1. feb 2009 11:55
Sinoči sem naredila domačo nalogo in sem gledala (celo ves čas pri miru, brez likalnika
) prvi del Eme. In mi, tako kot predohnicam, več stvari ni jasno. Zakaj na vseh tovrstnih prireditvah voditelji ali voditeljski pari hočejo (ali morajo-po scenariju) biti "kao" smešni in duhoviti? Ker niso. Imam občutek, da se prav mučijo. Če ne zmorejo sproščene zafrkancije tipa Zrnec-Bizovičar, je bolje, da so resni.
Druga stvar so predstavitve kandidatov med nastopi. Tisti "filmčki" so vsako leto hujši in bolj bizarni. V bistvu so me spravljali ob živce podobno kot reklame za pralne praške med filmi.
Tretja stvar je scena. Imela sem občutek, da nastopajo pred ogromnim računalniškim monitorjem, kjer se vrtijo ozadja iz Windows Media Playerja. Pa res ne znamo biti bolj domiselni?
Četrta "motnja" pa so plesalci oz. njihove koreografije ob glavnem nastopajočem. Ajej! Recimo tisti fant, ki je kot sitna muha skakal okoli Nuške Drašček, medtem, ko so back-vokalistke čisto pridno sedele na svojih mestih. Ne vem, no, kaj so ustvarjalci njenega nastopa mislili (razen, če so hoteli na vsak način odvrniti pozornost od pevke). Konec koncev mi je bila Nuška včeraj nekako še najbolj pri srcu, le obleko je imela malo "prestaro". V tisti mali črni oblekici na predstavitvi je izgledala bolj sveža in mladostna.
Drugi "najboljši" je bil zame Slavko Ivančič z bendom. Na srečo vsaj ti niso imeli na odru "gužve" s podivjanimi plesalkami.
Imam pa rajši Slavka, ko poje balade, ko je "Ko mene več ne bo".
V spominu mi je ostala tudi (meni do sedaj neznana) pevka Tadeja. Mislim, da bi znalo iz punce še kaj zrasti. Predvsem mi je bila zanimiva njena asimetrična črna obleka z rdečimi in zelenimi naborki ob vratu. Edino tiste špičaste škornje bi ji zamenjala za bulerje, pa bi bila super (ona, ne pesem). Pesem pa....no, ja, se je ne spomnim več.
Razočaral me je Gianni (ja, kaj sem pa sploh pričakovala :D) oz. njegovi razglašeni back-vokali. Pa seveda njihove "uniforme".
Karmen Stavec - zakaj ni oblekla črnega hlačnega kostima? Ali pa vsaj te obleke, ki jo je nosila, še spredaj podaljšala do tal? Njena pesem-še ena pesem, pač. "Tisto" pri Karmen po moje niso bili škornji, ampak "hlače". Ali pa moram očistiti
.
Brigita Šuler - ja, za balkansko TV Pink..... "Lepa Brena" stil meni ne potegne (razen, ko je govora o originalni Breni :)))
Tudi tista prva pevka, s kosmatimi "angelskimi" krilci ne vem ravno, kaj je hotela povedati.....
Ja, no Bjonde so hecne, ampak samo hecne. Bi lahko iz tega štosa potegnile precej več.
Ostali nastopi mi niti toliko niso ostali v spominu, da bi jih danes lahko opisala. Neposredno sprejetih pa še nisem gledala v celoti, bo danes prvič.
Po tistih minutkah predstavitve včeraj, bi rekla, da Omar še največ obeta (s pesmijo in svojo pojavo).
To je torej moja, zelo osebna in malo žleht, ocena včerajšnje prireditve. Upam, da mi nihče ne bo zameril
Pa še ključno vprašanje: kaj vi menite o tem, da na slovenskem izboru pojejo pesmi v angleščini?
Glede na to, da se na Evroviziji predstavlja svojo državo, se zdi meni popolnoma mimo, da nekateri izvajalci že v domačem izboru pojejo angleško. Tudi na madnarodnem bi bilo bolj zanimivo (in po moje edino smiselno), če bi pesmi peli vsak v svojem jeziku. Kaj se pa vam zdi?
mamaF - Mojca