektriko je cca 30€, ravno tako smo trije.
LP, R.