15. jan 2009 11:24
Gigi_84 je napisal/a: |
Položaj je vse prej kot prijeten. Sama imam izkušnje (ne s taščo), da je včasih bolje, da požreš ponos in poskusiš z lepo besedo. Vem, da se to sliši skrajno noro, ampak poskusita. Zadnje kar pričakuje, je to. S tem jo boš šokirala in razorožila. Naj jo fant pokliče in jo prijazno povabi na obisk, ker bi rad, da se malo vidita... Skratka, naj bo skrajno prijazen. Če bo pristala, je bitka že skoraj dobljena :) Imela jo boš na svojem terenu. S kuhanjem se ne obremenjuj preveč, itak ne bo dovolj dobro zanjo. Ne pozabi omeniti, da tako dobro kot ona pač ne kuhaš, ampak da vseeno upaš, da je okusno. Skratka, vseskozi ji daj vedeti, da je nenadomestljiva ... Poskusi s takim psihološkim pristopom. Vem, da bo to zelo težko zate, ampak res mislim, da je vredno poskusiti. Ker ne verjamem, da si želiš vse življenje živeti v strahu, kaj lahko sledi jutri. Sama vem, da se težko sprijaznim s tem, da sem z nekom sprta. To te počasi ubija in kot je napisala neka članica, to ubija tudi vajino zvezo. Mogoče je tašča samo osamljena in ne zna drugače pokazati. Poznam primer, ko je bila tašča pred porodom 1. vnuka psihopat, potem se je pa spremenila za 180 stopinj. Če pa res misliš, da ji ni pomoči, se obrni na druge organe. Vendar ti to še ne bo prineslo miru, to je zagotovo. V vsakem primeru ti želim vso srečo :) Gigi_84 |
Moje izkušnje s taščo so sicer povsem drugačne, a v situaciji, o kateri je govora pri sarin, bi ravnala tako, kot je napisala gigi84. Faktor presenečenja, ker s tem razorožiš nasprotnika. Poskusiš en krat ali dva krat, če ne gre, pač nehaš.
Vsekakor pa kaže, da imaš ob sebi pravega partnerja. Nikakor mi ni videti mamin sinček, popokovino je pretrgal, postavil se je zate in to je dobro. Nikakor pa mu ni lahko, navsezadnje je mama le mama, kakršna koli je že. Pa naj gre sam kdaj k njej, naj mu kak dan skuha kosilo, ko si ti v službi ali zasedena, naj jo kakšno soboto nekam odpelje (morda ima kakšno sorodnico kje), kak večer, če greš ti s prijateljicami kam ven ali pa morda za nič nisi razpoložena, naj on preživi z njo. Morda ji bo občutek, da lahko z njim sama preživi nekaj uric, dobro del. Tebi pa verjetno tudi ne bo narobe hodilo, če boš partnerju omogočila, da je občasno sam nekaj ur z mamo.
Gre pa tudi za to, kaj želiš doseči: ali popolno prekinitev stikov na celi fronti (kar je po mojem nemogoče, navsezadnje je mama ena sama) ali ureditev odnosov do meje, ki je še znosna za obe strani. Če ne gre, naj ima stike z mamo samo njen sinko, ti se pa tem času tudi lahko dobro znajdeš. Ji bo morda le kapnilo, da zmoreš tudi brez njenega sina, pa da ga samega puščaš k njej. Včasih je tako malo potrebno, da nekomu daš vedeti, kaj vse zmoreš.
Morda pa tudi posvet s kakšnim strokovnjakom ne bi bil odveč.
MamamiaSporočilo je spremenil(a) mamamia dne 15. jan 2009 11:32:17
Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 15. jan 2009 11:32:47