Pomladni oblačilni report

nitta  

član od: 13.1.2008

sporočila: 384

17. feb 2009 21:04

...meni gre pa modra lepo tudi s sivo. :) tako ena pripomba mimogrede... nitta

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

17. feb 2009 21:11

daga je napisal/a:
Svojo žalost najraje utopim v knjigarni ali knjižnici, tam namreč lahko vzamem ali kupim točno to kar mi je všeč.daga

 

To si pa tako simpatično povedala!

Sicer bi ti pa jaz svetovala, kar svetujem tudi svoji mami. Visoka je 155 cm in okrogla kor jabolko. Njej najbolj pristoji komplet hlač ali krila in majice v isti barvi, čez pa jakna oz. "bluza" v drugi barvi. Si pa že od zmeraj (kar jo jaz poznam, barva lase na srebrno sivo, oči ima pa čisto modre). Tako ji zelo lepo pristoji poletni komplet hlač in "kanotjere" iz enakega blaga, ki lepo pada svetlo sive barve, čez pa malo daljša srajca s kratkimi rokavi sinje modre barve z drobnim sivim vzorčkom.

Pri ženskah, ki ste bolj okrogle postave, imam občutek, da zgornji in spodnji del oblačil iz enakega materiala - umitjene barve, brez velikih vzorcev (viskoza, lan ali kaj takega kar lepo pada in se ne "lepi" preveč na obline) postavo optično zoža in podaljša. Če si okrog vratu zavežeš še rutko kontrastne barve (kar pogumno), boš gotovo sama sebi všeč.

Moji mami lepo pristoji tudi klasičen hlačni kostim, pri katerem pa suknjič ne sme biti predolg (ker noge izgledajo prekratke), niti ne sme imeti preširokih reverjev oz. dvojnega zapenjanja. Spodaj pa bluzica z malo večjim izrezom v barvi, ki celotno podobo poživi. Še uhančki iste barve, kot je bluza, pa je punca nared za pohajanje!

V glavnem - izogibaj se preširokih pletenih jopic oz. majic, ki dajo "vrečast" videz. Raje obleci spodaj lepo padajočo majico, ki sledi obliki telesa (ne povito in ne preohlapno) - ne preveč zaprto ob vratu, čez pa jopico iz enakega materiala. Izogibaj se tudi velikim, kričečim vzorcem, absolutno pa vodoravnim črtam. Tudi, če črna barva optično zelo zoža, ni nujno, da se obsodiš na črnino in temne odtenke. Tudi v kompletu peščene barve pravega kroja, popestrenem z živo modrim ali rdečim svilenim šalom boš videti šik!

mamaF - Mojca

Petya  

član od: 8.1.2006

sporočila: 591

17. feb 2009 21:13

naj povem, da imam tu sama rdeča očala... sicer niso kričeča, ampak so tak nekak bordo rdeča .... in so mi tako zelo všeč, da sploh pomislim ne na to, da h kakemu oblačilu ne bi pasale... če koga moti oz. misli, da kam ne pašejo ... je pač to njegovo/njeno mnenje... nikogar ne silim, da jih gleda :D je pa res, da sem se v njih zaljubila na prvi pogled in jih ne menjam za nič na svetu :) Petya

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

17. feb 2009 22:31

V>idim, da so vaša mnenja podobna mnenjem mojega sodelavca in ostale družbe v službi, kar me po svoje veseli. Sem namreč bolj "zategnjena", kar se tiče oblek in na sebi težko gledam več kot dve barvi. Heh, ni čudno, da sem bila v študentskih letih "darker".- No ja, za izhod v sili ima še očala s sicer močnimi, vendar ćrno-rjavimi okvirji, ki so v bistvu v barvi mojih las, mogoče pa ne bi bilo napačno razmisliti v smislu obnašanja Začetnice, Vanje, Petye...bom jutri tudi sodelavca pogledala z drugega zornega kota Ker pa so okvirji (in stekla) dragi kot hudič, Tarik Filipović style do nadaljnjega ne bo zame... Bom raje malo manj zategnjena

Vanja, moja šminka zdrži celo malico/kosilo v službi, res pa drži pa tisto- več denarja, več muzike...me je kar speklo, ko sem prišla na blagajno in če mi ne bi bilo nerodno, bi rekla, da je ne bom vzela, ker je predraga (moja površnost, da ceno artiklov, ki jih kupujem "z guštom" šele na blagajni porajtam. Sedaj pa mi ni žal.

LP, V.

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

17. feb 2009 22:46

daga je napisal/a:
Kaj pa naj obleče nekdo, ki je prekratek in preširok? Ponavadi kupim to, kar lahko spravim nase, potem sem pa spet žalostna, ker res nisem nikoli vsaj malo modno oblečena. Svojo žalost najraje utopim v knjigarni ali knjižnici, tam namreč lahko vzamem ali kupim točno to kar mi je všeč.Všeč pa mi je tudi ta tema z vsemi za in proti, ki jo spremljajo. Tako veliko nasvetov za oblačenje in "mazanje" na enem kupu že dolgo nisem brala. Najlepše pri vsem pa je, da nihče nikomur nič ne zapoveduje, le svetuje. Je pa res treba poste dobro prebrati in ne dodajati besed, ki jih posamezni post sploh ne vsebuje.Veselo naprej, zanimivo je!daga

daga, tole pišem le tebi ( pa ne okol govorit ): glede oblačenja in mazanja, je pravzaprav lidka na to odgovorila, pa še sama ne ve da je zadela resnico, namreč, pri določenem prsnem obsegu ( in določenem dekolteu, bi dodal jaz ) so mazanje in oblačila drugotnega pomena ( pa če je komu to všeč ali ne ). Drugač, kaj pa manjka knjižnici ali knjigarni? Kaj pa notranja lepota? A se ti ne zdi, da je za večino moških ( naj mi bo oproščeno ) ženska najlepša ko pride iz kopalnice in si suši lase, daleč od kakršnih koli farb in modnih oblek?

Če boš kaj imela stika z lidko, prosim, povej ji, s kakšno pravico ona deli članice kulinarike na moje in druge? Ne vem, zakaj bi lidka bila manj moja od kakšne druge, ali če rečem še bolj konkretno: baje so m. medvedka in katja na nasprotnih bregovih. Jaz osebno m. medvedko poznam, žal mi je, da katje nisem spoznal, ne dvomim pa da so obje fejst punce ( ne nazadnje pa tudi po njihovih kulinaričnih akbumih ).

če slučajno vidiš proximo, povej ji, da ni sile ( ona bo že vedela na kaj mislim ).

Pa, če sem že pri besedi, mal se postavi za mene: mene so čist izrinili na stranski tir. A me bodo povabile na tisti izlet v Zgb ( ali kje že ) kot tehnično osebje ( glavnega merilca )?

lp

ežoj

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

17. feb 2009 23:18

Ežoj, če bi bila tista opevana notranja lepota res odločilni kriterij, mi zaupaj, s katerim očesom pa potem moški vpogledajo v to ti. notranjo lepoto.

Ženska pa je najlepša, ko pride iz kopalnice in si suši lase ? Mogoče še z navita z viklerji. Pa saj si skoraj pravljično bitje, koker en angel iz nebes !

F r i n a

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

17. feb 2009 23:43

Frina, nekje sem prebrala, da na moškega ženska naredi vtis z dvemi dejanji:

1. pride gola

2. prinese pivo

...bo že nekaj resnice na tem, če je nekdo to zapisal...

LP, V.

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

18. feb 2009 0:08

VilmaS je napisal/a:

Frina, nekje sem prebrala, da na moškega ženska naredi vtis z dvemi dejanji:

1. pride gola

2. prinese pivo

...bo že nekaj resnice na tem, če je nekdo to zapisal...

LP, V.

S temle bi se pa tudi moj kar najbolj strinjal!

Frina, glede očesa za notranjo lepoto ti lahko tudi jaz prodam eno tezo mojega dragega: moški imajo tretje oko. To oko je na čelu. Tretjega imajo zato, ker ženske trdimo, da moškega najpraj globoko pogledamo v oči (torej sta zaradi nas obe "regularni" moški očesi zasedeni). Ker pa je tretje oko visoko na čelu, boš opazila, da moški (višji kot so, bolj je to opazno :) ob opazovanju "notranje" ženske lepote s tem prostim tretjim očesom  ponavadi kar precej sklonijo glavo ...proti "notranji lepoti"

mamaF - Mojca

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

18. feb 2009 7:44

Petya je napisal/a:
je pa res, da sem se v njih zaljubila na prvi pogled in jih ne menjam za nič na svetu :) Petya
Jaz isto. Začetnica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti