21. feb 2009 16:53
ycrna, do neke mere razumem tvojo jezo. In do neke mere tudi razumem, da se ti zdi morda malo iritantno, ko ti kdo blago pove, da boš pač še morala dobiti nekaj življenske kilometrine...meni je šla tudi pri petindvajsetih kako "pokroviteljstvo" dam pri štiridesetih malo na jetra, pa sem nikoli nisem vedela, ali je slabše to, da jim povem svoje mnenje ali je slabše to, da sem tiho....
Na, in sem se prebila do forty in malo čez in si mislim, matr, kaj sem jaz ena frajerka in to predvsem zaradai tega, ker sem se naučila, kdaj se splača dvigniti obrv in kdaj ne. In če dobro premislim, za zelo malo stvari se splača dvigniti obrv. Za sosede, ki ob vseh nemogočih urah vrtajo pa res ne. Nad nami stanuje en model, ki vrta ob devetih zvečer, ob sobotah zjutraj pa nekaj tolče s kladvicem po steni. Smo ga nekaj časa prosili, da se naj tega vzdrži, pa ni pomagalo in smo se pač odločili, da modela "odmislimo". V stilu, gledaš skozi modela (z drugimi smo na dober dan), kot da ga ni. Nobeno vpitje in kreg ni tako učinkovito, kot suho ignoriranje. In glej ga zlomka, ali je človek nehal ropotati ali pa se nam samo zdi - ker, ko se odločiš, da o nečem iritantnem ne boš razmišljal, potem gre bolje. Pa praviš žarnice in te stvari: imaš telefonsko hišnika, upravitelja, whoever, in zgolj in samo sporočiš, da je žarnica pregorela. Tko je shvatio, shvatio je. Ni treba ropotati v stilu, pa zakaj vedno jaz, pa koliko časa pa rabite, da to popravite, pa a vi sploh kaj delate..... take stvari jemljejo energijo in niso seksi. In tudi ne naredijo osebe seksi.
In draga moja, pri teh letih in pri vseh prihodnjih letih je tvoja osnovna naloga zgolj in predvsem to, da paziš, da zaradi ustavljanja prometa kot posledica očaranosti ljudi s tvojo prezenco, ne povzročiš preveč prometnih nesreč, ne pa da razmišljaš o sosedu, ki nekaj štema.....
Vendelina jr.
Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 21. feb 2009 16:54:35