6. feb 2009 23:03
POP TV je komercialna televizija in Trenja so komercialna oddaja - se pravi, da zanje izbirajo teme, o katerih menijo, da bodo pritegnila čim več gledalcev. In očitno jih, ali ne?
Voditelj Slak se je v letih vodenja oddaje za moj okus že kar obrusil. Mislim, da ima "nos" za izbiro teme (če jo seveda on izbira), oddajo dovolj smiselno in povezano vodi, je pa nagnjen k dramatiziranju, favoriziranju določenih gostov oddaje in nepotrebnemu skakanju v besedo (takega ga jaz vidim).
Trenja spremljam bolj ali manj redno. Tudi sinočnjo oddajo sem gledala. Seveda je bilo vse skupaj ceneno, ampak le poglejte, koliko zanimanja in odzivov (pri tem je nebistveno, ali pozitivnih ali zgražajočih) je oddaja izzvala.
Ljudje, ki bi storili "vse" za medijsko slavo, so po svoje ubogi - po mojem mnenju brez občutka za osebno dostojanstvo. Toda po drugi strani, poglejte, koliko teh se šlepa nanje (najmanj vsi rumeni mediji).
Crnković? Pač provokator. In rad pljuva po drugih. Pa vseeno zanimiv.
Polič, Jeklinova? Oba očitno rada nastopata na TV, saj sta pogosta gosta v raznih oddajah.
Glede Eme: letošnji komad Lange (in Mance) meni res ni "potegnil", zdel se mi je podobno zlajnast kot večina drugih. Lanski komad je bil bistveno boljši, ker je bil "nekaj rahlo drugačnega". Letos so se Langa zapisali "v zgodovino" bolj z izpadom enega od članov. Ampak časi so taki, da tudi izpadi nekaj štejejo (kar velja tudi za takšno bizarno javno "prepucavanje" med dvema zakoncema). Ljudje, željni medijske pozornosti, so se pripravljeni promovirati kakor koli, samo da pritegnejo nekaj pozornosti. In to jim ob asistenci rumenih medijev odličnouspeva.
jedert