Še ena nekulinarična tema.
Pred dvema letoma smo kupili stanovanje b manjšem bloku v katerem je dvajset stanovanj.V njem stanuje večina upokojencev le nekaj je mlajših ljudi.Še preden smo se vselili v stanovanje so se lastniki stanovanj dogovorili za prehod iz skupne kotlovnice pri ogrevanju za plinsko etažno ogrevanje.Pri tem nismo sodelovali ampak smo novico sprejeli kljub pomislekom pri finančni konstrukciji s strani upravitelja oz.izbiri najboljšega ponudnika.Cena se nam je zdela občutno previsoka.Ampak če so se tako odločili pa naj bo.
Sedaj po dveh letih odplačevanja kredita za napeljavo plina po stopnišču in montaži posebnih dimnikov in nakupu plinskih peči pa so na sestanku z upravljalcem in lastniki sprejeli sklep o toplotni izolaciji v kleti in na stropu stanovanj v četrtem nadstropju, češ da jih zebe in da porabijo občutno več plina za ogrevanje kot ostali stanovalci.Glede na to,da so se prej pri skupnem ogrevanju ogrevali tudi skupni prostori v kleti in da se je to ogrevanje s prehodom na plinsko etažno ogrevanje prenehalo in da upravitelj ni o možnih posledicah poučil stanovalce sem mnenja,da kot etažmi lastnik stanovanja nisem dolžna prispevati k morebitnim nastalim stroškom za izolacijo stanovanj v prtličju in na vrhu.
Ne razumite me napak;če bi šlo za streho,za fasado,za dvigalo ...se vsekakor strinjam da se ti stroški porazdelijo glede na lastniški delež,Da pa nekoga zebe ker je doma v prtličju pa se mi nekako ne zdi moja skrb.Ko so kupovali stanovanje so vedeli,da je to le takšno in tam kot je.Ko smo tudi mi nekoč stanovali v prtličju me o tem ni nihče spraševal,zato smo pri nakupu nekako vedeli kaj kupujemo in kaj lahko približno pričakujemo.
Če ima kdo kakršno koli podobmo ali enako izkušnjo ali pravni informacijo ,lepo prosim če jo lahko posreduje.
RTG