Ema 2009

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

1. feb 2009 10:11

Tudi meni se zdi, da Nuška ni shujšala (mogoče par let nazaj malo). Hm, Atina, kaj tisto niso bile "gole noge" pri Stavčevi (res sem isto pomislila, kot ti) in o kakšnih škornjih govori Jade??? Nimam pojma, hehe. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

1. feb 2009 10:37

Meni je bila pa všeč Gloria in pa Ne me Jugat... Pa Čuki mi imajo dobro pesem (gre v uho) ampak to pač ni za na Emo...sicer pa ne vem zakaj se vsako leto tako vleče to povsod,ker je dejstvo,da kdorkoli bo šel tja ne bo naredil nič... Aja zakaj je včeraj pela Alenka Gotar,če je lani zmagala Rebeka? Roncolino

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

1. feb 2009 10:41

Tudi mene je Karmen Stavec malce zbegala, a so bli tisto škornji al kaj drugega?

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

1. feb 2009 11:55

Sinoči sem naredila domačo nalogo in sem gledala (celo ves čas pri miru, brez likalnika) prvi del Eme. In mi, tako kot predohnicam, več stvari ni jasno. Zakaj na vseh tovrstnih prireditvah voditelji ali voditeljski pari hočejo (ali morajo-po scenariju) biti "kao" smešni in duhoviti? Ker niso. Imam občutek, da se prav mučijo. Če ne zmorejo sproščene zafrkancije tipa Zrnec-Bizovičar, je bolje, da so resni. Druga stvar so predstavitve kandidatov med nastopi. Tisti "filmčki" so vsako leto hujši in bolj bizarni. V bistvu so me spravljali ob živce podobno kot reklame za pralne praške med filmi. Tretja stvar je scena. Imela sem občutek, da nastopajo pred ogromnim računalniškim monitorjem, kjer se vrtijo ozadja iz Windows Media Playerja. Pa res ne znamo biti bolj domiselni? Četrta "motnja" pa so plesalci oz. njihove koreografije ob glavnem nastopajočem. Ajej! Recimo tisti fant, ki je kot sitna muha skakal okoli Nuške Drašček, medtem, ko so back-vokalistke čisto pridno sedele na svojih mestih. Ne vem, no, kaj so ustvarjalci njenega nastopa mislili (razen, če so hoteli na vsak način odvrniti pozornost od pevke). Konec koncev mi je bila Nuška včeraj nekako še najbolj pri srcu, le obleko je imela malo "prestaro". V tisti mali črni oblekici na predstavitvi je izgledala bolj sveža in mladostna. Drugi "najboljši" je bil zame Slavko Ivančič z bendom. Na srečo vsaj ti niso imeli na odru "gužve" s podivjanimi plesalkami. Imam pa rajši Slavka, ko poje balade, ko je "Ko mene več ne bo". V spominu mi je ostala tudi (meni do sedaj neznana) pevka Tadeja. Mislim, da bi znalo iz punce še kaj zrasti. Predvsem mi je bila zanimiva njena asimetrična črna obleka z rdečimi in zelenimi naborki ob vratu. Edino tiste špičaste škornje bi ji zamenjala za bulerje, pa bi bila super (ona, ne pesem). Pesem pa....no, ja, se je ne spomnim več. Razočaral me je Gianni (ja, kaj sem pa sploh pričakovala :D) oz. njegovi razglašeni back-vokali. Pa seveda njihove "uniforme". Karmen Stavec - zakaj ni oblekla črnega hlačnega kostima? Ali pa vsaj te obleke, ki jo je nosila, še spredaj podaljšala do tal? Njena pesem-še ena pesem, pač. "Tisto" pri Karmen po moje niso bili škornji, ampak "hlače". Ali pa moram očistiti. Brigita Šuler - ja, za balkansko TV Pink..... "Lepa Brena" stil meni ne potegne (razen, ko je govora o originalni Breni :))) Tudi tista prva pevka, s kosmatimi "angelskimi" krilci ne vem ravno, kaj je hotela povedati..... Ja, no Bjonde so hecne, ampak samo hecne. Bi lahko iz tega štosa potegnile precej več. Ostali nastopi mi niti toliko niso ostali v spominu, da bi jih danes lahko opisala. Neposredno sprejetih pa še nisem gledala v celoti, bo danes prvič. Po tistih minutkah predstavitve včeraj, bi rekla, da Omar še največ obeta (s pesmijo in svojo pojavo). To je torej moja, zelo osebna in malo žleht, ocena včerajšnje prireditve. Upam, da mi nihče ne bo zameril Pa še ključno vprašanje: kaj vi menite o tem, da na slovenskem izboru pojejo pesmi v angleščini? Glede na to, da se na Evroviziji predstavlja svojo državo, se zdi meni popolnoma mimo, da nekateri izvajalci že v domačem izboru pojejo angleško. Tudi na madnarodnem bi bilo bolj zanimivo (in po moje edino smiselno), če bi pesmi peli vsak v svojem jeziku. Kaj se pa vam zdi? mamaF - Mojca

sa_ sha  

član od: 10.12.2008

sporočila: 113

1. feb 2009 12:08

Js ne vem zakaj morate vsako stvar do potankosti in res čist do konca skritizirat?! Taki smo pač Slovenci- nikol zadovoljni s tem kar imamo. Poglejte ostale narode (pa mimogrede tud nimajo vse taaak poštiman k bi si želel) pa navijajo in so ponosni na to kar imajo. Ne govorim sam o izvajalcih- ker kritizirate vse po vrsti. Sej taaaak slabo pa spet ni blo...konec koncev vam pa itak nikol ne bi blo čist povšeč...Lepo da je človek kritičen in, da ne sprejme vsega ponujenega.. sam tole..kar berem tule je pa že mal čez rob.. in nasploh pri vsaki stvari nam gre pohvala težko iz ust.. mogoče le pri športnikih,pa še tam smo vedno bolj zadržani... No pa lepo nedeljo še naprej;) sa_ sha Sporočilo je spremenil(a) sa_ sha dne 01. feb 2009 12:09:11

mamaF  

1. feb 2009 12:28

Ti kar takoj lahko povem, zakaj JAZ kritiziram. Zato, ker je Evrosong prireditev, kjer naj bi predstavljali svojo državo in si mislim, da, če se že prijaviš na tako prireditev in se na ta način izpostaviš kot "glasbeni predstavnik Slovenije" , je prav da to svoje poslanstvo vzameš resno. In tudi naša televizija, ki se na ta izbor "štuli", in ga vse leto oglašuje kot "osrednjo lasbeno prireditev", zraven pa "jamra" koliko to stane, bi morala to bolj resno jemati. Kaj mislim s tem - resno? Zame to pomeni, da se vsako leto ne spreminja pravil glasovanja in izbora izvajalcev, da se (skoraj) vsako leto ne zgodijo problemi s telefonskimi linijami in da se (vsako leto bolj) te prireditve ne izvaja na pol amatersko. Vsi ki plačujemo RTV naročnino, prispevamo v budžet, tudi za to prireditev in smo, kot gledalci oz. poslušalci, lahko kritični do stvari, ki jih (tudi z našim denarjem) počnejo. Ne se bat, sa-sha, navijala bom tudi jaz. Upam, da bom danes zvečer našla nekoga, ki mi bo toliko sedel v srce, da bom zanj (ali zanjo) z veseljem navijala, ne pa samo zato, ker "bo naša". Obilo užitka ob finalnem večeru! mamaF - Mojca

sa_ sha  

član od: 10.12.2008

sporočila: 113

1. feb 2009 13:14

Ne sej nisem mislala na tvoj komentar..jst sm govorila na splošno o slovenski mentaliteti...sicer se pa strinjam s teboj- da mora predstavljat državo iz katere prihaja- torej Slovenijo. Zato sem absolutni zagovornik tega, da izvajalec poje v slovenščini,ker nenazadnje zastopa Slovenijo in tako Evrosong dobi svoj pomen-da se sliši izvajalce pet v jeziku države,ki jo predstavlja... Zato sem tud komentirala Lango in Manco- ne zdi se mi ravno primerno, da bi Slovenijo zastopala romska glasba,ker nima z njo nikakršne povezave (pa niti malo nisem rasno,versko... nestrpna)... Res da navijam za Quartissimo,kar spet izključuje zgoraj napisano, vendar so bili edini (zame) kvalitetni izvajalci, ki imajo skladbo,ki gre v uho in so nekaj drugačnega od vseh evrovizijskih balad.... Pa naj zmaga nocoj "najboljši!" sa_ sha

buča  

član od: 29.7.2006

sporočila: 1563

1. feb 2009 13:20

Tudi meni voditelja nista bila oz. sta bila zanič. Meni ni bilo nič smešnega tudi z Maričko vred ne. O izvajalcih pa tudi mi ni nihče sedel v srce, no morda bo nocoj kaj boljše. Sicer pa navijali bomo za tistega, ki bo izbran, seveda. Pa veliko užitkov nocoj. buča

femica  

član od: 27.8.2008

sporočila: 329

1. feb 2009 13:30

tale voditeljica včeraj je pa res bila kriza. Ne moreš verjet, ampak prav videlo se ji je da poskuša biti smešna, to ji ni uspelo. Edina prireditev pri kateri je vodenje kaj za kaj so bili zame Viktorji z Jurijem Zrncem. femica

mamaF  

1. feb 2009 13:43

sa_ sha je napisal/a:
Ne sej nisem mislala na tvoj komentar..jst sm govorila na splošno o slovenski mentaliteti...sicer se pa strinjam s teboj- da mora predstavljat državo iz katere prihaja- torej Slovenijo. sa_ sha
Tudi če bi, nič hudega, saj smo tu zato, da delimo različna mnenja med sabo. Me pa veseli, da se strinjava glede tega, da mora biti tisto, kar predstavljamo, kvalitetno. mamaF - Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti